View Single Post
Eski 25-01-2015, 11:25   #27
sdk_akgn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AhmetA Mesajı Göster
Yardımınız için çok çok teşekkürler foruma cevap yazılmadığı için uzun süredir girmemiştim fakat sizin mesajınızı görünce az çok bilgi edinmiş oldum Fakat benim yetiştireceğim tropikal (et yiyen bitki,avokado vb) bitkiler 5.000 lümen ışık gücü lazım ayrıca şöyle bir sorun var renk olayı biraz saçma olmuş gibi ledlerde renkli ledlerin 660 nm kırmızı ile 460nm mavi alınmasını önermişler fakat internetde hiç bir yerde bu renklerde led yok (tekli satılan 3 ana renk bulunmakta kırmızı, yeşil ve mavi fakat bunların dalga boyları belirtilmemiş) Ledlerin pahalı olması sebebiylede vaz geçtim. Floresanlara baktığımızda ise beyaz ve günışığı bulunuyor fakat bu ampuller renkli değil bitkiler bu beyaz ışığın altında büyüyebiliyorsa ledli olanların altında nasıl büyüyemiyor veya neden beyaz-günışığı önerilmiyor ? Ayrıca Watt önemli falan yazılmış bazı forumlarda Watt ampulün yaktığı elektrik miktarı değil mi ? Ampul ile elektrik kullanım miktarı nasıl ilişkilendirilmiş Başka bir forumda ise lümen değerinin önemli olmadığını sadece insan gözüne gelen ışık miktarını belirtdiğini ve fotosentezde bir işe yaramadığını yazmış ve bu yazıyı gördükten sonra kafam tamamen karıştı Ya Türkiyede adam akıllı seracılık bilgisi olan yok ya da var ama paylaşmak istemiyorlar (Siz hariç ) ... Gerçekten şuan ne yapıcam bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim. Ha unutmadan şu altaki verdiğim linkdeki şerit led sizce işe yarar mı ? Ya da ucuz led veya ampul bulabileceğim bir site var mı ?

8 ÇİPLİ ŞERİT LED 5630 İÇ MEKAN ŞERİT LED 5 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 171567219
Oncelikle ben hobiciyim ve konuyla alakali derin bilgi sahibi degilim sadece tecrube edindiklerimi yazmaya gyret ediyorum wt olayini suna benzetebiliriz. 1.2 araba motoruyla 2.0 motor ebatlari aynidir ama performansi farklidir. Buna bagli olarak yaktigi mozotta farklidir. Wt ne kdar yuksek olursa icindeki civa okadar cok tepkimeye girer ve verim artar.. Birde sizin gozunuzle gordugunuz rengin onemi yoktur. Bitkinin ne aldigi onemlidir. Florasan dediginiz yanlis hatirlamiyrsam t5 olmasi lazim. Kullanmadim ama kullanan arkadaslarim dusuk verim aldigini soyluyorlar..bildigim kadari ile sizin et yiyen bitkiler fazla gunese ihtiyac duymuyor. Eminim t5 florasan ampulu sizin isinizi fazlaca gorur.. Ayrica led lamba isi turkiyeye yeni giriyor talep az alunca fiyatta pahali oluyor.. Ben kndim tum duzenegi kurdum ve 50 led lambali 1 mt2 alan icindir bana 400 lira gibi bir rakama mal oldu.. Resim atiyim gorun. Hatta satmayi dusunuyorum belki ilgilenirsiniz..ama sizin isinizi florasan gorecektir.. O bitki icin onemli olan isi ve nem..

sdk_akgn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön