![]() |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar İngiliz küpelerin torunları:)
|
1 Eklenti(ler)
Tüm küpeler açık balkonda duruyorlar, don haricinde içeri almayı düşünmüyorum. Dışarıda yetişen bitkiler daha kuvvetli oluyor:)
|
"Fuchsia lottie hobby"
3 Eklenti(ler)
|
Benim küpeler yapraklarının çoğunu döktü. Gören kuruyor sanır.
Senin küpen hala yeşil ve çiçekli çok güzel. Maşallah. |
Zerrinciğim senden gelen küpeler ilaçlamadan dolayı mı, yoksa saksı değişiminden mi bilinmez ,
tüm yapraklarını döktü. Ben de baya korktum ama şimdilerde her gözünden sürdüler, maşallah. Bu minik küpeler de pet bardakta. Resmen minyatür, kapalı balkonda saat 11'e kadar güneş alıyorlar. Küpe söz konusu olunca İzmirde korkunç olan yaz ayları. Kışın onlar da ben de mutluyuz ;) |
Bayramda çelikleyip suda köklendirdiğim küpe çiçeğim toprakla buluştuktan sonra birazda boylandı ama alt yaprakları neden düşüyor olabilir.
|
merhaba,
istanbul'da okuyorum lise öğrencisiyim ve yatakhanede kalıyorum. odamız iki kişilik ve biraz renk getirmek için çiçek almayı düşünüyorum. ancak yatakhanemiz biraz fazla sıcak ve ilk katta bulunduğumuzdan hiç güneş almıyor. çiçekle ilgilenmek beni yormaz ya da zor gelmez, yeter ki masamın üzerinde baktığımda içimi açacak çiçekli bir bitki olsun. küpe çiçeği çok hoşuma gitti ancak sanırım onu içerde tutmam pek uygun olmazmış. camımızın önüne de koyabilirim ama kışın odanın içinde hiç güneş almadan dayanabilecek bir bitki varsa çok sevinirim. önerebileceğiniz bir şey var mı acaba? |
Sevgili Gunnurege, küpe çiçeği içeride olur, yeri güneş almayıp, çok aydınlıksa yine olur ama loşsa iyi gelişmez, çiçek açmayabilir. Radyatörden uzak tutmak gerekir. Küpe biraz nazlıdır, çiçekli bitki istiyorsanız afrika menekşesi ile başlayabilirsiniz.
Burada kendinizi tanıtmanızı bekleriz. (Noktadan sonra büyük harfle başlıyoruz. ) |
1 Eklenti(ler)
Bayramda suda köklendirip diktiğim Küpe Çiçeğimin alt yapraklarının düşme nedeni ne olabilir acaba?
Eklenti 190428 |
Alt yaprakların kuruyup dökülmesi normal bir olaydır.
Sıcak ve aydınlık bir yerdelerse sulama suyuna az miktarda sıvı gübre ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin. |
Yaşasın bugün anneannemden beyaz ve mor küpe çiçeği çelikleri aldım. Eskişehir'den İstanbul'a yolculuk edecekler ama inşallah yollarda kırmam onları :D Eve gider gitmez ekeceğim. O kadar sevindim ki anlatamam. Yerlerini bulduklarında fotoğraflarını paylaşırım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda fotoğraflar, birincisi mor, ikinci sudaki ufaklar beyazmış.
|
Sevgili Dudi,
İstanbulda istediğiniz küpeyi yetiştirebilirsiniz artık ;) Biz buralarda yaz sıcaklarında ne yapacağız diye kara kara düşünüyoruz... Ben çelikleri köklendireli 2 ayı geçti. Şubattan sonra coşar onlar da... |
Evet sevgili jezebel bu sefer daha dikkatli davranacağım onlara ;)
Beyaz çelikleri de yarın toprakla buluşturacağım. İnşallah hepsi tutarlar :D Bu sene en çok üzüldüğüm küpe çiçeğim avatar fotoğrafımdaki balerina dreams oldu :( |
Sıcaklıklardan dolayı hevesimiz hep kursağımızda kalıyor, hazirandan sonra küpeler teker teker bizi terkediyorlar.
Bakalım bu sene nasıl olacak, yeni taktik ve stratejiler geliştirdik ama... |
Sevgili Dudi çelikler ne kadar küçük olursa köklenme o kadar hızlı oluyor, iki göz yeterli:) Cocopeat ya da torfa, pet bardaklara dikin, sera yapın, sonuç başarılı olur. Suda köklendirmeye bence gerek yok. Köklendirdiğiniz çelikleri, pet bardaktan, biraz daha büyük saksıya alırken, sadece torf kullanmayın, süzek, koyun gübresi karıştırılmış, bahçe toprağı kulllanın. Kolay gelsin:)
|
Küçük beyazlar için bugün saksı aldım sevgili acemifüsun, tek bir saksıya sihirli toprakla ekeceğim. Eve geldiğimde gece yarısıydı; saksı almak için 2 gün suda beklediler. Yarın sabah yeni saksılarına yerleşecekler :D
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 190812
Eklenti 190813 Yazı atlalttık.İlk defa küpeli bir dahaki bahara hazırlanıyor.Gelişimleri güzel.Favori çiçeklerimden.Şu an için iki tür var. |
Sevgili Dudi ben de 2-3 ay önce pet bardakta köklendirdiklerimi asıl saksılarına yerleştirirken sihirli bahçe toprağını kullandım, çok memnunum.
Sevgili Oğuzhan siz de küpeleri ile yazın aşırı sıcaklarından başarıyla çıkanlardansınız, ellerinize sağlık:) Gelişimleri de güzel. Biraz budasanız daha da gürleşirler, iyice dallanırlar diye düşünüyorum, yine de siz bilirsiniz:) Ayrıca köklendireceğiniz epey bir çeliğiniz de olur:) |
Evet uç kısımlardan kırıp köklendireyim.
|
Annaanne küpe çiçekleri :)
2 Eklenti(ler)
Saksıda yerlerini sevdiler ve tuttular :D
|
küpe
Alıntı:
Tarifinizı aynen bende . uygulayacağım Teşekkür ederim |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevğili jezebel yorumlarınızı dikkatle okudum çok beğendim bende 2 senedir küpe çiçeği yetiştirmeye çalışıyorum ama malum mersin çok sıcak olduğu için kaybettim inanın çok üzüldüm sonra burada sizlerin sayesinde önemli bilğiler edindim çok teşekkür ederim bahsettiğiniz tohumları küpeli çiçeklerini nereden ve nasıl bulabilirim yardım ederseniz sevinirim saygılar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Merhaba,
Yardiminiza ihtiyacim var..Kis bizim burda cok uzun geciyor, Kupe cicegimi nasil koruyabilirim?:confused: |
Alıntı:
:p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025