agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni323Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2013, 16:59   #1
Ağaç Dostu

seaa's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Sayın torkulu 2 mesaj üstte yazdıklarımı okumadınız her halde çünkü bahsettiğiniz lambayı kullanmaktayım

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2014, 14:02   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2014
Fide yetiştirme - Işıklandırma

Merhaba,

Tohumdan ektiğimiz fideler yeşerdiğinde dışarıya ekilene kadar, ev içerisinde LED'li ışıldaklar ile ışıklandırma yapılması uygunmudur? Ya da başka bir tavsiyeniz varmıdır?

Teşekkürler.

blackswans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2014, 18:37   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blackswans Mesajı Göster
Merhaba,

Tohumdan ektiğimiz fideler yeşerdiğinde dışarıya ekilene kadar, ev içerisinde LED'li ışıldaklar ile ışıklandırma yapılması uygunmudur? Ya da başka bir tavsiyeniz varmıdır?

Teşekkürler.
Uygundur.

bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2014, 19:50   #4
Ağaç Dostu

Geçen Kurban bayramında Fethiye'den aldığım domates fidelerini kabinimde yetiştirdim, çok fazla ilgilenemedim, kimi zaman susuz kaldılar, besin ayarını çok iyi yapamadım vakitsizlikten. Bu akşam domatesi söküp yerine başka bir şeyler dikmeye karar verdim. Domatesler suyu çok çabuk tüketiyorlardı, haftada 10-15 litre su eklemem gerekiyordu. Domateslerin bazıları hala yeşildi, bazıları kızarmıştı. İlk başta 6 fide dikmeme rağmen ancak 1-2 tanesine yetecek yer olduğu için diğerleri gölgede kalıp fazla büyüyemedi, ben de sökmüştüm o yüzden. Eğer uygun genişlikte yerim olsa ve doğru bir şekilde ilgilenebilsem eminim çok daha fazla verimli olurdu. Tatları çok iyi, aldığım fideler kaliteliymiş. Kırmızı domatesler elma gibi kütür kütür yeniyor ısırdığım zaman çatır çutur ses çıkıyor Almanya'dan California biber tohumu almıştım, onları ekmeyi düşünüyorum şimdi.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2014, 19:52   #5
Ağaç Dostu

Toplamda bu kadar

Eklenen Resimler

Eski 28-03-2014, 22:14   #6
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Name:  IMG_8399.jpg
Views: 2438
Size:  28.2 KB

Güneş sol pencereden doğup sağ pencereden de batmaktadır. Geçen 2 sene boyunca tohumdan fidelerimi bu odada yetiştirdim. Fakat bu sene tohum çeşidinin fazla olmasından dolayı riske girmemek için havanın kapalı olduğu günlerde fidelerin cılız bir şekilde uzamaması için 25-30 adet 70 lik viyole 250 veya 400 W lık 1 adet Metal Halide MH Ampul yeterli midir? Bu ampulü viyollerin kaç cm üzerine yerleştirmem gerekir?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2014, 22:53   #7
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Geçen sene aynı yerde az ışık alma sorunu olmuş muydu?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2014, 09:16   #8
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Geçen sene aynı yerde az ışık alma sorunu olmuş muydu?
İlk sene biraz oldu gibi. Ama dış ortama yavaş yavaş alıştırdıktan toparladılar. Geçen sene ise çimlenmeden itibaren havalar hep güneşli gittiği için hiç sorun olmadı. Bu aralar da havalar hep kapalı olduğu için acaba cılız bir şekilde uzarlarsa diye tedbir almalı mıyım diye düşünüyorum. Benimki biraz işi garantiye alma gibi düşünülebilir.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2014, 10:33   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Tek noktadan değil de iki noktadan olması bakımından 250W ampullerden iki tane 1 mt kadar yükseklikten konumlandırılsa işe yarar diye düşünüyorum. Ampullerin arkasında yansıtıcı da olursa daha iyi. Bir zamanlayıcılı priz de kullanırsan saatlerini önceden programlayabilirsin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2014, 11:19   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2014
Piyasadaki renkli şerit LED ışıklar?

