![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2017
|
Sayın Plan B Şu an kullandığınız led ürünün ismi cismi nedir acaba? Sormamda sakınca yoktur herhalde. Daha önce yazdıysanız da kaçırdım sanırım göremedim. Spektrometre sonuçları gayet makul değerlerde. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2017
|
Lambaları kendim üretiyorum, o yüzden henüz bir ismi yok. Spektrometreyle ölçüm yapıp farklı bitkiler üzerinde tatbik ediyoruz. Literatürde aşağı yukarı ideal değerler belirlenmiş durumda. Farklı renk kombinasyonlariyla o değerleri yakalamaya çalışıyoruz. Yapay aydinlatmanin gübre, sıcaklık gibi degiskenlerle etkileşimini de test ediyoruz. Düzenleyen Plan B : 23-10-2017 saat 02:29 Neden: İmla. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Lamba çeşitlerinden.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2015
|
Üsdadlar merhaba. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileyerek araya hemen bir soru ekleyip, akıl danışmak istedim. İstediğim şey çok profesyonel bir şey değil. Bir çok çiçeğim var ve bunları yazın balkonda, terasta tutuyorum coşuyor yavrucaklar. Fakat; kış olunca içeriye alıyorum. İçerisi ışık görmeyen karanlık bir ortam. Yaza kadar böyle devam ediyorum. Tabi bu süreçte yavrucaklar zayıflıyor. Bu nedenle gelişim, büyütme, çiçeklendirme falan değil sadece zayıflamaması ve mevcut formlarını koruması adına ve yaza kadar direnebilmeleri için basit ve düşük maliyetli bir çözüme ihtiyacım var. Buradan hareketle şu aşağıdaki lambalar işe yararmı. Beklentim yukarıda yazdığım gibi çok büyük değil. Üstadlardan tcrübelerini paylaşmalarını bekliyorum... Ürün; https://urun.n11.com/diger-cicek-bit...pulu-P87058727 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Cevabınız için teşekkürler. Mesajda da bahsettiğim üzere amacım sadece 3 aylık bir süreçte çiçeklerin zayıflamaması. Buna istinaden çok profesyonel bir arayışa girmedim. Linki örnek olarak ve işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için verdim. Cevabınızdan anladığım kadarıyla işe yarıyor ama yetersiz diyorsunuz. Doğrumudur? Tavsiye edeceğiniz bir üründe varsa link vererek yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.elektrikdeposu.com/arama/Grolux |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2016
|
Limon agaci ışık sepectrum
Arkadaşlar limon agacim kış aylarinda (fransada) yeterince gunes almiyor soyle bir led lamba siparis verdim aksamlari bir kac saat calistirsam ciceklerin meyveye donusmesine yarari olurmu **** agacin gelisimine Agac cam kenarinda ama bazen 2 hafta gunes cikmiyor yagmurdan dolayi Yardimci olursaniz sevinirim lutfen |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
LED armatürün içeriğinde infrared ve ultraviyole spektrumda ışık veren diyotlar da yer almış. Aslında bu iki tür dalga boyu da fotosentez üzerine etkisi olmayan dalga boyu aralıklarıdır. Bu iki gurup dalga boyu yalnızca bitkide antosiyanin sentezini tetikler (yapraklarda kırmızılaşma vs.). |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
|
Cevabiniz icin tesekkurler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Merhaba Sipariş ettiğiniz lambada nanometre değerleri çok geniş bir aralıkta verilmiş, yani etkili olanlarla olmayanlar bir arada ve çok büyük ihtimalle etkisiz olanlar çoğunlukta. Spektrometreye okutmadan üst perdeden ahkam kesmek de istemem tabii ancak en az 10 farklı markayı incelemiş ve denemiş biri olarak pek ümitlenmemenizi tavsiye ederim. Dalga boyları ve oranları daha kesin bir şekilde belirtilmiş olan ve ampul yerine bar/wallwasher modeli olanlardan alıp dikey olarak ağacın 2 yanına yerleştirirseniz etkili olacaktır. Güneş alan bir yere yerleştirir ve gün doğumuyla aktif olacak bir zaman ayarlı prizle de programlayabilirseniz gayet başarılı sonuçlar alırsınız. Son olarak güç tüketimi açısından 100 watt'ın altına inmeyin derim. Edit: https://www.ebay.fr/itm/30W-Customis...bEny9eGb9IOPAg Şu işinize yarayabilir.. "Customized" seçim yapmak isterseniz o konuda da yardımcı olurum. Düzenleyen Plan B : 25-11-2017 saat 05:57 Neden: Link ekledim. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu paylastigiz linkteli lambayi test ettinizmi is gorurmu ? Watt i cok dusuk Birde hangi renk ve aciyi tavsiye eedersiniz |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Özellikle bu markayı test etmedim ama kullandıkları çipleri biliyorum ve ben de kullanıyorum. Fiyat fazla gelmezse 3 tane aldığınızda işinizi görecektir. Renk dağılımını da 6 adet full spektrum, 2 adet 420, 2 adet de 470, şeklinde yapar ve homojen sıralarsanız yeterli olur. 60 derecelik lensle 20-30 cm mesafeden aydınlatmanızı tavsiye ederim. Unutmayın dik asacaksınız. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
|
Tesekkurler
Alıntı:
Son bisey sorucam sn plan B 3 tane alamam butcem sadece birine yeterli hangi rengi agacin ciceklerinin meyveye donusmesine yarari olur acaba Fotosunu paylastigim led ampulu zaten siparis verdim onuda takarim ikisi birlikte azda olsa ise yarar sanirim Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Evet haklisiniz pekyararii olmaz ama yinede kullanacam cunku cam kenarinda kucuk bir agac bazen 15 gun boyunca 10dk bile direk gunes gormuyor Belki bu lamba yaprak gelisimine yarari olur ? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Paylasim
Ilk siparis ettigim lamba geldi bugin taktim sizlerle paylasmak istedim bunu fazla begenmwsiniz ama bence bunun verdigi isikta kayda deger Bu mesafeden 1.800 lux isik veriyor hatta biraz daha yaklastirsam 2.000 benim limon camin kenarinda herzamanki gibi bulutlu günde 700 lux isik alıyor bence guzel bir deger gündüz lambayi calistirirsam ortala gunduz 3.000lux isik alir eskiye gore 4 kati daha fazla isik aliyor demek Eger ise yararda cicek acar meyve tutarsa yine sizle payalasacagim arkadaslar |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Kolay gelsin, beklemedeyiz.. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Tam dalga boyu bitki yetiştirme ışığı
Bu bağlantıdaki full spectrum indoor led grow light ürününü kullanabilirsiniz. Ben 50W olanlarını kullanmaktayım ve memnunum. Elinizin altında havya bulunmasında yarar var zira doğrudan 220V olan bu çipe kablolar lehimlenmeli. Aklınızda bulunması gereken bir diğer husus da soğutma gerektiğidir. Ben geçici olarak fanıyla birlikte bilgisayar soğutucusunu kullanıyorum. Fiyatı da iyice düşmüş. Ben bir tanesini bile üç katı fiyata almıştım . |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim. Çilek çimlendirmek için alel acele yaptığım bir şey bu. Ama ışıkları asıl alma sebebim çatı arasında bir şeyler yetiştirebilmek. Kumkuat fidanıyla yaptığım deneme neticesinde dışarıdaki fidanla aynı oranda meyve aldım. Özel, gizli bir şey değil yani. Yaşadığım yerde binalar bitişik nizam, haliyle bahçen olsa bile ne esinti ne de güneş yok. Bu da yeni arayışlara itiyor insanı. Yani amaç kendimce bir şeyler yetiştirebilmek sadece. Bu uğurda çatıya platform yaparak narenciye, çilek, ahududu bile yetiştirmeyi düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
yarın @Plan B arkadaşımızın uyarısıyla aldığım deep red ve diğer LED'lerin montajını yapmayı düşünüyordum. Bu vesileyle bir konuda baştan sona yaptıklarımı anlatırım. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2017
|
Eco FriendlyCustom LED lights. Yes to this. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
220 A.C. full spektrum çipler maalesef yeterli oranda kırmızı barındırmıyor. İçindeki kırmızı çoğunlukla 630nm ve daha sarı tonlarda. Çimlendirme için uygun olabilir ama generarif gelişimi stumile etmede D.C. full spectrumlarıdan hala gerilerde kalıyor. Güvenlik açısından da pek uygun bulmuyorum. Çok iyi yalıtım yapılmalı su ve nemden korunmalılar. O yüzden tavsiye etmem ama illa kullancaksanız yanına mutlaka 660'lık kırmızılarla takviye yapın derim. Düzenleyen Plan B : 16-01-2018 saat 22:59 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2016
|
Tam spekrumlu lambaları kendim montajliyorum paylasimlarda haber buhut ve akrep biberleri var |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| led lamba ile tarım, ledli tarım |
|
|