![]() |
yakup3434 kesinlikle hiç bir ziraai ilaç kullanmadım sadece haşlanmış yumurtanın suyunu süzüp dinlendirip veriyorum okadar ;)
|
4 Eklenti(ler)
işte benım difenbahya yanlız yapraklarında yırtılma oluyor. ve br tane filiz verdi o biraz büyüdü diğer bir yaprağıda aşağıya doğru eğiliyor. neyden sebep olabilr acaba bu yırtılmalar ve bu difenbahya yaklasık olarak 1 senedir boyu anca bu kadar oldu. hızlı gelişmesi için ne yapabilirim ....
Eklenti 400999 Eklenti 401000 Eklenti 401001 Eklenti 401002 |
Yeterince ışık almıyor mu çiçeğiniz? 1 sene çok uzun bir zaman şimdiye baya bir yol katetmesi gerekirdi toprağı cocopeat mı burdan öyle gözüküyor? Çiçekçilerde satılan yeşillikler için olan bitki besinlerinden vermenizi öneririm. Belki yırtılmalarda besin yetersizliğindendir, evde yırtacak mıncıklıcak biri yoksa küçük çocuk, kedi vs..
|
Alıntı:
|
Difenbahyalar güneş istemezler ama bol aydınlık yerde durmaları gerekir ışık alması şart!!! Yapraklarını nemlendirirseniz hoşuna gider bunu belirli aralıklarla yapabilirsiniz 2 3 günde 1 falan. Toprağı kurumaya başlayınca aşırıya kaçmayarak sulayın toprağı tam kurumasın 2 sulama arasında.
Haşlanmış yumurta suyu kesinlikle çok fydalı bitkiler için bunubende kullanıp gördüm. Tavsiye ederim ama her sulamada değil mesela ayda bir verin yumurta suyunu diğer zamanlar normal suyla sulayın. Dediğiniz çiçek barış çiçeği bende de var am yaprak kurumsı hakkında bir bilgim yok onu çiçeğin kendi başlığında sorarsanız mutlaka bilgilendirir bilen arkadaşlar :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eritilip içilen B vitamini kompleksi ya da multivitaminlerden çiçeğe de versem işe yarar mı acaba?
|
Yakup3434 eğer bitkiniz yeterince ışık almıyorsa yaklaşık bitkinin 20 cm üzerinden bir ampul takarsa faydalı olabilir benim öbür odamdaki difenbahyalarımda baya işe yaradı deneyin
|
Alıntı:
|
bay tömürcek ben bundan önce çiçeklerimi yazlıga giderken yan komşuya evimin anhtarımı veriyodum şimdi onlar taşındı :( nasıl bırakıp gitmaliyim onları :(
|
Yazlığa götür çiçeklerini ya da birine rica et konu komşu sulasınlar olmz mı? Difenbahyanı sakın sakın bırakma sen nereye o oraya susuzluğa dayanamaz difenbahya yaprak döker bu güzelliğe sakın kıyma salihcaaaannn :D
|
apartmandakilerin hepsinin yazlıgı var onu nasıltaşıya bilirim ki :(
|
Arkadaşlar bn birşey duydum difenbahyanın dibini yılda bir kere kömür tozu koyarsak onu besliyormuş bir de asidi alınmış maden suyunu 3 haftada 1 kere faydalı oldugunu duydum dogrumu ?
|
Salihcan ne kadar çok besin gübre formülü duymuşsun öyle haplar sodalar kömürler ;) Ama sen yumurta suyundan şaşma bak çiçeğin nekadar güzel gelişmiş bozarsın valla hani brininkine iyi gelir seninkini bozar olur ya :) Hiç elleme derim gene de sen bilirsin :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:D valla bende çözemedım :D aslında bi botanık çi ye sorsak daha iyi sanırım daha iyi bilgi verir bize :D yapraklardan vermek gerekir mi acaba :D
|
Bırak ya botanikçilerin kendilerinden haberi yok çiçekler hakkında hiç bişey bildikleri yok saçma sapan bakım teknikleri sunuyorlar çoğu da yanlış. Sen onu aydınlık bir yere al arada yumurta suyu ver ara sıra yapraklarına su püskürt gerisine karışma o halleder :D
|
Alıntı:
teşekkür ederim ama dünyaca ünlü bir botanik firması var cem botanik diye bizim burada hatta :D adamlar paraya para demiyorlar |
Alıntı:
|
Bay tömürcek difenbahyalarınızın resmini koyabilcek durmdaysanız koyarsanız memmun olurum :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
herkesin difenbahyası güzeldir ;)
|
maden suyunu bekletip verirsek bitki gelişirmi
|
2 Eklenti(ler)
Benim çiçeklerimin saksıya dikme zamanı gelmiş mi bakabilir misiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025