merhaba tamamen kapalı sistem bitki yetiştirme dolabı yapmak istiyorum.Piyasada Uygun fiyata satılan Şerit Halinde LED ışıklar mevcut,Farklı renklerde.Bunlar ile bitki yetiştirmek mümkün mü.Bu LED lerin yanınna birde florasan koymak gerekir mi.

oktayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2014, 17:16   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Sırf bu ışık meselesi nedeniyle sayfaya üye oldum. Benim merak ettiğim aslında ilk defa süs narı ile tam olarak bitki yetiştiriyorum evimde ve çiçekleri koymama uygun güneş ışığı alan bir pencerem yok. Süs narını da öylesine budanan dallarından aldım ve ufak bir yoğurt kabına neredeyse bir ay suda beklettikten sonra diktim. Toprağını bilinçsiz şekilde nemli bıraktım sürekli burada öğrendiğin kadarı ile bu bitki nemi seviyormuş. Ve gün ışığı problemim olduğundan LCD Televizyonumun önüne bıraktım. Önce dallardan biri yeşerdi diğer iki daldan hayli umutsuzdum tüm yapraklarını döktüler ve kurumaya başladılar ve bu neredeyse bir ay böyle sürdü hatta nedense bu dallardan birini çıkarıp başka bir kabın içine ektiğim nar tohumları ne oldu diye eşelemek için çıkardım sonrada eşelediğim kaba sapladım kaldı. Netice bir hafta önce iki kuru dalda filizlenmeye başladı. Bir de kaktüs benzeri bir çiçek var bende adını bilmiyorum o da TV nin karşısında şimdi tüm çiçekler yaprakları TV ye bakar şekilde uzuyor ve zannediyorum TV ışığı güneş ışığının yerini tutuyor. Bu arada evde fazla TV pek izlemiyoruz bazen hiç açmıyoruz. Bu konuda bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hayaticiddi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 19:23   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-10-2014
Topraksız tarım hakkında merak ettiğim konu

Herkese selamlar.
Geçenlerde dolaşırken denk geldim ve kafama takıldı. Siz forumdaşlarıma danışmak istedim Resimde toprak dolu olan materyalleri( ismini bilmediğim için materyal diye yazdım üst üste dizmişler. Biz ise topraksız sistemde bu şekilde tam sıra halinde pimaşları sıralayıp, her pimaş sırasının altına da ışıklandırma yapsak en yüksek verim elde edilebilir miyiz? Florasan ya da ledlerle bitki yetiştirme lambası tarzında yapılan bir ışıklandırma sistemi yeterli olur mu? Yoksa bitkinin illa güneşi görmesi mi gerekir?

Eklenen Resimler

s.akbulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 16:09   #13
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Arkadaşlar ben mum çiçeğinde kullanmak istiyorum kullanan ve faydasını gören var mı ?

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2015, 16:46   #14
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihcan Mesajı Göster
Arkadaşlar ben mum çiçeğinde kullanmak istiyorum kullanan ve faydasını gören var mı ?
Bilen yok mu ?

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2015, 02:22   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihcan Mesajı Göster
Bilen yok mu ?

Bildiğiniz tasarruflu beyaz lamba kullanıyorum. Kış boyunca gelişimleri devam etti bu sayede. Lamba yaklaşık 20 cm uzaklıkta bitkilere.

Sent from my iPhone using Tapatalk

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2014, 01:12   #16
Ağaçsever

modelci's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
dun aliexpressden aldığım 50watt led lambam geldi, kargo dahil 60 dolara mal oldu.

Eklenen Resimler

modelci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2014, 08:23   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sayın modelci. Bu lamba ile neler yapmayı düşünüyorsun?

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2014, 01:52   #18
Ağaçsever

modelci's Avatar

evde güneş ışığı almayan bitkilerime yapay güneş ışığı vermek için aldım.

Eski 23-12-2014, 07:32   #19
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Sn. Modelci,

Eğer bitkileriniz hiç güneş ışığı almıyorsa, 50 vatlık bir led lambasının o kadar çok bitkiye yeterli olacağını hiç sanmam. Ancak cılız olarak büyüyebilirler. Ama güneş ışığı alıyorlarsa, bu kış günlerinde destek olarak çok faydası olur.

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 09:16   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2014
Hem Led hemde Sodyum/Metal Halide lambaları ile indoor olarak yetiştiricilik yapıyorum.

Led'lerin bir avantajı bitkiye olabildiğince yaklaştırabiliyorsunuz. Yaklaşık Sodyum/Metal Halide ampullerinden 7'de 1 daha az elektrik yakarken aynı zamanda soğuk ışık olmasından ötürü bitkilere yaklaştırabiliyorsunuz. Buda size ışık kaynağından çıkan lümenin bitkiye ulaşana kadarki düşen ışık miktarını arttırmanızı sağlar. Buna Lüx değeri denir. 400 watt Sodyum/Metal Halideyle aydınlattığım alanı yaklaşık 120 wattlık Led profillerle aydınlattım ve bitki başına düşen lümen değeri daha yüksekti.

Led aydınlatmalar dilediğiniz renk aralığını kullanmanıza olanak sağlarken. (Mavi vejetif büyüme sağlarken, kırmızı ve mavi renk karışımı çiçeklenmeyi teşvik etmektedir. Ağırlıklı olarak kırmızı led kullanmanızı %10 ile %20 arasında mavi ışık kullanabilirsiniz. Bitkinin iklim ve yetiştirme koşullarına göre bu dağılımı değiştirebilirsiniz.

Ledlerle sürekli çiçeklenmeyi teşvik eden ışıklar kullanarak minik/bodur çiçek açan bitkiler üretebilirsiniz.

Led'in avantajlarının yanı sıra yaşadığım bir dez avantajı Sodyum/Metal Halide ışığa göre soğuk ışıklardır. Havandırmanın yeterli olmadığı ve sık ekilmiş bitkilerde küfe neden olabiliyor.

Metal Halide Lambaları beyaz ışık verir ve bitkinin büyümesini teşvik eder, Sodyum ampülleri ise sarı ışık verir ve bitkinin çiçeklenmesini teşvik eder. Bitkiniz ile ampülün arasına az 1,5 karış mesafe koymalısınız yoksa bitkilerin tepe kısımları sıcaktan yanacaktır.

Maksimum performans istiyorsanız ben tepede dönemine göre Sodyum/Metal Halideler kullanıyorum, yanlarda kendi yaptığım 30'ar wattlık led aydınlatmalar bulunmaktadır. çokta güzel sonuçlar aldım bu şekilde.

Güneşten gelen ışığın nanometre (nm)(dalgaboyu) değerleri çok değişkenlik göstermektedir. Gözümüzün görmediği nanometre değerleri bulunmaktadır. Mavi ile kırmızı ışık arasında ki tüm değerleri eser miktarda kullanabilirsiniz. Kesinlikle 730 üstüne çıkmayınız. Buda bitkiye farklı nm değerlerinde ışık sağlayacaktır.

cenkcatli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 09:49   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2014
3 4 adet ampül güneş ışığını anımsatıyor diye biliyorum tabi acemeyim henüz

ekwator Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2014, 11:56   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2014
Metal Halide ve Hps Ampuller

arkadaşlar normal ampuller bitki yetiştirmede gerekli lumeni ve teknelojiyi yansıtmazlar, bitkiler için özel bitki yetiştirme ampulleri vardır.

Gelişim dönemi için Metal halide olanını ve Çiçeklenme dönemi için Hps olan lambalardan kullanmanız gerekir.

aşağıdaki lambalar çok iyi iş görür bitki yetiştirme için özel olarak tasarlanmışlardır.

