agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

İremsıla 14-11-2009 08:55

Sevgili volare, küpe çiçeğiniz harika görünüyor.kaç çeşit, küpe çiçeğiniz var.bir de yeşim hanımın, gönderdiği çeliklermi merak ettim.

querelle 14-11-2009 10:36

Büyüleyici bir form Volare, eminim gözün gibi bakıyorsundur. Maalesef benim fuşyamın formu bu kadar çarpıcı değil ama neticede her fuşya güzeldir :)

Volare 14-11-2009 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iremsila (Mesaj 532617)
Sevgili volare, küpe çiçeğiniz harika görünüyor.kaç çeşit, küpe çiçeğiniz var.bir de yeşim hanımın, gönderdiği çeliklermi merak ettim.

Sevgili Yeşimin gönderdiği henüz açmaya teşebbüs etmedi .
Sadece çılgınlık edip ondan çelik aldım , şu an mevsimi ...
Tuttu , soğuğa dayanıklıymış .
Bu açmış olan Ayşe hanım'ın bana verdiği , İzmir sıcağına dayanıklı ,ama ceviz gölgesinde ikamet ediyordu .
Yaza bakalım ne yapacağım .
Zerrin hanımın gönderdiği tüm çelikler tuttu , 7 çeşit var demişti , 4 de bende vardı zaten , toplam 11 oldu ama
bazılarının renklerini bilmiyorum .
Ağaç formunda bir fuşya için saksı verdim Ayşe hanıma , şubatta dev bir saksıda olan bitkiyi ayıracakmış .
İnsanın böyle dostları olması ne hoş :)
Artık hepsini seramik saksıya alıyorum , plastık olursa en azından beyaz olması lazım .
Sıcaktan kök kavruluyormuş .

isolet 14-11-2009 14:39

18 gün ardından küpelim tekrar açtı. Üst yapraklarını tek tek aralanmasını izlemek çok güzel bir görüntü.

Nejla K. 14-11-2009 22:15

1 Eklenti(ler)
Küpelilerimde son durum... Biri yeniden tomurcukta, o yüzden açmaya hiç ara vermeyen 2 rengi ekliyorum.

Volare 15-11-2009 00:50

tohum

1 Eklenti(ler)
Bazı tohumlar vişne büyüklüğünde .:p

querelle 18-11-2009 12:13

Bu da benimki arkadaşlar :)

http://img509.imageshack.us/img509/2659/fuchsiaaa.jpg

isolet 18-11-2009 12:38

Bu mevsimde çelik almak uygun mudur acaba. Çok kötü bir görüntüsü var ben küpelimin üst tarafında güzel olan kısmından çelik almak istiyorum da.

Kumpinarı 22-11-2009 20:21

merhaba arkadaşlar
çok önemli bir soru sormak istiyorum
çok güzel bir küpe çiçeğim vardı
soğukta kurudu
sonra ben dallarını dipten kırdım
şimdi de filizlenmeye başladı
normalde serin yerleri sevmesine rağmen ben filizleri büyüsün diye içeri aldım ve güleşlendiriyorum pencee önünde
acaba doğru mu yapıyorum

kaybol.2008 28-11-2009 16:27

3 Eklenti(ler)
Fotoğraflarda yer alan türü daha önce yetiştiren var mı? Diğerlerinden biraz farklı. Tohumdan yetiştirdim. Diğer küpe çiçekleri gibi hoş çiçek açmıyor ama kendi üretimim olunca kıymetli tabi.

Kumpinarı 02-12-2009 16:53

kuruyan küpelinin yeni hali

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar soğukta kaldığı için kurumuştu. Şimdi filizlendi fotoğraftaki gibi. Acaba içeride güneş alan yere koymaya devam mı etsem?

asya- 21-12-2009 19:30

küpe çiçeği tohumu

1 Eklenti(ler)
küpe çiçeği ve tohumu konusunda acemi olduğum için yardımlarınızı bekliyorum. Resimdekiler benim küpe çiçeğimin tohumları kurumuş hali böyle normal mi ? Çünkü ben dalında biraz daha dursun diye beklerken, rüzgar ya da kuşlar bilemiyorum tohumları yerde bulmuştum bende kuruttum şimdide içime şüphe düştü acaba tohumlar olgunlaşmamış olabilir mi diye bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Birde tohum gönderirken kaç tane göndermeliyim işe yaraması için yani bir tane göndersem yeterli oluyormu?

rrumeysaa 22-12-2009 16:10

Bugün rüyamda 2 tane farklı farklı küpe çiçeğim vardı ve çiçek açıyorlardı çok güzellerdi nasıl seviniyordum anlatamam ama sadece rüyamda vardı gerçekte hiç küpe çiçeğim yok.

Bir kere pazardan aldım hertarafı beyaz uçan böceklerle doluydu sonradan farkettim başedemedim haşerelerle en sonunda zavallımı kuruttular bende attım, şimdi pişmanım belki tekrar filizlenirdi :( pazardan alırken dikkat diyorum benim hatama düşmeyim iyice bakın çiçeklerinize.

Selametle...

güler64 22-12-2009 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. (Mesaj 532885)
Küpelilerimde son durum... Biri yeniden tomurcukta, o yüzden açmaya hiç ara vermeyen 2 rengi ekliyorum.

