agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Difenbahya (Dieffenbachia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3808.htm)

esma.tnr 21-12-2020 22:46

difenbahya

3 Eklenti(ler)
Eklenti 715298[attach]Eklenti 715300[/attach]

yardimcierhan 27-12-2020 14:36

Merhaba geç bir cevap olacak ama bence muz kabuğu vs. direkt toprağa eklemek yani çürümeden eklemek doğru bir yöntem olmayabilir. Zira onun çürümesi ve toprağa karışması için belirli bir zaman gerekiyor. Bu zaman diliminde de çok sinekleniyor vs. Tabii forumdaki dostlar daha iyi bilirler ama ben kompost yaparken en azından azot - karbon dengesini gözeterek belirli bir süre onların tamamen çürüyüp ayrışıp toprağa karışması için zaman gerektiğini gördüm. Tavuk gübresi hiç kullanmadım. Etkileri nedir, nasıldır inanın bilmiyorum. Ancak bence siz daha steril bir toprak, belki bahçe toprağı- torf karışımı kullanıp saksıyı da biraz küçültürseniz çok daha iyi olur. Çünkü saksı büyük oldukça suladıkça su kurumuyor sürekli kökler ıslak kalıyor ve bu durumda da kök çürümesi meydana geliyor. Toparlayacak olursam naçizane önerim;
1. Toprak değişimi (torf +bahçe toprağı karışımı olabilir.)
2. Saksı değişimi (Daha küçük, altı delikli bir saksı.)
3. Filtreli aydınlık bir bölge.
Umarım yardımcı olabilirim. Sevgiler.

Not: Kuruyan yaprakları kesebilirsiniz.

Sadiyeaas 10-09-2022 18:20

Difenbahya

2 Eklenti(ler)
İki gün önce hediye olarak difenbahya aldım. Geldiğinde yaprakları güzel canlı görünüyordu şu an yapraklar içe dönmüş aşağıya sarkmış süzülmüşler. Ne yapabilirim, nasıl toparlayabilirim?

Mesut Temiz 11-09-2022 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sadiyeaas (Mesaj 1617434)
İki gün önce hediye olarak difenbahya aldım. Geldiğinde yaprakları güzel canlı görünüyordu şu an yapraklar içe dönmüş aşağıya sarkmış süzülmüşler. Ne yapabilirim, nasıl toparlayabilirim?

Hava cereyanına maruz kalmayan, aydınlık, ama güneş ışığının doğrudan bitkinin üzerine vurmadığı bir konuma yerleştirin. Bitkiyi güzelce sulayın, yapraklarına fısfısla su püskürtün ve bitkinin tamamını saracak şekilde yeterince büyük şeffaf bir poşeti yapraklarını hırpalamayacak şekilde bitkinin üzerine geçirin... Her gün poşeti çıkarıp bir kez fısfısla yaprakları yeniden ıslatın ve ardından poşeti geçirin...
Sanırım nakliye sırasında bitki güneşe veya rüzgâra maruz kalmış... Bu uygulamayla yaprakarın daha fazla zarar görmesini önlemiş olursunuz, yeni çıkan yapraklar da sağlıklı gelişir... Bir süre sonra poşet uygulamasına son verirsiniz, ama bu bitki fısfısla ıslatılmayı her zaman sever... Aydınlık ve cereyan almayan yerlerde gayet iyi gelişen bir bitkidir.. Bol şans...

Sadiyeaas 17-09-2022 23:03

Teşekkürler ����

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025