View Single Post
Eski 01-03-2012, 21:11   #564
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpizmir Mesajı Göster
Zeki Bey. Bölüm başlığından 5. sayfaya kadar değerli bilgileriniz sayesinde epey aydınlandım. 5. sayfaya kadar aklıma takılan sadece bir sorunun cevabını belki daha sonraki sayfalarda bulabileceğimi düşünmeme rağmen burada size sormak istiyorum. Sabırsızlığımı maruz görün.
Öncelikle amatör olarak sebze çimlendirmek amacıyla hibrid olmayan bu sitedeki değerli bir büyüğümüzden anadolu ırkı tohum seti aldım. Dört gözlü plastik bir kuruyemiş kabına tavsiye ettiğiniz çimlendirme torfu Dr. Tarsa 'yı koyarak üzerini düzledim. Tohumları serpiştirdim ve torfu elimde ufalayarak 1 cm kapatacak şekilde kapattım. Fısfıs ile torfu makul ölçüde nemlendirdim, üzerini streçledim ve 20 C oda sıcaklığında gün boyu gün ışığı alan odaya koydum. Ektiğim tohumlar hepsi ayrı gözde olacak şekilde "bodur çeri domates, süs biberi ve süs patlıcanı"

Sorum şu : Bu çimlendirme aşaması bahsettiğim bitkiler için karanlık ortam daha hızlı mı olur, yoksa ışık gerekli mi?
Tohumların üzerini tohumun kalınlığı kadar bir torfla örtmek lazım.
Lamba altına koymaya gerek yok ama pencereye yakın bir yerde ışık alırsa iyi olur.
Kolay gelsin

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön