agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Coleus ( Kolyoz, yaprak güzeli) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/7743.htm)

hira 11-12-2014 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçekdostu (Mesaj 1326824)
Birkaç gün önce aldığım
kolyoz çeliğimi suya koymuştum ama yaprakları solmaya başladı.Hemen
diksem tutar mı acaba.Kaybetmek istemiyorum.Bana yardımcı olur musunuz?

Eklenti 522202

Bende hep aynı sorunla karşılaşıyorum. Bakımı ve yetiştirmesi herkese kolay gelen bu çiçeği yetiştiremiyorum maalesef. 2 haftadır suda bekleyen çeliklerim var, bu kez farklı olarak sadece torfa dikecegim. Tutarlar inşallah.

salihcan 21-12-2014 14:21

2 Eklenti(ler)
Anaç yaprak güzeim hastalandı (vücudundan bal çıkıyor ) Ama yavrusu turp gibi :)

jaffa 21-12-2014 16:55

Unlu bit gelmiş o zaman, kontrol ederseniz görürsünüz.

salihcan 21-12-2014 17:23

Teşekürler sabah gün ışıgıyla bakayım :)

yalper 21-12-2014 22:33

bu bitkileri ilaçlasam da cımbızla dallarına yapışan bitleri alsam da geri geliyorlar.. sonuçta vazgeçeceğim sanırım, bir türlü kurtulamıyorum zararlılardan..

mrtbyrz 24-12-2014 12:04

tepesinden çiçek çıkmaya başladı kopartmalımıyım

salihcan 24-12-2014 15:13

Evet kopartılamalı hem bitkinin gelişimini yavaşlatıyor hemde bitkiniz forma girer

Jezebel 17-05-2015 11:56

1 Eklenti(ler)
Birkaç çeşit tek yerde de güzel durabilir.

Eklenti 553296

Yaşarsa güzel olacak

hira 19-05-2015 18:37

Aşağı yukarı bir ay kadar önce aldığım üç farklı renkteki çelikleri suya koymuştum, ikisi köklenirken, diğeri ne çürüdü ne de kök yaptı. Bugün üçünüde aynı saksıya diktim, balkonda gölge bir yerde duruyorlar. Bu kez tuttururum umarım :o

salihcan 19-05-2015 18:44

Sn hira çok kolay tutan ve büyüyen bir bitki.Ben çok severim.Sabah Güneş'ini çok sever.Toprak olarak torf ve cocopeat çok uygun kestane toprağında hiç büyütemedim .Uç alarak çok güzel bir görünüm aldırabilirsiniz.
Kolay geldin :)

hira 29-05-2015 14:20

Suda kök yapmayan bir çeliğim haricinde diğer ikisi tuttu. Balkonda gölgedeler. Ev içine alsam? Güneşli bir pencerenin iç kısmın?

Rana+miraç 07-06-2015 17:19

1 Eklenti(ler)
Sürprizlerle dolu bir bitki. Gunese gore yapraklarin rengi degisiyor.

çiçeksever 08-06-2015 13:44

Benim ki az yaprak verdi. Çiçek açtı ve tohum vermeye başladı. Çiçeklerini kestim bakalım nasıl olacak ?

hira 16-06-2015 23:14

Yaprak güzellerim balkonun güneş almayan bir köşesinde çok mutlu görünüyorlar. Kocaman yapraklar yapmaya başladılar.. İlk kez çelikten yetistirmede başarı sagladım :o

Milla 17-06-2015 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1385806)

Bu nasıl bir güzellik böyle maşallah.

heyyamola 17-06-2015 22:48

5 Eklenti(ler)
Tohumdan kolayca yetiştirdiğim Yaprak Güzelleri

Eklenti 559954

4 saat sabah güneşi alıyorlar.
Eklenti 559955

Çimlenmiş 30 kadar bitkiden
Eklenti 559956

Birbirine tıpatıp benzeyeni
Eklenti 559958

Nerdeyse yok.
Eklenti 559959

Mücevher Çalısı 27-06-2015 13:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 562189

Bazen diyorum çocukluk aşkıma geri döneyim, donatayım bütün balkonu Yaprak Güzelimle :p

Ne işime gerek onun nazını çek bunun nazını çek...

İster çelikle ister tohumla çoğaldıkça çağalan, bakımı kolay hem de çok zarif Yaprak Güzeli gibisi var mı?

hira 28-06-2015 15:35

1 Eklenti(ler)
Hira bu fotografı gururla sunar :o İlk defa çeliklerim tuttuuu :)

a_fan_of_barca 09-07-2015 00:39

3 Eklenti(ler)
Bu da benim tohumdan yetiştirdiğim kolyozun 1 buçuk ay içindeki gelişme evreleri. Birinci resimde ilk filizlendiği zamandaki hali. Sonraki resimlerde de birinci ve ikinci çift gerçek yaprakların çıkmış hali. 2 tohum atmıştım toprağa ikisi de filizlenmiş. Saksı küçük olduğu için kendim 2 tane tohum serpmiştim. Bence kolyoz bitkisi tohumdan yeterince yavaş büyüyor. Renkleri yeni belli olmaya başlamış.
Not : tohumlar geçen sene hazır olarak aldığım, sonra çiçek açıp tohum veren ve sonbaharda kaybettiğim büyük boy kolyoz çiçeğine ait

Jezebel 09-07-2015 08:49

1 Eklenti(ler)
Bazı arsızlar atağa geçti :)

Eklenti 564935

.

olalayağmur 28-07-2015 09:05

Merhaba,
Yaklaşık 5-6 ay once aldığım, çok küçük bir çiçekken kocaman yaptığım kolyosuma beyaz pamuk gibi, temizlemeye çalıştığımda dağılıp yapışan beyaz böcekler musallat oldu. Ilk once arap sabunu, zeytinyağı ve bulaşık deterjanından oluşan ilaçla uzun sure spreyledim ve böcekleri temizledim. Daha sonra tekrar başladı ve o kadar hızlı yayıldılar ki, çiçeğimi öldürdüler. Lütfen bilen varsa söylesin, bunların çaresi nedir? neden oluşur? Gayet sağlıklıydı ve çok hızlı büyüyordu.

Mücevher Çalısı 28-07-2015 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olalayağmur (Mesaj 1398468)
Merhaba,
Yaklaşık 5-6 ay once aldığım, çok küçük bir çiçekken kocaman yaptığım kolyosuma beyaz pamuk gibi, temizlemeye çalıştığımda dağılıp yapışan beyaz böcekler musallat oldu. Ilk once arap sabunu, zeytinyağı ve bulaşık deterjanından oluşan ilaçla uzun sure spreyledim ve böcekleri temizledim. Daha sonra tekrar başladı ve o kadar hızlı yayıldılar ki, çiçeğimi öldürdüler. Lütfen bilen varsa söylesin, bunların çaresi nedir? neden oluşur? Gayet sağlıklıydı ve çok hızlı büyüyordu.

Resim olmadan cevaplamak ne kadar doğru bilemiyorum ancak bitkinizdeki zararlı unlu bite benziyor. Kurtulması zor bir zararlı bildiğim kadarıyla. Mücadelenizi de yaptığınıza göre bu konuda biraz bilgilisiniz. Burada yazılanları okumadıysanız baştan sona okumanızı tavsiye ederim. Umarım yardımcı olur...

sardunya18 28-07-2015 12:19

yaprak güzelim

1 Eklenti(ler)
Kapalı balkon da öğleden sonra güneş görüyor.

yasinbuyuk 07-08-2015 10:16

1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,

İşyerinde bir adet yaprağı güzelim var. Bir yerden küçük bir dal alıp çoğaltmıştım. Çiçeğin boyu gövdesine nazaran fazla uzadı. Gövdesi çok zayıf, kendisini taşıyamıyor, yana eğiliyor. Kırılacak diye korktuğum için bir çubukla destek yaptım yanına. Neden böyle olmuş olabilir? Çiçeğin gövdesinin güçlenmesi için tavsiyesi olan var mı?

hobiciakvarist 10-08-2015 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1385806)

MaşaAllah, bu türe bugüne kadar rastlamadım. Nerden temin ettiniz acaba?

a_fan_of_barca 10-08-2015 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1401081)
MaşaAllah, bu türe bugüne kadar rastlamadım. Nerden temin ettiniz acaba?

Sn. hobiciakvarist, bu kultivarın ismi: Paisley Shawl. Daha bir çok böyle gösterişli coleus kultivarları var. Tohumdan böyle gösterişli çeşitler elde etmek çok zor, hatta tohumu bu kultivarın kendisinden alsanız bile. O yüzden, böyle gösterişli kultivarlar fide halinde satılıyor. Siz de yerli çiçekçi pazarlarında bunun gibi kultivarları bulabilirsiniz. Semt pazarlarına bakmanızı öneririm. Her zaman alışveriş yaptığım çiçekçiye geliyor hep böyle güzel coleuslar. Ama ben şimdiye kadar hiç almadım. Çünkü normal coleusu daha çok seviyorum :) Alsam da, yaşatabilirmiyim, onu da bilmiyorum :) Zira gösterişli kultivarlar hastalıklara ve zararlılara karşı daha zayıf oluyor

hira 10-08-2015 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinbuyuk (Mesaj 1400355)
Herkese merhaba,

İşyerinde bir adet yaprağı güzelim var. Bir yerden küçük bir dal alıp çoğaltmıştım. Çiçeğin boyu gövdesine nazaran fazla uzadı. Gövdesi çok zayıf, kendisini taşıyamıyor, yana eğiliyor. Kırılacak diye korktuğum için bir çubukla destek yaptım yanına. Neden böyle olmuş olabilir? Çiçeğin gövdesinin güçlenmesi için tavsiyesi olan var mı?

Fotoğraf: http://i.imgur.com/WmcJZo3.jpg

Ben olsam bu çiçeğin toprağını değiştirirdim, sadece torfa diktiniz galiba? Bahçe toprağıyla torf karışımı yapsanız daha güzel olurdu. Ayrıca budamakta işe yarayabilir. Arkadaşlarda kendi fikirlerini söylesinler, acele etmeyin.

evdeçiçek 10-08-2015 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinbuyuk (Mesaj 1400355)
Herkese merhaba,

Fotoğraf: http://i.imgur.com/WmcJZo3.jpg

Merhaba;

Bitki bol ışık alan bir yerde değilse gövdesi uzar. Bol ışık alan bir yerde olmalı ve çok aşırı sulanmamalı.

a_fan_of_barca 10-08-2015 17:34

Tohumdan kolyoz denemesi başarılı oldu

3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kolyozun 2 buçuk ay sonundaki durumu resimdeki gibi. Önceki durumunu 920 no'lu mesajda paylaşmıştım. İki farklı kolyoz çıktı. Birisi daha açık renkte, yaprakları daha kısa, diğeri daha koyu renkte, yaprakları daha uzun

bisnev99 10-08-2015 19:57

Muhabbet kuşunu zehirler mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025