Merhaba Nejla k.cinsleri çok güzel sakın soldurmayın.Ellerinize saglık

asya- 22-12-2009 22:19

Sn.skaraca küpelim tohum vermedi diğer küpelim tohum verdi kırmızılı olan ve tohumlarıyla ilgili bir sorunumu yer verdim. tohumlar olgunlaşmamış diye tereddütteyim, beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim .

skaraca 23-12-2009 10:03

Sayın asya-

Fotoğraflarda tohumun içinde bulunduğu tohum keseciği veya kabcıklar yer alıyor. Bunların tohum olmaması gerek. Tohum bu keseciklerin içerisinde yer alır. Kesecik yeterince kurumuş ise içindeki tohumları görebilmek için, keseciği kırın bir bakın. İçinde yaklaşık ne kadar tohum var onu da görmüş olursunuz.

Bu tohum aldığınız mantar hastalığı olan küpeli mi? Tohumlara hastalığın bulaşıp bulaşmadığı konusunda bir sorunuz vardı sanırım. Yanıt alabildiniz mi? Birde tohum olmazsa çelikte kabul edebilirim!

Selamlarımla...

eticin 23-12-2009 10:21

sayın braveeregon, bence içeri alın. filizler çok taze tekrar soğuktan kaybetmeyin derim.

asya- 23-12-2009 16:07

Sn. skaraca
Tohum aldığım, mantar hastalığı olan küpelim, soruma ne yazık ki o zaman cevap alamamıştım.

aliriza081 24-12-2009 13:26

Selam ben ankarada oturuyorum çok güzel bir çiçekmiş küpeli. Ben nereden bulabilirim bu güzelliği bu mevsimde. Bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

skaraca 24-12-2009 15:09

Sayın aliriza081,

Başlıktaki mesajları incelerseniz küpe çiçeğinin daha çok ilkbahar aylarında satışa sunulduğunu görürsünüz. Ancak yinede siz Ankara'da Kızılay Sakarya caddesindeki çiçekçilere bir sorun. Mevsimi olmamasına karşın belki bulunabilir. Eğer varsa bizede haber vermeyi unutmayın.

eticin 28-12-2009 15:06

sevgili alirıza81, ben koçtaşta ve ulus halinde bulup aldım ama yaşamadılar. koçtaştakiler tek tür, ama ulusta beyaz çiçekli olanı da vardı.. küpe sevdalısı gülyabaniablası'nın göndermiş olduğu küpe ise sağlıklı büyümeye devam ediyor.

Orkun Kırcı 29-12-2009 22:18

Belki küpeci arkadaşların işine yarar.

http://www.sahibinden.com/cicekli_bi...XQQdisplayitem

SerDag 09-01-2010 18:16

Merhaba küpeseverler,
Toprağa soktuğum çelikler ölecek gibi oldular, alıp suya koymayı denedim. 1 saatte dirildiler ve 2 haftada köklendiler. 4 çelik de kök verdi ve toprağa ektim. Agaclar.net e-dergide, mumçiçeği için suda köklendirmenin bitkiye suya uygun kökler çıkarttırdığını, toprağa ekince o köklerin ölüp toprağa uygun kökler vermek zorunda bıraktığını okudum. Ancak bu küpeli için doğru mu bilmiyorum. Ektiklerimin hepsi 1 haftada uzamaya başladı. Şu an küpeli üstten 4 kere budadığım halde sürekli boya gidiyor. Kış mevsiminden sanırım. Dün 2 çelik daha aldım ılık suya koydum. Uzayanlar kıvrılıp aşağı sarkmaya başladı. Sarmaşık gibi oldu. Forumda güneş altında küpeli resimleri gördüm. Benim bildiğim direkt güneş ışığını sevmiyordu. Bu mümkün olabilir mi?

umıt79 17-01-2010 14:44

Arkadaşlar daha önce forumda ,antmen isimli kullanıcının bahsettiği ve kendi tarifiyle mikrosera olarak nitelediği denemeyi küpe çiçeğime uyguladım.Bir kaç gün içinde yaprak verdi ve uzamaya başladı.Sizinde denemenizi ve bulup okumanızı tavsiye ederim.

çi-çek 30-01-2010 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 233439)
Küpelerimiz inşallah bir an önce çiçeklenirde resimlerini paylaşırız.

Bundan Türkiye'de var mı acaba?

evet var arzu hanım ben gördüm

A-EMEL 30-01-2010 14:41

Harika çeşitler var:))
http://violet-nju-spb.narod.ru/fuxii/index_fux.html

çi-çek 30-01-2010 18:17

Arkadaşlar aynı saksıda ekili iki küpelinin tozlaşma yoluyla renk değiştirebilirmi bunu bilen ya da gören var mı ?

Zafer İnandıklı 30-01-2010 21:32

Tozlaşma yoluyla renk değişimi.

1 Eklenti(ler)
Küpelilerde görmedim, bu sardunyamda o olay meydana geldi.

kumyaka2010 31-01-2010 11:40

Benim , vbs den aldıgım bir kitapta , kupelilerin en iyi çelik alma zamanının , temmuz ve agustos ayında oldugunu yazıyor . Bilginize selamlar .

çi-çek 14-02-2010 08:41

Yeşim hanım bende sıcak bir şehir olan mersinde yaşıyorum bize önerdiğiniz saksıya poşetle buz yerleştirmeyi uygulamalı yani fotoğraflayarak tabikide ::):) gösterirmisinz rica etsemben pek anlamadım sanırım sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025