agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Nejla K. 02-10-2009 09:37

Sayın Volare, gördüğüm yapraktakilerin vermikülit oluşuna çok sevindim. Güzel küpe çiçeklerinizle, nice sağlıklı çelikler yetiştirmenizi dilerim. Böylesi güzelliklerin darısı başımıza diyorum....

asya- 02-10-2009 12:26

arkadaşlar kışa girerken küpe çiçekleriniz için ne türlü bir hazırlık yapıyorsunuz? Yani kışın dışardamı bırakıyorsunuz içerimi alıyorsunuz, budama yapıyormusunuz? Kış hazırlığı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden herkeze teşekkürler.

gülyabani 06-10-2009 08:26

evet arkadaşlar benim küpeli kendinden geçiyo gibi yaprakların rengi kahverengiye dönüyo buna rağmen çiçek açmakla uğraşıyo kışın içeri alıcaz da dallarıda budayacakmıyız????

RİKO 06-10-2009 09:15

aynen benimki de öyle oldu:(
napalım hakkaten??

Volare 06-10-2009 17:41

Mesaj sayım fazla olmasına rağmen bu küpe konularında ben de sizin kadar acemi sayılırım .
Daha tecrubeli ablalar / abiler bir yorum getirmez ise , ben bir yerlerden bulup yazarım .
Ev ortamını sevmiyor , bilinenin aksine iç mekan bitkisi değil .
Havadar ama fazla rüzgarlı olmayan , dona müsade etmiyecek aydınlık bir mekan uygun olur.
Dayanabildiği en düşük ısı konusunda bilgi için nete başvuracağım .
Benimkilere ufak delikler açtığım 5-8 litrelik su şişelerinden fanuslar yaptım ,
rüzgar kıramasın ama havasızlıktan da boğulmayacak şekilde .
İzmir'de 0 derecenin altına ısı pek düşmez de ,
Buca'nın rüzgarı meşrur...
Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu 06-10-2009 18:09

Benimkiler yaz kış balkonda duruyorlar. Gövdesi kalınlaşıp odunsu yapıya sahip olanlar kışın yaprak döküp hemen yeni yapraklar veriyor.

Kışın hava sıcaklığı sıfırın altına inen bölgelerde ısıtılmayan ama ışık alan bir yerde korumaya alınmasının doğru olacağını düşünüyorum.

Güngör Salman 10-10-2009 21:04

2 Eklenti(ler)
Yeni Küpelim.

Volare 10-10-2009 22:05

2 Eklenti(ler)
Bir günde üç küpeli çeşidi sahibi olacağımı söyleseler inanmazdım , ama oldu .
Bu perşembe köy dönüşü daha önce de bahsettiğim köylü hanım bir adet pembe küpeli hediye etti .
Akşam üzeri de sevgili zerrinsrt ' in gönderdiği küpeliler de gelince değmeyin keyfime . Aylar önce sözünü almıştım ...
Dökülen çiçeğini atmaya kıyamadım .

gülyabani 11-10-2009 14:42

Ya arkadaşlar bu küpe çeşitlerini çoğaltalım ya bi formül bulalım bu işe ilgilenen arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...
Bizim burda fidancı bir amca var her çeşit bitki mevcut elinde küpeli bu yaz iki çeşitti konuşucam kendiyle farklı renklerde getirmesini isticem umarım olur forumdan bir arkadaşa amcadan alıp ulaştırdım kargoyla,ilgilenen varsa birdaha ki yaza yardımcı olurum şuan elinde kalmadı sanırım

zerrinsrt 11-10-2009 16:16

Sevgili gulyabaniablası, bir yıldır ben de elimdeki küpe çiçeklerini çoğaltma çabasındayım. Üretmede sıkıntım yok. Ama çeşit bulmakta zorlanıyorum.Şimdilik yedi çeşite sahibim. Bunlardan altısını bu yıl aldım. Bende senin gibi elimizdeki çeşitleri belirleyip paylaşmak istiyorum.
Elimdeki çeşitlerin ikisinin resmini volaere ekledi.Diğer üçüde önceki mesajlarımda var.Kalan ikiside düz pembe yalın kat ve pembe-mor yalınkat.

Sevgilli volare, gönderdiğim çiçekleri ekmişsindir. Benim sana tavsiyem, küpelilerin üzerindeki tüm çiçek ve tomurcukları koparman. Böylece yeni koşullara daha kolay uyum sağlarlar. Bir de gönderdiğim çelikler üç ayrı çins. İyi günlerde büyüt, sevgiler.

Volare 11-10-2009 16:35

Sevgili Zerrin ,
dikerken yaprak renginden tahmin etmistim , farklı olduklarını .
Tekrar teşekkür ederim . Tavsyenize uyacağım .
Benim elimdeki çeşitler belli , Ayşe hanımın verdiği pembe de kocaman açıyor ,
tek kat , perşembe resmini çeker gönderirim , Kenan amcadan aldığım klasik fuşya rengi orta büklükte .
Yeşim hanımdan gelen tohum hangi çeşit bilmiyorum , bakalım üretebilecekmiyim .
Bence netten bakıp ismini belirleyip , çelik takası yapabiliriz .
Saygılar .

gülyabani 12-10-2009 08:08

[QUOTE=zerrinsrt;509821]Sevgili gulyabaniablası, bir yıldır ben de elimdeki küpe çiçeklerini çoğaltma çabasındayım. Üretmede sıkıntım yok. Ama çeşit bulmakta zorlanıyorum.Şimdilik yedi çeşite sahibim. Bunlardan altısını bu yıl aldım. Bende senin gibi elimizdeki çeşitleri belirleyip paylaşmak istiyorum.
Elimdeki çeşitlerin ikisinin resmini volaere ekledi.Diğer üçüde önceki mesajlarımda var.Kalan ikiside düz pembe yalın kat ve pembe-mor yalınkat.

sayın Zerrinsrt bizde iki çeşit var ikiside katmerli pembe-beyaz ve pembe mor siz yedi çeşiti valla iyi bulmuşsunuz mor olan tek bir dal halinde henüz küçük ama diğerinden çelik alabilirim tohum da olmaya başladı tohum konusunda da nasıl çoğaltılır bilgim yok ama irice bir tohum oluştu inşallah ondan üretebilirim ama çeşit bu kadar işte

asya- 12-10-2009 20:40

3 Eklenti(ler)
Yeni açan küpe çiçeğimi sizlerle paylaşmak istedim çok şeker. diğeri mantar nedeniyle kötü durumda budamak zorunda kaldım bir kısmını ama bunu kurtardım oda bana zafer nidalarıyla çiçek açtı:p

Volare 12-10-2009 23:23

Maşallah , çok tatlı .
Allah bağışlasın , sizin moralinizi de düzeltmiş sevgili asya-.
Beyaz sineklere uygun etkili ilaç keşfeden var mı?
Sonra geç oluyor , getirtene kadar çiçek ölebilir , elimde olsun .

_kardelen_ 13-10-2009 13:09

Benim küpe çiçeği çeliğim neredeyse üç hafta oldu toprağa diktim (suda köklendirmeden, çünkü suda iken yaprakları solmaya başlamıştı toprağa aldım)
Geçen gün baktım hiç köklenme yok, ama yaprakları yemyeşil canlı duruyordu. Başka bir çiçeğin yanına toprağa sokuvermiştim. Ayrı bir saksıya aldım, yaprakları soldu. Acaba tutar mı?

Bu arada sevgili asya küpeniz çok güzel. Maşallah ve tebrikler. Dudak ısırttıracak kadar güzel vallahi ;)

asya- 13-10-2009 13:18

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim;)

Mantarla savaş veren küpelimdede tohumları var.Bugün fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım.Sizce tohumları mantardan etkilenmişmidir? Birde tohumları üzerinden ne zaman alayım? Uzun zamandır üstündeler, kendi kendilerine yere düşmelerini bekledim ama düşmemekte ısrar ediyorlar:D

asya- 13-10-2009 17:58

3 Eklenti(ler)
Mantar mücadelesi veren ve ayakta kalmayı başaran küpelimin fotoğraflarını yüklüyorum, üzerindede tohumları var.
Üzerindeki beyazlıklar ilaçlamadan kalma.

Bahar 13-10-2009 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asya- (Mesaj 510874)
Mantar mücadelesi veren ve ayakta kalmayı başaran küpelimin fotoğraflarını yüklüyorum, üzerindede tohumları var.
Üzerindeki beyazlıklar ilaçlamadan kalma.

Küpeliniz ilaçtan çok etkilenmiş ne kullandınız.

asya- 13-10-2009 19:43

Bahar hanım ilçlamadan önceki halide öyleydi, ilaçlamada biraz geç kaldım ilacı geç buldum. hatta ilacın ismini bile bilmiyorum. Arkadaşlarım ziraatten bulmuşlar pet bardakta geldi bana.Zaten çiçeklenmsinin ve tohumlarının olmasını bekliyorum sonra onu budayacağım. Dalının diğerini budamıştım ve sağlıklı yapraklar geliyor. Bu tarafına tohumlarından dolayı kıyamadım.İlginize teşekkürler önerileriniz varsa emin olun dikkate alacağım.

asya- 13-10-2009 19:51

1 Eklenti(ler)
Yeni gelen sağlıklı yaprakları işaretledim. O dalı hemen ilaç bulamayınca panikle budamıştım. Yeni sağlıklı yapraklarıyla bana umut veriyor.

Volare 13-10-2009 19:53

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_ (Mesaj 510748)
Benim küpe çiçeği çeliğim neredeyse üç hafta oldu toprağa diktim (suda köklendirmeden, çünkü suda iken yaprakları solmaya başlamıştı toprağa aldım)
Geçen gün baktım hiç köklenme yok, ama yaprakları yemyeşil canlı duruyordu. Başka bir çiçeğin yanına toprağa sokuvermiştim. Ayrı bir saksıya aldım, yaprakları soldu. Acaba tutar mı?

Ben elimdeki küpelerden aldığım çelikleri ve Zerrin hanımdan gelen çelikleri bu şekilede sera etkisi yaparak yerleştirdim .Şimdilik canlı ve diri görünüyorlar . Yeni yaprak çıkarana kadar serada kalacaklar -4 hafta.
Her tür hastalığa karşı hepsinden yedek aldım .;)

Volare 15-10-2009 00:10

1 Eklenti(ler)
Yeni küpe aday adayım , ''versikolor ' u '' yedekledim .
Seraya (fanus ) aldım .
Umarım tutar .

eticin 15-10-2009 15:47

arkadaşlar, buyuk marketlerden 2 tane çiçeklerini dökmüş ve uzun zamandır yeni yaprak çıkarmamış küpe almıştım. eve getirdikten 10-12 gün sonra hemen tomurcuklandılar ve şu an açmak üzereler. sanki birşeyler mevsim itibariyle ters gidiyor gibi. yoksa normal mi?

Mehrinaz 17-10-2009 18:23

4 Eklenti(ler)
Merhaba.
Uzun zaman forumdaki kupelilere hayran hayran baktim. Birkac ay once birkac saksi kupeli pazardan aldim. Ancak kurudular. Elimde tek kupeli kaldi.
Iste benim kupelim, butun yaz cicek verdi araliksiz. Kis geldi, artik cicek vermez derken yeniden tomurcuk dokmeye basladi. Hava coktan sogudu, evin ici cok sicak, disarisi cok soguk. Umarim bu kis kupelimi kaybetmem.

Volare 17-10-2009 18:31

Hoşgeldin Mehrinaz ,
Belarus , sanırım , çok soğuktur !
İki farklı küpeliniz mi var ?
Maşallah ! Sağlıklı görünuyorlar .

Mehrinaz 17-10-2009 18:37

Hosbulduk Volare.
Malesef tek kupelim var, degisik zamanlarda cekilmis fotograflar.Bir de beyaz vardi, simdi kurudu kuruyacak, nedenini anlamadim gitti. Belarus cok soguk, dun aksam yilin ilk kari yagdi.

asya- 17-10-2009 19:09

Sn. Mehrinaz hoşgeldiniz. Küpeliniz çok güzel umarım sağlıklı bir şekilde kışı çıkartırsınız.:p

Nejla K. 17-10-2009 20:46

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu gün pazardan küpe çiçeği getiren teyzelerden küpe çiçeği aldım. 3 çeşit vardı aldım. Ama bana güzel gelen köyünde doğal ortamda yetiştirdiği çiçekler çok sağlıklı görünüyordu ve herhangi bir takviye görmedikleri için çok güzelller... Bir sürü tomurcuk var. İşte fotoğraflar...

gülyabani 17-10-2009 21:07

merhabalar Mehrinaz küpeliniz çok güzel yedeğini alın bence insan kaybedince çok üzülüyo :(

gülyabani 17-10-2009 21:12

sayın Nejla K. alttaki fotoğrafta yalın kat olan beyaz-pembe küpeliniz olağanüstü, çok güzel bayıldım. Uzun ömürlü olur inşallah ben çeşit bulamıyorum baharı beklemeye devam. :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025