Gelişim dönemi için;
Growshop Metal Halide MH Lambalar (Gelişme)
Çiçeklenme Dönemi için;
Growshop Sodyum Hps Lambalar (Çiçeklenme)

greenLove Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2015, 22:08   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2015
Merhaba,
Evde karışık türde bitkilerim var. Ben bu bitkileri dışarıda değilde içeride büyütmek istiyorum. Fakat her bitkinin ışık ihtiyacı farklı sanırsam ayırmam gerekirmi ? Ayrıca bu lambalarda lümen mi öenmli yoksa watt mı önemli ? Sanırsam lümen değeri önemli çünkü yaktığı elektrik değerinin önemli olması biraz garip olur (Öğrenmek için burdayım yanlış biliyor olabilirim ) Ayrıca çiçeklenme vs gibi dönemler var ben iki tür lamba mı almam lazım ? Bu iki lambanın renkleri ne kadar önemli ? Son olarak, mesela çiçeklenme için 2500 K renk gerekiyor gelişim evresi için 6000 K renk gerekiyor biz bu rengin ortasını buluversek Yani 2500+6000= 8500 K / 2 = 4250 K olmaz mı :v

AhmetA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2015, 16:30   #24
Yeni Üye

Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AhmetA Mesajı Göster
Merhaba,
Evde karışık türde bitkilerim var. Ben bu bitkileri dışarıda değilde içeride büyütmek istiyorum. Fakat her bitkinin ışık ihtiyacı farklı sanırsam ayırmam gerekirmi ? Ayrıca bu lambalarda lümen mi öenmli yoksa watt mı önemli ? Sanırsam lümen değeri önemli çünkü yaktığı elektrik değerinin önemli olması biraz garip olur (Öğrenmek için burdayım yanlış biliyor olabilirim ) Ayrıca çiçeklenme vs gibi dönemler var ben iki tür lamba mı almam lazım ? Bu iki lambanın renkleri ne kadar önemli ? Son olarak, mesela çiçeklenme için 2500 K renk gerekiyor gelişim evresi için 6000 K renk gerekiyor biz bu rengin ortasını buluversek Yani 2500+6000= 8500 K / 2 = 4250 K olmaz mı :v
Arkadaşlar yardım edecek kişi yok mu koskoca forumda ?

Eski 19-01-2015, 19:06   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2014
Alıntı:
Arkadaşlar yardım edecek kişi yok mu koskoca forumda ?
Bitkilerde iki ozellik var..meyva veren ve vermeyen..karpuzla marul gibi..meyva vermeyenlere mh yani metal halide ampul isigi verilir sadece..meyva verene ise ciceklenme donemine kadar mh meyva vermeye basladiktan sonra hps yani yuksek basincli sodyum lambasi kullanilir..eger ben bu kadar teferruata giremem diyorsun bastan sona kadar hps verirsin buda isini gorur..bu tur lambalar yuksk elektrik harcarlar, hesap buna gore yapilir..yeni nesil nm dalga boylarinda led lambalar uretildi..bu konuyla ilgili bir bilgi paylasimi oldu ve tarafimdan denendi ise yariyor..fakat ne yazikki hps ampul kadar verim veremedi..karisik bahce bitkileri besliyrsanz hem uzun omur hemde elektrikte cok karli cikarsiniz..ilk kurulumu pahalidir ama..hal boyle olunca ek bilgi olarak suan pahada agir bitkilerde ise hem hps mh ampulleri led lambalarinin ayni anda kullanilmasi verimde %40 a kadar fazlalik gosterdi..bu ayri tabi..moblden yazmk zr oluyor htaliysa yazi k. Balmayin.

