![]() |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim küpelilerim ilk resimdekini yeni aldım renkler muhteşem bakalım sineklendirmeden bakabilecekmiyim bir de kışın donmasa :(
|
Fuchsia delta's sarah nihayet açtı.
3 Eklenti(ler)
|
Delta's sarah mor mu mavi mi? Ben geçen sene gelen çeliği yaşatamadım. Çok üzgünüm.
|
ilk açarken koyu mor daha sonra renk olarak açık mora dönüyor .
|
Arkadaşlar bilin bakalım ne renk acıcak ufacık bir celik olarak alındı ve anacı muhteşem büyüklükte yani ne renk actıgını bilyorum :D
|
1 Eklenti(ler)
buda küpemiz bilmece gibi oldu biraz önce resim yüklememiş :p
|
İçinin mor ve katmerli olduğu kesin sevgili iris41, dışı ya pembe ya da kırmızımsı :)
|
sevgili dudi biraz hayal gücünüzü kulanın sıradan olsaydı eklemezdim :D
aslında bitki ip icunuda veriyor 3 aydır bende akşama sölerim rengini bakalım diger arkadarşlar bilecekmi :p |
Dışı pembe,uçlara doğru renk açılıyor. İçi katmerli beyaz,dipleri pembe. Selamlar, sevgiler..
|
Alıntı:
|
Dışı koyu kırmızı, içi katmerli beyaz. Beyazın dip kısımlarında kırmızılıklar var.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Küpelerim ilk açtıkları kadar yoğun çiçeklenmeseler de, devamlı çiçekliler:) Bu kızları kış başında çeliklerden yetiştirdim.
|
acemifüsun son resimdeki bendekiyle aynı cicek :p
ici dışı koyu kırmızı muhteşem bir görüntüsü var .Bendeki küpenin dal ve yaprak bogumlarıda kırmızı sizdekide öylemi |
Evet sevgili iris41, dallar ve yaprakların dalla birleştiği yerler kırmızı:) Tüm küpelerimde ilk açan çiçekler daha iriydi, şimdi biraz çiçekler küçüldü.
|
5 Eklenti(ler)
Benim geçen yıl ölümden dönen İngilizim çiçeklendi.
Eklenti 225839 Eklenti 225840 Eklenti 225841 Eklenti 225842 Diğer Küpe Çiçeğimde ses seda yok.O da geçen yıl ölümden dönmüştü. Eklenti 225843 |
Merhaba,
Dün Kozyatağı Bauhaus'ta sarkan tarz küpe çiçekleri 2,90 tl idi. Uzunlukları 25-30 cm kadar ve oldukça canlılardı ama açmadıkları için renkleri belli değil. İlgilenen arkadaşlar için... |
Sevgili Kerime,
küpen çok güzelmiş, iyi ki kurtulmuş, renkleri br harika.;) Saygılar. |
Bir kişi burada Avispray isimli bir kanarya parazit spreyinin işe yaradığını yazmıştı. Ev yapımı ilaç benim püskürtme borusunu da tıkıyordu, yapraklar da yanmıştı. Bu yaz beyaz sinek musallat olursa bu spreyi denemeyi düşünüyorum.
Alıntı:
|
SerDağ teşekkür ederim. Şu anda yine yağmur yağıyor. Bu sene küpeler çok istilaya uğramıyacak galiba. 2 gün güneş, 3 gün yağmur. Ben yine de silahlarımı hazır tutuyorum.Küpelerin başında nöbetteyim.
Jezebelin tarifi hazırda bekliyor. |
Sevgili Jezebel,
Çok teşekkür ederim.Sürekli takipteyim beyaz sinek ve benzeri zararlılardan korumak için.Keşke hep çiçekli kalsa çok güzel bakmaya doyamıyorum. |
Anlıyorum sizi sevgili Kerime,
ben de gözümden kıskanıyorum, hele beyazımı, İzmirin sıcağına dayanmıyacaklarını bildiğmden doya doya bakıyorum...nasılsa temmuzu atlatamazlar :( Siz karadenizde bizden şanslısınız. |
Sevgili Jezebel,
Bende sizi çok iyi anlıyorum.Geçen yaz güzelim çiçeklerinizi kaybettiniz ya da birilerine verdiniz sırf bu güzellikler yok olmasın diye.Öyle hatırlıyorum.Karadeniz daha avantajlı ikliminden ötürü.İnşallah sizinkilerde yok olmaz bizimle bol bol bu güzellikleri paylaşırsınız. saygılar. |
Sizdeki bu güzelim küpelri görünce kıskanıyorum. 2-ay önce aldığım küpelim zayıf cılız yaprakları çok ince. sanırım hastalıklı yapraklarında kırmızı lekeler var.sararıp dökülüyorlar...
|
Küpe
1 Eklenti(ler)
Küpe
|
Hastalıklı Küpelim
2 Eklenti(ler)
Hastalıklı Bu hastalığı bilen varmı?
|
Buda Benden
1 Eklenti(ler)
Buda Benim Küpelim
|
Bugün tatile çıkıyoruz 10 günlüğüne, inşallah döndüğümde geçen seneki gibi kurumuş bulmam çiçeklerimi. Önlem olarak; komşularıma uzun uzun tembihledim hergün sulamalarını. Birde küçük pet şişelerin kapaklarına küçük bir delik açıp ters çevirip koyacağım topraklarına, olurda sulamayı unuturlarsa diye önlem amaçlı. Hepsini bahçenin en gölge yerlerine koydum. Yapabileceğim başka birşey var mıdır acaba?
|
Alıntı:
|
Bu gün seraları gezdim küpeler berbat durumdaydı neredeyse ölmüş yaz sıcaklarına dayanamıyor küpeler fiyatlarıda oldukca düşürmüşler .
Koray ERKAN sarımı benmi yalnış görüyorum :p ne kadar güzel maşalah |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025