agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

tolgahann 18-06-2009 22:36

Acaba bizde saksıdakileri bahçeye alsak,böyle ağaçlaşırlar mı?
Donlardan etkilenirler sanırım.:(:(:(

Nejla K. 18-06-2009 22:42

Yeşim Hanım fotoğraflar süper...Bizim küpelerin neden böyle olmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. Biz sıcak bir ülkeyiz, küpe çiçeği nemi ve serin havayı seviyor. Güneşle hiç arası yok... Sanırım serin bölgelerimizde Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişeceğini düşünüyorum. Bir Egeli olarak sanırım hiç şansım yok....NOT: Bahçenin sahibi fotoğrafları izinsiz çektiğiniz için kızmış olmasın?

yesim ozgun 18-06-2009 22:44

Bol su, soguga yakin ilik hava, odunlasana kadar sarkan dallarina destek gerekiyor bence. Gorduklerim bunlar resimlerden onceki mesajimda da buradaki kosullarin tahlilinin yaptim. isik istiyor ama direk gunes degil. hergun 2-3 kere sagnak yagmur var burda. Ruzgar olunca hemen iceri aliyorlar balkonlardakileri. Sabah gunesi aliyorlar bir kere oglen gunesi ustlerine vurmuyor. Ve en onemlisi de yagmur suyu ile sulaniyorlar.

Bilmiyorum valla elimden geldigince sok tohum toplamaya calisiyorum. Bunlar en azindan saglikli oldugunu bildigimiz uretken tohum olduguna emin oldugumuz anasi babasi belli kupecicekleri:) Bakalim soyunu bildigimiz bu tohumlari yetistirebilecek miyiz?

yesim ozgun 18-06-2009 22:46

bilmiyorum neden kizdi? Suratsizdi zaten. Sonrasinda ozur diledim, tebrik ettim bu kadar guzel bir cicek yetistirdigi icin. Sanirim kopartacagim sandi:) Ama bahceden disari tasmisti bu kupeli kiz. Bakan bir daha bakiyor masallah.

berduray 18-06-2009 23:01

İklim, iklim ne yapsak boş...Yağmurdaki şifa, damacana suyunda yok tabi ki...

Bir sıcak rüzgar geldiği anda yapraklar un ufak olup anında dökülüyor, kuru yufka gibi.

TuruncuHis 19-06-2009 00:36

Buz torbalarından birkaç parça koydum bugün saksılarına. Hatta buzları uzunlamasına olacak şekilde yırttım poşeti ve gövdeye sardım. E daha ne yapayım? Biraz vefa olur bitkide yaaa...
Acaba kükürtten mi zarar gördü diye de düşünüyorum. Onu püskürtmesem kırmızı örümcekten ölecekti.
Sıcak, akar, kükürt. Hangisine kızdı acaba deli gibi bir hızla büyüyen Küpe'lerim?

celalsungur 19-06-2009 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis (Mesaj 448218)
Buz torbalarından birkaç parça koydum bugün saksılarına. Hatta buzları uzunlamasına olacak şekilde yırttım poşeti ve gövdeye sardım. E daha ne yapayım? Biraz vefa olur bitkide yaaa...
Acaba kükürtten mi zarar gördü diye de düşünüyorum. Onu püskürtmesem kırmızı örümcekten ölecekti.
Sıcak, akar, kükürt. Hangisine kızdı acaba deli gibi bir hızla büyüyen Küpe'lerim?

Kükürte dayanamamıştır. Kükürtle istemeden tüm evi saran hedera sarmaşığı kuruttum ben.

TuruncuHis 19-06-2009 01:06

Bu kükürtle son iştigalim. Çevre dostudur dedik, besindir dedik şu hale bak. Selluka'mı da zor kurtarmıştım onun zararından.
Fakat bir türlü emin olamıyorum ki; kükürt uygulamamla başka sorunlar da bir arada oluyor. Hangisi yüzünden zayi oluyor bu çiçekler çözemedim.

Volare 19-06-2009 01:18

Sayin TuruncuHis ,
tum zararli mahlukata uygun ,,Dursban 4'' isimli urun var .
Yoksa cok zaiat veriliyor .
Agir ruhsal travma oluyor sonra bize...

TuruncuHis 19-06-2009 01:25

Benim amacım doğaya zarar vermemek sevgili Volare; o nedenle kükürtü seçmiştim.
Bir de bu ticari preparatlar amatör boylarda olmuyor. Kullanma süresi boyunca 1/50'sini ancak kullanabiliyoruz. Bu durumda zehire para vereceğime yeni çiçek alırım mantığı oluşuyor. E atamıyorum da, alamıyorum da...

