agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Difenbahya (Dieffenbachia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3808.htm)

bay tömürcek 06-04-2013 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1133944)
bay tömürcek bu gün difenbahyama baktığımda bir şey fark ettim 2 tane ana dal oluşuyor :D

Gözün aydın salihcan ;) Normal olan da bu zaten çünkü tropik snow çok bol yavru veriyor :) Toprağın altından da yavruları çıkar hem onlar köklü oluyor ben onları ayırıp direk toprağa dikiyorum sonra isteyene veriyorum :p Bütün yavruları ayırmıştım tek büyük bi kök bırakmıştım şimdi 4 yavru daha çıktı onları büyütüyor ;)

salihcan 06-04-2013 19:42

benim difenbahyam yaklaşık 1 metre altları odunsu bu difenbahyalar uazsa daha hoş bir görüntüye sahip olabilirm belki :D

salihcan 07-04-2013 08:29

bay tömürcek benim difenbahyamın saksısı ufak onu degiştirirsem tutar mı ? saksıyı nasıl degiştirmeliyim ?

bay tömürcek 07-04-2013 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1134193)
bay tömürcek benim difenbahyamın saksısı ufak onu degiştirirsem tutar mı ? saksıyı nasıl degiştirmeliyim ?

Tutmama ihtimali sıfır :D Saksıyı ters çevir toprağı dökülmesin diye toprağını tut elinle saksının altına hafif hafif vur zaten o toprak kalıp gibi gelir eline büyük saksıya alt kısmına torfu yerleştir sonra difenbahyanın toprağını dağıtmadan büyük saksıya oturt difenbahyanı ve yanlarda kalan boşlukları torfla doldur hafifçe bastır çok değil sonra saksının kenarlarına iki elinle vurdur torf boşluklara yerleşsin bukadar basit ;) Kolay gelsin ama köklere zarar verme toprağını dağıtma yeter :)

salihcan 07-04-2013 13:56

teşekür ederim :)

taisenberg 07-04-2013 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1133940)
Evet sayın teisenberg hepsini suda çimlendirebilirsiniz sorun yok :) İsterseniz direk toprağa da dikebilirsiniz ama suda garanti oluyor :) Suda 2 hafta veya daha kısa sürede çimleniyorlar :) Kolay gelsin :)

Teşekkürler. Ortada kalan kısmı suya bıraktım kendi ağırlığıyla duruyor. Ayrıca köklü olan kısmın üzerini mum ile kapattım. Doğrumu yapmışım?

bay tömürcek 07-04-2013 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg (Mesaj 1134349)
Teşekkürler. Ortada kalan kısmı suya bıraktım kendi ağırlığıyla duruyor. Ayrıca köklü olan kısmın üzerini mum ile kapattım. Doğrumu yapmışım?

Rica ederim ;) Doğru yapmışsınız taisenberg mumlamak su kaybını önlüyor bi aksilik olmazsa difenbahyanız kısa süre sonra yanlardan yavru verecektir :)

taisenberg 07-04-2013 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg (Mesaj 1134349)

Bu şekilde normal difenbahya çoğalttım. eğer tutarsa toplam 3 tane olacak. Tropik difenbahyanın diblerinden filizlenmişti. Bir kaç tane saksı çıkabilirdi ama hepsini tek saksıya koydum. Çiçekleri koyacak yerim yok. Ayrıca birde marginata çoğaltmayı denedim bakalım. 3 dal vardı bir tanesini kestim. Hepsi tutarsa çok güzel olacak.

bay tömürcek 07-04-2013 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg (Mesaj 1134514)
Bu şekilde normal difenbahya çoğalttım. eğer tutarsa toplam 3 tane olacak. Tropik difenbahyanın diblerinden filizlenmişti. Bir kaç tane saksı çıkabilirdi ama hepsini tek saksıya koydum. Çiçekleri koyacak yerim yok. Ayrıca birde marginata çoğaltmayı denedim bakalım. 3 dal vardı bir tanesini kestim. Hepsi tutarsa çok güzel olacak.

