Burada okuyup ögrendiklerimle ben de Pazar günü ilk defa tohumlar ektim. Torfu sterilize etme isini her zaman gittigim pizzacidan benim icin yapmasini rica ettim. Bir kac dakika torfu tas firina atti. Ben de bu isten kurtuldum. Firinlamayla ugrasmak istemeyenlere bir fikir olabilir belki.
Yanliz simdi anliyorum ki ben cok büyük bir hata yaptim. Cevreye daha az zararli olayim diye lifli eriyen minik kapciklara ektim tohumlari. Kendimce cok tohum ekecegim icin plastik bardak, kap kullanmak istemedim. Ilk sorun seffaf 'strech'lerle yasadim. Ne kadar gerdirirsem gerdiriyim, strechler tutmadi. Ertesi gün de torfun nemini büyük ölcüde kaybettigini anladim. Kaplari suya daldirip bekletme sansim malum erime ihtimalinden dolayi söz konusu degil. Damlalikla bir kac tanesi nemlendirmeye calistim. Suyun yüzeyde kaldigini görünce devam etmeye cesaret edemedim. Yazik ettim tohumlarima. Umutsuzca bir - iki hafta daha beklemeyi düsünürken, bir umut belki buradan bir fikir cikar diye sizlere sormak istiyorum. Tohumlarimi nasil kurtarabilirim?