Haklısınız, tüm semptomlar var; ağır ruhsal travma :D

Volare 19-06-2009 05:57

Sn.TuruncuHis,
Ayni dusuncdeyim , dogaya zarar vermemek ,
sadece cok deger verdiklerimde kullanmak uzere ben de arastiriyorum .
Bir yerde bu urunu buldum 25 lira ve sadece yarim litre .
bahsettigim kadin koyde,
Egede 6 farkli Fuchsia bakiyor .
Hepsi de bahcede .
Biraz konustuk , hic bir hastaliktan bahsetmedi .
Sacikibris koyuyorum diplerine dedi , yanmis hayvan tersi cok yariyormus .
Yani demek ki oluyor .

Koyu yeşil 19-06-2009 08:49

Sayın Volare köyde resimlediğiniz küpe çiçeği çok etkileyici. Neredeyse, Londra bahçelerindeki küpeler kadar gelişmiş. İzmir, Buca'nın dağ köyünde bir kadının yetiştirdiğini yazmışsınız. Buca malum serin olur, bir de dağ köyü demişsiniz kesin 5 derece fark eder. Bence İzmir'in içinde ne yaparsak yapalım küpenin istediği iklim koşullarını sağlamamız çok zor. Dün şehirde rüzgar, alev alev esiyordu. İstediğimiz kadar gölgede tutalım. O sıcak rüzgar kavuruyor yaprakları. Mercan küpem tepesinde 4-5 yaprakla kalakaldı. Sıcaklık 28 lerde kalsa belki dayanacak garipler. Bence ısrar etmekten vazgeçip, iklime teslim olmakta fayda var. Bu sene dayanamayıp 2 saksı aldım küpe. Eğer yaşatamazsam artık pes edeceğim. Ya da bir dağ köyüne mi yerleşsek. Bak bu aklıma şimdi geldi :D

Volare 19-06-2009 10:35

Bahsi geçen köy Doğancılar köyü .
Bolca yabancı turist ağırlayan köy evleri var o köyde .
Bucaya 35 km ,nefis manzarası var .
Size bir yer bakalım isterseniz .
Ziraat mühendisi bir arkadaşın bahçesi var o civarda ,
resmen botanik park gibi , bol çeşit var taa süs havuzu ve nilüferlere kadar .

limon 19-06-2009 11:54

Londra fotoğraflarındaki "Ağaç Küpeli" türlerinden olsa gerek. Geçtiğimiz yıl bir arkadaşımız galeriye fotoğraflarını yüklemişti, saksıdaki küpelilerden farklı olduğu yazılmıştı. (nerd eyazıldığını bulamadım)

Volare 19-06-2009 12:11

Bu bahsettiğim uzun ve gelişmiş bitkinin çiçeği de yaprağı da cok minik.
Hastalık gelmiyormuş , diğerleri hibrid belli , avuç kadar çiçekleri vardı...

zerrinsrt 19-06-2009 22:05

1 Eklenti(ler)
Bu bahar aldığım küpe çiçeğimi bir saat güneş gören bir köşeye koydum. Şimdilik mutlu görünüyor. İki yıllık olan diğer küpe çiçeklerim henüz açmadı.

fikreteren 20-06-2009 08:21

SACİKİBRİS ı dün tarım ilaçı satanlarda aradım.adını dahi bilimyorlar.Ben küçükken bu ismi duymuştum. Araştırdım demir sülfat olduğunu öğrendim..Birde aktarlara bakmam lazım.

Volare 20-06-2009 10:42

Sn.fikreteren ,
,,SACIKIBRIS''cicekcilerde bulunuyormus ,
Ben de demir sulfat aradim blueberry 'lerime .
Sacikibris ile ayni , yesimtrak toz seker gibi .
Not:umarim anlasiliyordur , hafta sonu turkce karakterim yok , cepten yaziyorum;(

yesim ozgun 20-06-2009 15:05

limon evet 2 cins kupe var. Biri agac formunda' biri saksida ince dalli.

Ancak dikkatinizi cekicem zerrinist arkadasimizin kupesi benim fotografini koydugum pembe buyuk cicekli kupenin aynisi ama burdaki 3 metrelik bi alana yayilmisti koke yakin dallari odunsulasmis, yukari dogru uzayan dallari saksi kupesi gibi yesil ve kalin.

yine dun ici kirmizi katmerli dis tac yapragi beyaz- kirmizi cizgili cok minik cicekli bir kupe daha gordum. Insanlar bahcedeydi fotograf cekemedim. Izin vermediler. 20 lt'lik buyuk birsaksida odunsu dallari OLMAYAN cok buyuk bir kupeydi. Aklim kaldi aklim...

