agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Difenbahya (Dieffenbachia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3808.htm)

delice 03-07-2013 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egebey18 (Mesaj 1171654)
hocam sulama işini ben 4 günde 2 su bardagı kısın yazın ise 3 günde 2 su barda ve haftada 2 kez yapraklarını nemli bez ile siliyorum geyet de iyi yapragının boyu hmen hemen 30-40 cm ve 6 aylık bitkim ama cok hızlı büyüyor her ay 2 yaprak cıkıyor ve 30-40 boylarında yapraklar. tavsiyem saksınızın boyutu cok onemli ve gölge olması fazla hava sürkülasyonu olan yerleri sevmiyorlar

Merhaba, saksının boyutu çok önemli demişsiniz, ben de suda köklendirdiğim difenbahyayı toprağa dikeceğim boyu 50 cm kadar ve iri 6 yaprağı var ne büyüklükte bir saksıya almalıyım sizce?

yaprak7 16-07-2013 09:14

Arkadaslar difenbahyam dibinden sallaniyordu. Topragindan cikardim ki ne goreyim dibinden curumus meger oradan kopmus koklerinden. Simdi curuyen yerini kesip topragami dikecem ? Difenbahya buyuk capta

Muda 16-07-2013 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1180294)
Arkadaslar difenbahyam dibinden sallaniyordu. Topragindan cikardim ki ne goreyim dibinden curumus meger oradan kopmus koklerinden. Simdi curuyen yerini kesip topragami dikecem ? Difenbahya buyuk capta

Sayın yaprak7. Çok büyük ise difenbahyanızı sağlam yerine kadar kesip suda köklendirdikten sonra dikebilirsiniz. Eğer uzun ise birkaç yerinden kesip üst kısımlarını streç film ile kaplayarak su kaybetmesini önleyerek direk toprağa dikebilirsiniz. Kökleri çürüdüğüne göre toprakta bir problem mi var yoksa çok mu su veriyorsunuz.

berkay. 21-07-2013 14:46

parçalra ayırıp direk toprağa dikince mum damlatmalımıyım

bay tömürcek 21-07-2013 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berkay. (Mesaj 1182310)
parçalra ayırıp direk toprağa dikince mum damlatmalımıyım

Aslında suda köklendirmenizi tavsiye ederim çabuk kökleniyor ve garanti oluyor. Ama yok toprağa dikicem derseniz üzerine mum damlatabilirsiniz sorun olmaz ;)

berkay. 22-07-2013 10:34

teşekkürler suda iken damlatmaz isem bir sorun olurmu ve köklendikten sonra toprağa dikince ne kadar sürede filizlenir

Crocus Şen 25-07-2013 11:29

2 Eklenti(ler)
Diffim :D

turkankaragoz 25-07-2013 19:53

Benimde aynı cins var fakat yavrulamıyor. Sizin yavrular kendisimi çıktı? Yoksa başka köklendirme mi? Ellerinize sağlık çok güzel maaşallah.

Crocus Şen 26-07-2013 09:18

Benimki de maalesef yavru veren cinsten değil.Yaklaşık 7 yıldır benimle,2 yıl önce boyu çok uzamış,altı da boş kalmıştı,5 parçaya kesip,köklendirdim,büyük bir saksıda şimdi kalabalık aile olarak yaşıyorlar,hallerindende çok mutlular.

ilksenozturk 26-07-2013 11:52

benimkisi de yukarıda resmini eklediğinizden sn crocus şen
ve 7 yaşına girdiği bu yıl ilk yavrusunu verdi.
sanırım cinsi değil konu, keyfinin gelmesi gerekiyor :)

turkankaragoz 26-07-2013 13:01

Ne kadar şanslısınız sn ilksenozturk. Çevremde çok kişi var en az yirmi yıllık maceralarını biliyorum. Hiç yavrulayana rast gelmedim. Bir foto yayınlarsanız sevinirim.

ilksenozturk 29-07-2013 06:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1184075)
Ne kadar şanslısınız sn ilksenozturk. Çevremde çok kişi var en az yirmi yıllık maceralarını biliyorum. Hiç yavrulayana rast gelmedim. Bir foto yayınlarsanız sevinirim.

en kısa sürede foto yüklemeye çalışacağım.
hatta bu yıl bir de çiçek açıyor, geçen yıl da açmıştı :)

turkankaragoz 29-07-2013 10:28

Çiçeğini gördüm çokta güzel kokuyor ben yavruyu merak ettim. Hatta evdekine hiç rahat vermiyorum. Durmadan kesip dibine dikiyorum. Arkadaşımda salonun dörtte birini kaplayan kocaman yapraklı dev gibi difenbahyasında bile yavru görmeyince ilginç geldi. İlginize teşekkür ediyorum. Merakla bekliyorum.

merkürvenüs 29-07-2013 11:09

Merhaba,

Difenbahianız çok güzel olmuş sn.Crocus Şen. Benim difenbahiamın gövdesi biraz inceldi ve yaprak küçültüyor yeni çıkan yaprak bir öncekinden oldukça küçük oluyor, soruna çare bulamadım. Deneyimlerinizi paylaşırsnız sevinirim.

Difenbahiam batıya bakan pencerenin önünde bol ışık alıyor, saat 4 ten sonra yarım saat kadar güneş görüyor. Haftada bir 2 bardak su veriyorum, 15-20 günde bir sıvı besin veriyorum ama yaprak küçültmeye devem ediyor.

merkürvenüs 29-07-2013 11:16

1363 numaralı mesajımda resimleri var maalesef alıntı yapamadım.

turkankaragoz 29-07-2013 11:39

Sn merkürvenüs bence saksınız küçük geliyor olabilir. Saksınızı değiştirin derim. Birde sulamada sınırlandırma getirmeyin bence koyun küvete bir güzel yıkayın suyu süzülsün yerine alın. Toprağı kurumaya başladıkça bolca sulamanızda problem olmaz. Sadece tabağında su biriktirmeyin. İyice sürülsün suları. Sorun olmadan büyütürsünüz. Sulama aralarını saksınız ve hava koşulları belirlesin zaman değil. Kışı kaloriferli ortamda geçiriyorsa yıkamaları kışında yapabilirsiniz. Kolay gelsin bol çiçekli günler.

butterfly_f 29-07-2013 13:35

difenbahya

merhabalar, difenbahyaların zehirli olduğuna dair bi söylenti var. yapraklarında kalsiyum okzalat barındırdığını biliyorum. kalsiyum oksalatın da zehir etkisi var. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

merkürvenüs 30-07-2013 11:22

Mayıs ayında saksılarını 2 numara büyüttüm sn.turkankaragöz. Ama sulama konusunda haklı olabilirsiniz, çabuk çürüyorlar diye suyunu az veriyor olabilirim (bir difenbahiamı çürüttüm) sulama konusunda tavsiyelerinizi dikkate alacam. Teşekkür ederim.

ilksenozturk 31-07-2013 11:33

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1184916)
en kısa sürede foto yüklemeye çalışacağım.
hatta bu yıl bir de çiçek açıyor, geçen yıl da açmıştı :)

benim kızım:)

turkankaragoz 31-07-2013 11:48

Maaşallah Sn İlksenöztürk yavrusuda pek tatlı. Güle güle büyütün. Ayrıca fotoğraf için teşekkür ederim.

mervegkc 03-08-2013 18:45

merhaba geçen yıl bir arkadaşım bana sadece 1 yaprağı olan (kendi köklendirmiş)bir difanbahya getirdi hatta getirirken utanmış bile bende yerini çok sevdi ve çok gelişti 20 yaprağı ve 1 tane yavrusu oldu (tabi eşimin vitamin takviyelerinin etkisi de var.
benim tereddütüm bu bitkinin salon bitkileri arasında en zehirli olan olduğunu öğrenmem 8 aylık bir kızım var ve yapraklarına dokunuyor gerçekten bu bitkinin ölümcül etkisi var mı? bebeğime ne tür zararlar verebilir?

turkankaragoz 04-08-2013 22:39

Sn mervegkc evet zehirli bir bitki. Kızınız içinde tehlike olabilir. Bence kızınız büyüyene kadar bitkinizden vazgeçin.

taisenberg 06-08-2013 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1171741)
Sayın taisenberg. Eğer yanlış görmedi isem bitkininizin alt tarafınını değil üst tarafını suya koyduğunuzu düşünüyorum. Kestiğiniz ve diktiğiniz yerin alt ve üst kısımlarının ne olduğuna biraz daha dikkatli bakarsanız çiçeğinizin geleceği açısından daha iyi olur. Sap kısmında bulunan çiçek gözlerine dikkat ederseniz veya tamamını gösteren ve yakın plan fotoğraflarını yayınlarsanız ne olduğunu görebiliriz.

Eğer ters olsaydı yapraklar şu anki gibi yukarı değil aşağı doğru büyür diye düşünüyorum. Yani kendisine göre her zaman yapraklar üste doğru büyümez mi? Şu an çiçeğimde sıkıntı yok. 3 saksıda büyümeye devam ediyor.

taisenberg 10-08-2013 21:17

Evde bebek var şu an. difenbahyanın zehiri çok etkili mi bilginiz varmı? Eğer zehirliyse evden uzaklaştıracam.

turkankaragoz 10-08-2013 22:45

Sn mervegkc çocuğu yapraklarla oynuyormuş. Yaprakları ve damlayan suları ellemediği sürede bir zehir bulaşması yok. Ama sizdeki bebek yaprakları ile oynamıyorsa sorun yok. Hatta difenbahya havayı temizleyen bitkiler arasında.

umutarslan 12-08-2013 18:49

arkadaşlar merhaba. difenbahya çiçek açtı diye üye oldum.Annemin ısrarları üzerine :) açmıyor demişler 1 yılda çiçek açtı bir kaç tane daha açacak gibi duruyor.

http://i40.tinypic.com/29osbqg.jpg
http://i39.tinypic.com/zl2gzk.jpg

bu da küçük olanlarından

http://i42.tinypic.com/5zi8ah.jpg

eceyıldız 12-08-2013 19:07

Diffenbahya'nın çok zehirli olduğu dolaşıyor sosyal medyada hatta bir çocuğun yaprağı ısırmasının ardından 15 dk. içinde hayatını kaybettiğini ve eskiden bazı kabilelerin savaşlarda daha öldürücü olması için okların ucuna sütünden sürdükleri filan anlatılmış bu nederece doğru bilen var mı arkadaşlar... İki tür diffenbahya varmış bir türü zehirli diğeri değilmiş acaba ne kadar doğru çok merak ediyorum. Annemde var ve bende bir tane edinmek istiyordum ama bu haberden sonra biraz endişelendim doğrusu...

cörekotu 15-08-2013 23:56

eceyildiz bende duydum ve arastirdim, bitki koparilip ortaya cikan özsuyuna dokunulursa sagliga zararliymis, bakimi eldivenle yapilmali deniliyor, bebegim dogmustu ve heniüz birkac aylikti ki, esim kazara bu cicegimi kirmisti cok üzülmüstüm ama simdi anliyorumki, ilahi bir korumaydi o, ya kücük bebegim onun yapragini koparip agzina götürseydi, Allah korusun...

eceyıldız 16-08-2013 07:30

İşte bu yüzden bende bir tane edinmekten vaz geçtim şimdilik çünkü kızım ne bulsa ağzına götürüyor. Balkonuda çamaşırlıkla kapattım ki yanlarına geçebilmesini önledim çünkü yapraklarını kemirmeye çalışıyor. Geçenlerde nasıl ulaşmışsa paşa kılıcının bir dalını ağzına almaya çalışıyordu artık korkar oldum vallahi

kılıçh 16-08-2013 07:52

Merhaba arkadaşlar eğer sayfama uğradıysanız benimde 3 tane büyük yapraklı 2 tane küçük yapraklı olmak üzere iki tür difenbahya'm var..;)
Bende difenbahyanın zehirli olduğunu öğrenmeden yani 2-3 ay önce sayfamda bulunan 418. mesajımda belirttiğim difenbahyanın ufak bir yaprağını yedim. Ufak bir meraktı sadece hani bazıları tatlı olur yaa bende bunun öyle olup olmadığını anlamak için yemiştim..:D
hatta büyük yaprakalı olanın suyunu bile içtim..;)
Ben şu an anladığınız üzere sapasağlamım ama küçük çocukların bünyesi benimki kadar dayanıklı olmaz elbette ama ben yedim ve halen yaşıyorum..:D
NOT:Sadece sizleri bilgilendirmek ve korkularınızı ufak bir nebze azaltmak için yazılmıştır...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025