![]() |
masa üstündeki acer palmatum :) bonsai adayım
pencere önündekinden bahsediyordum |
:) Ah, anladım. Ön planda acer palmatum olunca yaşadığım karmaşıklığı anlayabilmişsinizdir sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Benimki evi istila çabalarını bir adım ileri götürdü ve çiçek açmaya karar verdi. Merakla bekliyorum çiçeklerini.
|
2 Eklenti(ler)
Kendi gibi pıtı pıtı çiçekleri varmış. Havalar uygun olup hepsi birden açtığında muhtemelen daha hoş görünüyordur.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün rastgeldiğim bir kolyostan yaprak alıp suda bekletmeye başlamıştım. Bu gün köklendiğini farkettim. Gövde çeliği ile üretildiğini biliyorum fakat yaprak çeliği ile üretilip üretilmediği hakkında bir fikrim yok. Aşağıdaki resimdeki köklenmiş yaprak çeliğini diksem tutar mı? :rolleyes::confused:
Eklenti 587650 |
bu da benim kolyosum
1 Eklenti(ler)
bu çiçeğin çeliğini aldığım bitki uzunca bir sarmaşık gibiydi yaprakları daha minikti ve asma gibi küçük sarkıntılı üzümcükleri vardı benim kinin boyu b15-20 cm den bu boya ulaştı 50 cm civarı ve yaprakları da aşırı büyük normal midir yoksa eksik ya da fazla bir şey yapıyor olabilir miyim?
|
1 Eklenti(ler)
Çelikten yeniden yetiştirdiğim kolyozlarım iki cins var bir saksıda çok çabuk büyüyor
|
1 Eklenti(ler)
bu çiçeğe empirme de deniyor mu? son hali bu
|
yaprak güzelini tohuma bıraksak tohumlardan yetişenler aynısı mı olur yoksa farklı bir desen mi ortaya çıkar?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaprak kenarları fırfırlı olan çok güzel gelişim gösteriyor.
|
3 Eklenti(ler)
İyi günler. Benim yaprak güzelinin gelişimi çok iyi ama yapraklarında bazı lekeler var. Sizce neden böyle ve ne yapmam gerekiyor
|
Çok güzelmiş sayın nimo bence türü öyle çokta sağlıklı gözüküyor .Güle güle büyütün
|
Alıntı:
|
Kolyoz Takas
1 Eklenti(ler)
|
Takas olunur
1 Eklenti(ler)
|
Takas olunur
1 Eklenti(ler)
takas olunur
|
1 Eklenti(ler)
Bu kolyozumuz tam üç defa kazaya uğramıştı, fakat ondan vazgeçmedik. Çok güzel fuşya renkli oldular.
|
1 Eklenti(ler)
Bir saksı dolusu mutluluk... 😊
|
Renkler mükemmel !!!
|
1 Eklenti(ler)
İlham olsun diye koyuyorum.
Eklenti 620210 Muhteşem. Umarım bu sefer uzun yaşar da benzer bir görüntü elde ederim.:) |
Herkese merhaba. İki hafta sonra evdeki yaprak güzeli çiçeklerimi Ankara'da elden teslim edebilirim isteyen olursa. Bolca mevcut. Artık kontrol edemediğim için paylaşmam gerektiğine karar verdim :)
|
Yaprak güzellerim sadece boya gidiyor dallanıp budaklanmıyorlar ne yapabilirim ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Türünü bugün öğrendiğim ve arkadaşın "bahçesinden" ( Ankara gibi bir yerde dışarıya dikmiş olduğu ) aldığım bir tutam güzeller... :cool:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kışın bakımı zor olan bir bitki kolyoz. Fırfır türleri hiç bulamadım zaten. (Sayın Jezebel bu konuda daha şanslı. :cool: ) Elimdeki düz yapraklı farklı renk desenlilerden yaklaşık 5 çeşit vardı. Kışın hepsini çürümeye kaybettim. Neden çok suladım derseniz, aslında çok sulamadım. Hafif büzülmeye başlayana kadar sulamadım sonra suluyordum. Ancak bu bile çürüttü.
|
1 Eklenti(ler)
buda benim kolyosum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025