agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni69Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-08-2006, 11:48   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
manolya
hayatımda beni en çok etkileyen bitkilerden birisidir. hala inanılmaz duygu bağlarıyla bağlı olduğumu yakaladım kendimde.

çok küçüktüm. teyzemler, yapıldığı zamanlarda konak olarak görülen eski, dört katlı bir evde yaşarlardı. samsun'da çok vardı o zamanlar. rum evleri ve cumbalı kafesli türk evleri yani...
evin dört katı da kullanılıyordu ve döner trabzanlı merdivenlerle çıkılıyordu.
oturma odasında, duvarlardaki tabloların bir tanesinde manolya çiçeği resmedilmişti. gözümü ondan alamazdım gittiğimde; ilk okuldaydım sanırım o zamanlar.
bizim yaşadığımız ev de üç katlı ahşap bir rum eviydi. bahçesinde manolya ağaçları vardı.
samsun o yıllarda manolya cennetiydi sanki.
daha sonra, 56 evler denilen semtteki bütün bahçelerdeki manolya ağaçlarının kesildiğine, tek bir bahçe bırakılmadan apartmanlar yapıldığına şahit oldum.
yıllar sonra bu semtte yaşadığım evin arkasındaki büyük bahçeli eski 56 evler evlerinden birisi buna yıllarca direndi. yaşlı bir kadındı sahibi. iki tane yetişkin kızı vardı. onlar müteahhite verip apartman saibi olmayı istiyorlar ama yaşlı kadın direniyordu. bir süre sonra kadın öldü. bir ay sonra ev yıkıldı ve yerine bahçesi olmayan kocaman bir apartman dikildi.
bahçesindeki manolya ağaçlarının sökülüp değil, kesildiğini annemden öğrendim telefonda. başka kentte, üniversitedeydim o sıralarda.

sanırım şimdi sadece büyük parkta kaldı bir kaç manolya.
üzgünüm!

orman kedisi beğendi.
cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025