![]() |
Teşekkür ederim.
Tür adını bilmiyorum ama bilen varsa çok sevinirim söylerse. |
Benim de çok sevdiğim bir çiçek bu ama Adana'da olmuyor maalesef. Geçen hafta gittiğim Ankara Bauhaus'da vardı birkaç renklisi, bu mor çiçek açan türü de vardı. Elim gitti geldi ama alamadım. Burada yaşamayacağı için boşuna kürek çekmek olacaktı!
|
daha öncede yazmıştım küpelilerim solmaya yüz tuttu yapraklarını döktü henüz tamamen solmadan düşündüm ne yapabilirim diye en küçüğünden bi saksıya hepsini dikayim dedim ve 250 ml.lik bi gazoz kutusunun altını delip 3 4 küpeliyide içine diktim şimdi dallardan biri pembeleşmeye başlamış
|
Beş gün sonra eve dönüp ölmüş halde bulacağımı düşündüğüm küpe çiçekleri beni şaşırttı. Sevgili Lipres'den aldığım ingilizlerden biri 2 tane çiçek açmış gülümsüyordu ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1278594148 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1278594148 |
Sevgili Dudi maşallah çok güzeller, kaybettiğim küpelerden sonra bir daha küpe yetiştirmem dedim ama sizinkileri görünce yine ayaklandım .Birazdan küpe aramaya çıkacağım. Güle güle bütün.
|
Teşekkür ederim sevgili Fatoş ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Benim ingilizlerde teker teker açmaya başladı.
|
beyaz küpelim açtı ama çiçeği sadece 2 gün dayandı, bu normal mi?
|
5 Eklenti(ler)
İki adet sevgili jezebelde dört adette lipresten gelmişti.
|
Sevgili dağ çiği ,
tebrikler , çok güzel olmuş kızların . Ellerin dert görmesin . |
Sizin sayenizde sevgili jezebel .Sizden gelen diğeri hangisiydi acaba.
|
Annemin ingiliz ;)
1 Eklenti(ler)
Anneme hediye ettiğim pembe ingiliz ;)
|
pembe ingiliz de çok güzelmiş sevgili dudi:) Güle güle büyütsün anneniz:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da teyzemin ağaç küpesi... Mükemmel görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Benim kupeliler açıyor. Bir kitapta okumuştum, kupeliler temmuz ve agustos ayında çeliklenirse tutarmış.Selamlar.
|
Çok güzeller hepsi de maşallah.
|
Sayın kumyaka maşallah küpe çiçeğiniz küpe ağacı gibi:)
|
sayın kum kaya çok güzel maşallah
|
Alıntı:
Fuchsia Claudia, Fuchsia Maxima, Fuchsia Bicentenial Size 2 adet gönderdim , biri Bicentenial , diğeri hatırlamıyorum Claudia veya Maxima :confused: Her ne ise sizi mutlu ediyorlarsa ne önemi var :p |
1 Eklenti(ler)
Bu da son açan küpeli çeşidim. Açmasını beklediğim 3 çeşit daha var. Biri Jezebel`in gönderdiği minik çiçekli,ebruli yapraklı, diğerleri beyaz-mor ve İngiltere`den gelen. Onları merakla beklemekteyim.
|
Çok güzel görünüyor Zerrin ahanım güle güle büyütün umarım diğerleri de kısa süre de çiçeklenir:)
|
Küpe çiçeklerinizi beyaz sinekten nasıl koruyorsunuz? Balkonumu istila ettiler başedemiyorum.
|
Sürekli olarak parazit kontrölü yapıyorum. İlk gördüğümde mücadeleye başlıyorum. Genellikle arap sabunu, sarımsak ve sıvı yağdan oluşan karışımı kullanıyorum. 4-5 gün arayla 15-20 gün süreyle ilaçlamaya devam ediyorum.
|
Tecrübeli arkadaşlar küpe çiçeklerinde kullandıkları toprak karışımını yazarlarsa çok sevinirim.;)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni küpe çiçeğim.Umarım diğer beyazlardan da bulurum...
|
;)Hayırlı olsun Fatih.Güle güle büyüt.
|
Fatihciğim bol tomurcuklu olsun. Hemen kenarda ki yan dallardan yedekleme yap kardeşceğezim. Ne olur ne olmaz.;)
|
Bu da benim kupe cicegimhttp://img801.imageshack.us/img801/1122/kupes.jpg
|
..
4 Eklenti(ler)
2 haftadır ha yayınladım ha yayınlıycam derken ancak kısmet oldu.Küpelilerim beni en çok sevindiren bitkilerim oldu bu sene.Hepsi güzel çiçeklerini ya açtılar ya da tomurcukta açacaklar.Bende şimdilik açanlardan 2 tanesini yayınlayayım dedim..
Özellikle beyaz olana gidip gelip bakıyorum.. x-Eklenti 159996 x-Eklenti 159997 x-Eklenti 159998 x-Eklenti 159999 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025