![]() |
Alıntı:
|
benim difenbahyam yaklaşık 1 metre altları odunsu bu difenbahyalar uazsa daha hoş bir görüntüye sahip olabilirm belki :D
|
bay tömürcek benim difenbahyamın saksısı ufak onu degiştirirsem tutar mı ? saksıyı nasıl degiştirmeliyim ?
|
Alıntı:
|
teşekür ederim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
ben difenbahyam hakkında birkaç şey sormak istiyorum. Geçen kış difenbahyam kötüleşti ben de sitedeki gibi kesip köklenmesi için suya koydum fakat kış olduğu için sanırım, köklenmedi ve gövdeler iyice yumuşadı. şimdi susuz duruyorlar ama çürümediler de. şimdi bahar ayında olmamız dolayısıyla tekrar duya mı koysam yoksa direkt saksıya mı eksem? saksıda nasıl bir karışım kullansam? Lütfen yardımcı olun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
şu an o yumuşayan kökler sertleşti sudan çıkarınca. acaba yine söylediklerinizi uygulasam tutarlar mı ki? hem bitki yetiştirmeyi seven hem de beceremeyen bi ben varım herhalde :) |
Alıntı:
|
Difenbahya'lar köklenmede çok hatta hiç sorun çıkarmayan bitkilerdir. İki şekilde köklendirebilirsiniz. 1. Direk nemli torfa ekin ve torfunuz sürekli "nemli" kalsın çok kolay köklenir. 2. Suda köklendirebilirsiniz. Ancak burda dikkat etmeniz gereken iki nokta var. Direk güneş kesinlikle almasın. ikinci nokta ise suyunu iki günde bir değiştirin. Aksi halde çürütürsünüz! Suyunuz soğuk olmasın. Her iki yolda da oda sıcaklığı 20 derecenin üstünde olsun.
|
camilla dedikleri şeyde bu bitkinin diğer adımı ?
|
merhabalar by tömürcek keske komşu olsaydık size o güzel difenbahyadan bizde alsaydık.Hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınmıyo . çiçeklerınızede bayıldım .sizlerden imrenerek bende paylaşmak istedım.güle güle büyütün izmirden sevgiler
|
Alıntı:
|
çok mutlu olurum özelınıze mesaj attım ama sorun var galiba by tömürcek
|
Alıntı:
saksıdaki bitkiye mum döktünüzmü |
Yapraklı olan kökleniyor ama saksıdaki başı kesik olanda tık yok halen. Ortadan kestiğim ise köklenmiyor ama tek filiz var dipte.
|
Arkadaşlar ben difenbahyamın saksısını degiştirmek istiyorum acaba tutarmı? Ben izmirde yaşıyorum malum havalar çok sıcak :(
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bay tömürcek o ara bitkime istedigim türlü dekoratif saksı bulamamıştım :D
|
Maşallah maşallah tam istediğim görüntü gercekten bir difenbahyadan beklediklerimin hepsi var çiçeğinde güle güle büyüt en boy yapı harika :p
|
bay tömürcek büyük olan difenbahyanın saksısı sizce küçük mü yaprakları bu ay hep alt yaprakları döküldü saksıdan mı acaba
|
Alıntı:
|
teşekür ederim iyi akşamlar :D
|
Merabalar. .. Bende difenbahya bitkisinin hastasıyım yanlız şöyle bir durum var alt yaprakları yırtılmlarak oluyor bunun nedenı ne olabilir sizce.. ? Birde saksısı orta boy daha küçük bir saksıya mı koymak gerek. Difenbahyanın boyu yaklasık 50 cm kadar
|
Salihcan bu hale nasıl geldi herhangi bir ilaç verdın mı bitkiye ??
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025