sdk_akgn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 11:18   #26
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sdk_akgn Mesajı Göster
Bitkilerde iki ozellik var..meyva veren ve vermeyen..karpuzla marul gibi..meyva vermeyenlere mh yani metal halide ampul isigi verilir sadece..meyva verene ise ciceklenme donemine kadar mh meyva vermeye basladiktan sonra hps yani yuksek basincli sodyum lambasi kullanilir..eger ben bu kadar teferruata giremem diyorsun bastan sona kadar hps verirsin buda isini gorur..bu tur lambalar yuksk elektrik harcarlar, hesap buna gore yapilir..yeni nesil nm dalga boylarinda led lambalar uretildi..bu konuyla ilgili bir bilgi paylasimi oldu ve tarafimdan denendi ise yariyor..fakat ne yazikki hps ampul kadar verim veremedi..karisik bahce bitkileri besliyrsanz hem uzun omur hemde elektrikte cok karli cikarsiniz..ilk kurulumu pahalidir ama..hal boyle olunca ek bilgi olarak suan pahada agir bitkilerde ise hem hps mh ampulleri led lambalarinin ayni anda kullanilmasi verimde %40 a kadar fazlalik gosterdi..bu ayri tabi..moblden yazmk zr oluyor htaliysa yazi k. Balmayin.
Yardımınız için çok çok teşekkürler foruma cevap yazılmadığı için uzun süredir girmemiştim fakat sizin mesajınızı görünce az çok bilgi edinmiş oldum Fakat benim yetiştireceğim tropikal (et yiyen bitki,avokado vb) bitkiler 5.000 lümen ışık gücü lazım ayrıca şöyle bir sorun var renk olayı biraz saçma olmuş gibi ledlerde renkli ledlerin 660 nm kırmızı ile 460nm mavi alınmasını önermişler fakat internetde hiç bir yerde bu renklerde led yok (tekli satılan 3 ana renk bulunmakta kırmızı, yeşil ve mavi fakat bunların dalga boyları belirtilmemiş) Ledlerin pahalı olması sebebiylede vaz geçtim. Floresanlara baktığımızda ise beyaz ve günışığı bulunuyor fakat bu ampuller renkli değil bitkiler bu beyaz ışığın altında büyüyebiliyorsa ledli olanların altında nasıl büyüyemiyor veya neden beyaz-günışığı önerilmiyor ? Ayrıca Watt önemli falan yazılmış bazı forumlarda Watt ampulün yaktığı elektrik miktarı değil mi ? Ampul ile elektrik kullanım miktarı nasıl ilişkilendirilmiş Başka bir forumda ise lümen değerinin önemli olmadığını sadece insan gözüne gelen ışık miktarını belirtdiğini ve fotosentezde bir işe yaramadığını yazmış ve bu yazıyı gördükten sonra kafam tamamen karıştı Ya Türkiyede adam akıllı seracılık bilgisi olan yok ya da var ama paylaşmak istemiyorlar (Siz hariç ) ... Gerçekten şuan ne yapıcam bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Ha unutmadan şu altaki verdiğim linkdeki şerit led sizce işe yarar mı ? Ya da ucuz led veya ampul bulabileceğim bir site var mı ?

8 ÇİPLİ ŞERİT LED 5630 İÇ MEKAN ŞERİT LED 5 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 171567219