Aynı saksıya diktikleriniz toplu bir görüntü oluşturur gayet hoş durur ;) O kestiğiniz marginatayı da suya koyun çimlenecektir sonra saksıya alırsınız :)

fdogru 11-04-2013 10:34

Merhabalar,

ben difenbahyam hakkında birkaç şey sormak istiyorum.
Geçen kış difenbahyam kötüleşti ben de sitedeki gibi kesip köklenmesi için suya koydum fakat kış olduğu için sanırım, köklenmedi ve gövdeler iyice yumuşadı. şimdi susuz duruyorlar ama çürümediler de. şimdi bahar ayında olmamız dolayısıyla tekrar duya mı koysam yoksa direkt saksıya mı eksem? saksıda nasıl bir karışım kullansam?
Lütfen yardımcı olun.

emrullah mutlu 11-04-2013 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1136944)
Merhabalar,

ben difenbahyam hakkında birkaç şey sormak istiyorum.
Geçen kış difenbahyam kötüleşti ben de sitedeki gibi kesip köklenmesi için suya koydum fakat kış olduğu için sanırım, köklenmedi ve gövdeler iyice yumuşadı. şimdi susuz duruyorlar ama çürümediler de. şimdi bahar ayında olmamız dolayısıyla tekrar duya mı koysam yoksa direkt saksıya mı eksem? saksıda nasıl bir karışım kullansam?
Lütfen yardımcı olun.

bende de bir kaç diefenbachia bitkisi vardı ben kışın budamasını yaptım yazda sorun olmadı suya koymuyor benhiç önce captan denilen mantar ilacına banıyorum çeliğimi sonra perlit ya da torf ortamına koyuyorum.sıcaklığı 20 ve 26 arası tutturuyorum çok değil 3-4 haftada kökler oluşuyor suda bende de çürümüştü hatta yeşil renge bürümüştü o suya koyduklarınızı da dediğim gibi yapın verim alacağınızı düşünüyorum saygılarımla....

fdogru 12-04-2013 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrullah mutlu (Mesaj 1137291)
bende de bir kaç diefenbachia bitkisi vardı ben kışın budamasını yaptım yazda sorun olmadı suya koymuyor benhiç önce captan denilen mantar ilacına banıyorum çeliğimi sonra perlit ya da torf ortamına koyuyorum.sıcaklığı 20 ve 26 arası tutturuyorum çok değil 3-4 haftada kökler oluşuyor suda bende de çürümüştü hatta yeşil renge bürümüştü o suya koyduklarınızı da dediğim gibi yapın verim alacağınızı düşünüyorum saygılarımla....

cevabınız için çok teşekkürler.

şu an o yumuşayan kökler sertleşti sudan çıkarınca. acaba yine söylediklerinizi uygulasam tutarlar mı ki?

hem bitki yetiştirmeyi seven hem de beceremeyen bi ben varım herhalde :)

emrullah mutlu 12-04-2013 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1137628)
cevabınız için çok teşekkürler.

şu an o yumuşayan kökler sertleşti sudan çıkarınca. acaba yine söylediklerinizi uygulasam tutarlar mı ki?

hem bitki yetiştirmeyi seven hem de beceremeyen bi ben varım herhalde :)

beceremeyeceğiniz düşüncesini atın kenara varsa taze dieffenbachia bitkiniz çeliğini alın ve dediğim gibi uygulayın tutar emin olun yeni çelik aldıklarım bile uyum sağladı sizde yaparsınız .

mehmetçiçek 12-04-2013 23:14

Difenbahya'lar köklenmede çok hatta hiç sorun çıkarmayan bitkilerdir. İki şekilde köklendirebilirsiniz. 1. Direk nemli torfa ekin ve torfunuz sürekli "nemli" kalsın çok kolay köklenir. 2. Suda köklendirebilirsiniz. Ancak burda dikkat etmeniz gereken iki nokta var. Direk güneş kesinlikle almasın. ikinci nokta ise suyunu iki günde bir değiştirin. Aksi halde çürütürsünüz! Suyunuz soğuk olmasın. Her iki yolda da oda sıcaklığı 20 derecenin üstünde olsun.

