![]() |
4 Eklenti(ler)
İlacın adı Avispray kuş malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz Sevgili Periş :D, öğlen eve gittim bir-iki küpe resimledim ;)
|
Fatma Hanım, küpeleriniz çok güzel, güle güle büyütün. Acaba zararlılarla nasıl mücadele ediyorsunuz? Bu kadar güzel geliştiklerine göre.. Bir de gübre kullanıyor musunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benim iddasız küpelerim.
Zerrinciğim teşekkürler.;) Eklenti 220207 , Eklenti 220208 , Eklenti 220209 Resim çekerken beyaz kelebek gördüm yaprak altlarında, ilaçladım ama bakalım. |
Küpeleriniz çok güzel olmuşlar sevgili jezebel, beyaz olandan bende de var. Açtı açacak durumda :) Bu sene sıcaklardan kaybınız en az olur umarım.
Arkadaşlar bir sorum olacak, bu sabah limon tuzu ile su karışımı verdim küpe çiçeklerime; yalnız limon tuzunu fazla kaçırdım sanırım, fazlası ne gibi bir zarar verir? |
Çan etekli pembeden kendim istemiştim zerrinsrt arkadasımızdan,beyazı kendisi eklemiş .
İkisi de kişi bahçede geçirdi. Umutluyum , ama çok değil ;) |
1 Eklenti(ler)
Benim kupelilerden biri..
|
Bu gün çiçekçi ' de Blacky gördüm.
Artık İngiltereden getirtmeye gerek kalmadı ;) |
Alıntı:
|
Biraz zor olacak bu dediğin sevgili acemifüsun, sulamayla halletmeye çalışayım :D Teşekkür ederim :)
|
Onca sayfayı okutmayın bana :p Limon tuzu ne işe yarıyordu ?
|
Toprak PH'nı düşürür, toprakta kireçli sulamalardan dolayı oluşan bazik ortamı dengeler:) Mine hanımın saksı toprağına uygulanan fazla gübre için, toprağı yıkama önerisini hatırlıyorum.
|
Alıntı:
|
Acemifüsun bilgi için çok sağ ol.. Yapılması rütun bir şeyse yapalım.. ;)
Benim küpe tomurcukları yumuşamaya başlamış.. İzmir sıcakları göründü.. :( |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dayanamadım bir tane daha aldım yaprakları diğerinden tamamen farklı satan teyze pembe beyaz olabilir dedi tam emin olamadı bakalım nasıl olacak :)Eklenti 220931
|
Ben bir tahminde bulunayım: Dışı kırmız - içi mor, katmersiz.
|
:D yine mi mor almışım severim ama pembe beyaz çıksa iyi olur... yapraktan tahmin işini öğrenmem lazım :D
|
ben de bir tahminde bulunayım, katmerli - dışı koyu içi açık pembe :)
|
Bu tahmin de güzel kendisine ileteceğim :) ben de kendi tahminimi yapıp açmasını bekleyeceğim yaprakları katmerlininkine benzemediği için katmersiz olabilir, rengi de bence pembe ve tonlarında olsun...:)
|
Bende tahmin etmezsem olmaz :D Dışı pembe, içi beyaz veya pembe katmerli veya katmersiz olduğunu bilemedim.
|
Alıntı:
Tabii bunun benim gibi acemiden gelen bir tavsiye olduğunu göz önünde bulundurun. |
Olur mu acaba bir hafta önce almıştım pet şişenin içinde köklendirmişler ve toprağı çok kötüydü çıkarırken problem yaşadım hırpalandı belki kesersem kötü olurlar diye düşündüm. Ama dediğiniz mantıklı daha derli toplu olur ve daha çok çiçek açar bir hafta daha bekleyip tepeden biraz alayım. Dudi' den de pembeli tahmin gelmiş ben de pembe de ısrarlıyım :)
|
2 Eklenti(ler)
Hala hayattalarken seyretme zevkini sizlerle paylaşlak isterim:rolleyes:
Eklenti 221101 , Eklenti 221102 . |
1 Eklenti(ler)
Muhteşem küpelim...
|
ah ah sizin küpeleri görünce imreniyorum
herbiri harika görünüyo ben ne yazık ki başarılı olamadım geçen yıl yazın yayladaki çiçekçiden bi saksıda küpe çiçeği almıştım ve tabi adanaya gelince çok yaşatamadım köküne kadar kurudu nasıl oldu anlayamadım ama bi daha da cesaret edemedim bu yaz sonu ben de küpelilerden almayı düşünüyorum belki önümüzdeki yaza kadar benimle mutlu olabilirse yazın da onu yaylaya kaçırırım |
Daha güneş göreli 2 gün oldu. Beyaz sinekler küpelerimi sarmış. Ev yapımı ilaç püskürtme borusunu tıkıyor püskürtemiyorum.
Başka formülü olan arkadaş lütfen yazsın. |
Bu ilaç çok şe yarıyor, defalarca test ettim, tıkanma sorunu da olmuyor.
Pest kontrol için, Su -1 litre, denatüre alkol- 50 ml, 30 damla bulaşık deterjan. Boş bir sprey şişesine doldurup kullanabilirsiniz. Denatüre alkol mutfak ispirtosu oluyor. Sevgiler. |
Teşekkürler Jezebel, deneyelim bakalım inşallah işe yarar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025