Eski 25-01-2015, 11:25   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2014
Alıntı:
Yardımınız için çok çok teşekkürler foruma cevap yazılmadığı için uzun süredir girmemiştim fakat sizin mesajınızı görünce az çok bilgi edinmiş oldum Fakat benim yetiştireceğim tropikal (et yiyen bitki,avokado vb) bitkiler 5.000 lümen ışık gücü lazım ayrıca şöyle bir sorun var renk olayı biraz saçma olmuş gibi ledlerde renkli ledlerin 660 nm kırmızı ile 460nm mavi alınmasını önermişler fakat internetde hiç bir yerde bu renklerde led yok (tekli satılan 3 ana renk bulunmakta kırmızı, yeşil ve mavi fakat bunların dalga boyları belirtilmemiş) Ledlerin pahalı olması sebebiylede vaz geçtim. Floresanlara baktığımızda ise beyaz ve günışığı bulunuyor fakat bu ampuller renkli değil bitkiler bu beyaz ışığın altında büyüyebiliyorsa ledli olanların altında nasıl büyüyemiyor veya neden beyaz-günışığı önerilmiyor ? Ayrıca Watt önemli falan yazılmış bazı forumlarda Watt ampulün yaktığı elektrik miktarı değil mi ? Ampul ile elektrik kullanım miktarı nasıl ilişkilendirilmiş Başka bir forumda ise lümen değerinin önemli olmadığını sadece insan gözüne gelen ışık miktarını belirtdiğini ve fotosentezde bir işe yaramadığını yazmış ve bu yazıyı gördükten sonra kafam tamamen karıştı Ya Türkiyede adam akıllı seracılık bilgisi olan yok ya da var ama paylaşmak istemiyorlar (Siz hariç ) ... Gerçekten şuan ne yapıcam bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Ha unutmadan şu altaki verdiğim linkdeki şerit led sizce işe yarar mı ? Ya da ucuz led veya ampul bulabileceğim bir site var mı ?

8 ÇİPLİ ŞERİT LED 5630 İÇ MEKAN ŞERİT LED 5 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 171567219
Oncelikle ben hobiciyim ve konuyla alakali derin bilgi sahibi degilim sadece tecrube edindiklerimi yazmaya gyret ediyorum wt olayini suna benzetebiliriz. 1.2 araba motoruyla 2.0 motor ebatlari aynidir ama performansi farklidir. Buna bagli olarak yaktigi mozotta farklidir. Wt ne kdar yuksek olursa icindeki civa okadar cok tepkimeye girer ve verim artar.. Birde sizin gozunuzle gordugunuz rengin onemi yoktur. Bitkinin ne aldigi onemlidir. Florasan dediginiz yanlis hatirlamiyrsam t5 olmasi lazim. Kullanmadim ama kullanan arkadaslarim dusuk verim aldigini soyluyorlar..bildigim kadari ile sizin et yiyen bitkiler fazla gunese ihtiyac duymuyor. Eminim t5 florasan ampulu sizin isinizi fazlaca gorur.. Ayrica led lamba isi turkiyeye yeni giriyor talep az alunca fiyatta pahali oluyor.. Ben kndim tum duzenegi kurdum ve 50 led lambali 1 mt2 alan icindir bana 400 lira gibi bir rakama mal oldu.. Resim atiyim gorun. Hatta satmayi dusunuyorum belki ilgilenirsiniz..ama sizin isinizi florasan gorecektir.. O bitki icin onemli olan isi ve nem..

sdk_akgn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2015, 23:27   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-12-2014
arkadaşlar bitki büyütmek için lanba arıyorsanız linke bakınız led bitki bytme lanbas 85 TL Sanalpazar.com'da (kodu:38748618)
Kırmızı: 620--760nm; Mavi: 430--490nm

iseyl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 11:26   #29
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iseyl Mesajı Göster
arkadaşlar bitki büyütmek için lanba arıyorsanız linke bakınız led bitki bytme lanbas 85 TL Sanalpazar.com'da (kodu:38748618)
Kırmızı: 620--760nm; Mavi: 430--490nm
Aslında bu ledler sanıldığı kadar pahalı değil 85 TL bu tür ledler için çok pahalı böyle giderse yurtdışından alışveriş yapmaya başlıyacağım ve Türkiyede para kazanıyorum diye sevinen ve ledlerin fiyatlarını uçuran firmalar sayesinde Yurtdışına para gönderttirerek Ülkemize ne kadar fazla zarar verdiklerini bilmiyorlar. (!Ekonomik olarak yurtdışına çıkan her para zarar olarak nitelendirilir!)

Eski 24-01-2015, 18:42   #30
Ağaçsever

modelci's Avatar

ben aliexpress den aldim, sizlerde ordan uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Etiketler
led lamba ile tarım, ledli tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025