Llama 13-04-2013 16:38

camilla dedikleri şeyde bu bitkinin diğer adımı ?

ecrin11 19-04-2013 10:48

merhabalar by tömürcek keske komşu olsaydık size o güzel difenbahyadan bizde alsaydık.Hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınmıyo . çiçeklerınızede bayıldım .sizlerden imrenerek bende paylaşmak istedım.güle güle büyütün izmirden sevgiler

bay tömürcek 19-04-2013 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ecrin11 (Mesaj 1141359)
merhabalar by tömürcek keske komşu olsaydık size o güzel difenbahyadan bizde alsaydık.Hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınmıyo . çiçeklerınızede bayıldım .sizlerden imrenerek bende paylaşmak istedım.güle güle büyütün izmirden sevgiler

Merhabalar ecrin abla eğer isterseniz difenbahyamın yeni çıkan 2 tane yavrusu var onların ikisini de gönderebilirim size nasıl olsa gene yavru verir o komşu olduğumuzu varsayarız hem olmaz mı?;) Çiçeklerimi beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim ve şu sözünüze okadar destek veriyorum ki hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınamıyo hatta mutluluk parayla satın alınamıyo :) İyi günler sakaryadan sevgiler selamlar olsun ;)

ecrin11 22-04-2013 09:34

çok mutlu olurum özelınıze mesaj attım ama sorun var galiba by tömürcek

berkay. 02-05-2013 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi catafalq (Mesaj 319711)
Bunlar da benim böldüğüm difilerim ; Yapraklı olan kökleniyor :) Saksıdaki de büyüyor :D

saksıdaki bitkiye mum döktünüzmü

taisenberg 05-05-2013 11:27

Yapraklı olan kökleniyor ama saksıdaki başı kesik olanda tık yok halen. Ortadan kestiğim ise köklenmiyor ama tek filiz var dipte.

salihcan 06-05-2013 15:10

Arkadaşlar ben difenbahyamın saksısını degiştirmek istiyorum acaba tutarmı? Ben izmirde yaşıyorum malum havalar çok sıcak :(

bay tömürcek 06-05-2013 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1150013)
Arkadaşlar ben difenbahyamın saksısını degiştirmek istiyorum acaba tutarmı? Ben izmirde yaşıyorum malum havalar çok sıcak :(

Salihcan bu konuyu tam 1 ay önce sormuştun ve ben sana saksı değişimini anlatmıştım daha değiştirmedin mi?:D Toprağını dağıtmadan saksıdan olduğu gibi çıkarıp başka saksıya koyarsan tutmama ihtimali olmaz toprağını dağıtmamaya çalış sadece :p

salihcan 06-05-2013 20:41

4 Eklenti(ler)
Bay tömürcek o ara bitkime istedigim türlü dekoratif saksı bulamamıştım :D

bay tömürcek 06-05-2013 21:14

Maşallah maşallah tam istediğim görüntü gercekten bir difenbahyadan beklediklerimin hepsi var çiçeğinde güle güle büyüt en boy yapı harika :p

salihcan 06-05-2013 21:25

bay tömürcek büyük olan difenbahyanın saksısı sizce küçük mü yaprakları bu ay hep alt yaprakları döküldü saksıdan mı acaba

bay tömürcek 06-05-2013 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1150212)
bay tömürcek büyük olan difenbahyanın saksısı sizce küçük mü yaprakları bu ay hep alt yaprakları döküldü saksıdan mı acaba

Bence küçük onun saksısı çiçeğin maşallah çok büyümüş saksı değiştirmeni öneririm çok fazla da büyük olmasın ama 2 3 boy büyült derim saksını kökleri büyük ihtimal doldurmuştur o saksıyı ;)

salihcan 06-05-2013 21:35

teşekür ederim iyi akşamlar :D

yakup3434 07-05-2013 12:40

Merabalar. .. Bende difenbahya bitkisinin hastasıyım yanlız şöyle bir durum var alt yaprakları yırtılmlarak oluyor bunun nedenı ne olabilir sizce.. ? Birde saksısı orta boy daha küçük bir saksıya mı koymak gerek. Difenbahyanın boyu yaklasık 50 cm kadar

yakup3434 07-05-2013 12:43

Salihcan bu hale nasıl geldi herhangi bir ilaç verdın mı bitkiye ??

yakup3434 07-05-2013 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1150175)
Bay tömürcek o ara bitkime istedigim türlü dekoratif saksı bulamamıştım :D

salihcan bitki nasıl bu hale geldi :))) herhangi bir ziraai ilaç verdin mi ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025