Bu arada dun dikkatimi cekti. Burda fotografladigim kupelerin hepsi pudralanmis gibi bembeyaz!!! hepsi boceklenmis durumda.. Kupenin belalisi heryerde buluyor guzeller guzelini

zerrinsrt 20-06-2009 16:50

Küpe çiçeğini Düzce'den almıştım.
Burası nemli olduğundan, küpe yetiştirirken tek sorunum parazitleri.Geçen yıl çok sayıda çelikten üretmiştim.Onların resimlerini de açtıkça ekleyeceğim. Beğendiginize sevindim,teşekkürler.

ayferaksit 20-06-2009 17:59

küpe çiçeklerim

1 Eklenti(ler)
Perşembe günü pazardan 2 ytl ye aldım tomurcuklu olanı katlıymış bakalım nasıl açacak?
İçeride gelişmeyen sarı saksıdaki küpe balkona alındı , pekmez verildi tomurcuklandı bile.

http://picasaweb.google.com.tr/ayfer...31357115668450

zerrinsrt 20-06-2009 21:06

3 Eklenti(ler)
İşten eve geldiğimde yeni çiçeklerim beni karşıladı. İlk ikisini ben çelikten yetiştirdim. Son resimdeki küpelim,diğerlerinden uzak bir köşede onu beyaz sinekten kurtaramıyorum. Ev yapımı ilaçlardan sonra bugün de kimyasallara başladım.:(

yesim ozgun 21-06-2009 16:43

3 Eklenti(ler)
Bu sabah gezerken gordugum yere dusmus kupe cicekleri.

en buyuk olan ciceklinin agaci en az 2 metreydi.
Eklenti 88470
Eklenti 88471
ortada gordugunuz cicek 3 tane tac yapragindan olusuyor dikkatli bakarsaniz. Yapraklari diger kupelerin yapraklarina gore daha koyu ve kucuk.
Eklenti 88472

sevim4 21-06-2009 18:44

arkadaşlar küpeliler gerçekten çok güzel birkez daha aşık oldum.sağolsun sayın koyu yeşilin sayesinde benimde küpelim oldu çok sevindim ama yaprakları kurudu tekrar cıkarmı acaba?

zeplin34 21-06-2009 22:35

benimkiler

2 Eklenti(ler)
bende 1 hafta önce aldım. şu an iyi görünüyorlar gibi

Eklenti 88612

Eklenti 88613

begonvil 14 25-06-2009 08:46

Dışı kırmızı, içi mor küpe çiçeğimi de dün güvercinler balkondan düşürmüş. Tam da her tarafı çiçeğe bürünmüştü. Çok hoşuma gidiyordu. Kalan parçalarını topladım. Yeni saksıya diktim:((

Keyifli Hobiler 25-06-2009 12:45

Küpelim Böceklendi

Arkadaşlar önce bitlenen küpe çiçegim, sineklenmeye, sonrada böceklenmeye başladı.

http://3.bp.blogspot.com/_Wf2n2G_e1R...3%BCpeli+1.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Wf2n2G_e1R...BCpeli+2.jpg"]

http://3.bp.blogspot.com/_Wf2n2G_e1R...3%BCpeli+3.jpg

Şu ilacı aldım

http://4.bp.blogspot.com/_Wf2n2G_e1R...h/SANY4445.JPG

Resim eklemeyi başaramadım link bıraktım bakarsanız sevinirim..

Yapraklarını nazikçe fırcalayıp böceklerden arındırdım, topragını yeniden degiştirdim sonra bu ilaçla ilaçlayıp bekledim ama böcekler banamısın demiyor.

3 gün arka arkaya ilaçladım ölüp yeniden çogalıyorlar..

Yardımlarınız ve degerli fikirlerini esirgemezseniz sevinirrim.

sumeha 25-06-2009 15:21

Benzer bir olayı ben de yaşadım. Etkin bir temızlık ve 1 ay kadar sıkı takiple ilaçsız şekilde kurtuldum.Şimdi tek tük yumurtalardan çıkanlar oluyor ama bende gunde iki kere temızlıge devam edıp seyir zevkime devam ediyorum :)

Keyifli Hobiler 25-06-2009 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumehan (Mesaj 452019)
Benzer bir olayı ben de yaşadım. Etkin bir temızlık ve 1 ay kadar sıkı takiple ilaçsız şekilde kurtuldum.Şimdi tek tük yumurtalardan çıkanlar oluyor ama bende gunde iki kere temızlıge devam edıp seyir zevkime devam ediyorum :)

Sümehan hanım teşekkür ederim ilaçsız şekilde geçiyor öyle mi?

ayferaksit 26-06-2009 18:42

çok nazlılar çok

2 Eklenti(ler)
çok nazlı küpeliler:( balkonu sevmediler galiba:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025