agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler
  • 4 Gönderen msgurkan
  • 1 Gönderen yukka
  • 2 Gönderen yukka
  • 2 Gönderen aydoner
  • 2 Gönderen Muda
  • 2 Gönderen yukka
  • 1 Gönderen yukka
  • 4 Gönderen yukka
  • 1 Gönderen tarku
  • 2 Gönderen deniz_efe
  • 1 Gönderen yukka
  • 1 Gönderen Muda
  • 2 Gönderen feyziuslu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-04-2009, 22:32   #1
Ağaç Dostu
 
msgurkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: lefkoşa KKTC
Mesajlar: 640
Galeri: 1
Alıç (crataegus) Üretimi

Alıç üretimi için birçok yöntem denemem oldu. Tohumdan alıç üretime çalışmam devam ediyor. Uygulama yöntemimi ve sonuçlarını yakında burada yayınlayacağım.

Kök çeliğinden alıç üretimi çalışmam başarılı bir şekilde devam ediyor. Kış içinde topladığım çeşitli çap ve boydaki alıç köklerini üç ayrı ortama diktim. Birincisinde bahçede 15 cm'lik çukura yatırıp üzerini 5 cm’lik sade bahçe toprağı ile örttüm. İkincisinde aynı şeklinde ama üzerini perlit, torf ve az bahçe toprağı karışımı ile örttüm. Üçüncüsünde kutuda perlit içerisine yatırdım.

Her üç uygulamada da sürekli ıslatarak nemlendirdim. Ancak bahçeye ekilenlerde aşırı sulama sonucu çamurlaşma olmamasına dikkat ettim. Üç uygulamam da olumlu seyrediyor. Baharın gelmesi ve sıcaklığın 20 derecenin üzerine çıkması ile hızla köklenmeye başladılar.

Name:  Alıç Kökçeliği001.jpg
Views: 14698
Size:  68.6 KB
Name:  Alıç Kökçeliği002.jpg
Views: 14735
Size:  64.9 KB
Name:  Alıç Kökçeliği003.jpg
Views: 16422
Size:  68.7 KB

Benim amacım bonsai yapmak olduğundan, perlit, torf ve az bahçe toprağı karışımına yatırdığım çeliklerimin neredeyse tümü filizlenmeye başladığı için, onları yerlerinden nazikçe çıkarıp saksılara diktim. 30 Civarında çeliği 25 saksıya yerleştirdim.


Ağaca zarar vermeden alınacak bir miktar kök çeliği ile kolaylıkla alıç üretimi yapılabilir. Sökülen bir ağacın ise kökleri toplanıp köklendirmek için değerlendirilebilir.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025