Sırf bu ışık meselesi nedeniyle sayfaya üye oldum. Benim merak ettiğim aslında ilk defa süs narı ile tam olarak bitki yetiştiriyorum evimde ve çiçekleri koymama uygun güneş ışığı alan bir pencerem yok. Süs narını da öylesine budanan dallarından aldım ve ufak bir yoğurt kabına neredeyse bir ay suda beklettikten sonra diktim. Toprağını bilinçsiz şekilde nemli bıraktım sürekli burada öğrendiğin kadarı ile bu bitki nemi seviyormuş.

Ve gün ışığı problemim olduğundan LCD Televizyonumun önüne bıraktım. Önce dallardan biri yeşerdi diğer iki daldan hayli umutsuzdum tüm yapraklarını döktüler ve kurumaya başladılar ve bu neredeyse bir ay böyle sürdü hatta nedense bu dallardan birini çıkarıp başka bir kabın içine ektiğim nar tohumları ne oldu diye eşelemek için çıkardım sonrada eşelediğim kaba sapladım kaldı. Netice bir hafta önce iki kuru dalda filizlenmeye başladı.

Bir de kaktüs benzeri bir çiçek var bende adını bilmiyorum o da TV nin karşısında şimdi tüm çiçekler yaprakları TV ye bakar şekilde uzuyor ve zannediyorum TV ışığı güneş ışığının yerini tutuyor. Bu arada evde fazla TV pek izlemiyoruz bazen hiç açmıyoruz. Bu konuda bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.