agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Dudi 14-07-2010 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 672463)
Yaprakları gerçek renklerini mi yansıtıyor?
Ben bu renk yaprakları olan küpe çiçeği görmedim.

Çiçeğin küpe olduğu kesin, bakarsınız gerçekten sarı açar, açtığında bizler de görelim sevgili Dudi.

Evet Adalet hanım, yapraklarının renkleri aynen fotoğraftaki gibi; el koyuyorum zaten alıp kendi evime götüreceğim. Açtığında burada yayınlarım ;)

ilksenozturk 15-07-2010 06:59

Benim balkonda ama gölgede duran küpe çiçeğim güneşi bulmak için boya gidiyor. Yarım metreye vardı varacak saksısı ile beraber. Eh tabi bu arada bir tane açtı, başka da yok. Sen bana gün yüzü göstermezsen ben de sana çiçek vermem diyor, inatlaşıyoruz. Diğer koyabileceğim alanların tamamı da cayır cayır güneş alıyor, orada da rahat edemiyor nazlı çiçeğim. Olur da inadından vazgeçer diye beklemedeyim.

Faruk 16-07-2010 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 672451)
Anneme bunu sarı küpe çiçeği diye satmışlar. Bu sizce küpe çiçeğimidir? Sarı rengi varmıdır acaba?

Küpe çiçeği ama sanki hasta gibi bir hali var...

üzüm 16-07-2010 19:32

Aşırı sıcaklar başlayınca küpe çiçeklerim kötülemeye başlamıştı.

Elimde boş diktörtgen saksılar vardı. Birisinin içine yaklaşık 2 cm toprak koyup iki küpe çiçeğimi bu saksıya koydum. Diğer bir dikdörgen saksıya sıcaklığa bağlı olarak öğlen saatlerinde 2 buz aküsü koyup küpe çiçekleri olan diktörtgen saksıyı bu saksıya geçiriyorum; yanı iki saksı iç içe geçmiş gibi oluyor.

Küpe çiçeklerimden birisinin keyfi yerindeki yeni tomurcuklar vermeye başladı. Diğeri ise büzüşen çiçekler yerine canlı canlı çiçek açmaya başladı.

Forumda buz aküsünden bahseden arkadaşlara teşekkür ederim.

nazlı06 17-07-2010 21:09

Benim 4 adet küpem den 2 si öldü bakalım kalan ikisi yaşayacak mı?

Jezebel 18-07-2010 13:49

Başın sağ olsun Nazlı ,
bunları bekliyorduk ama kendimizi tutamadık ;(
sayıyı abarttıkca abarttım ben de , şimdi olanlar olacak .

The Island 18-07-2010 19:15

Küpelere özel klima almak lazım.. Ben de tatil dönüşü 3 kayıp verdim. :( üstelik baş edemediğim bir beyaz sinek istilası mevcut..

cybl 18-07-2010 22:23

5 Eklenti(ler)
Sayın Lipres'ten aldığım ingiliz küpe çiçeklerim ve yerliler bu hafta başına kadar gayet keyifliydiler bol bol çiçek açıyorlardı üzerlerinde de bolca tomurcukları vardı.
Yalnız son bir haftadır sürekli yaprak döküyorlar ve tomurcuklar kuruyor. İki gün önce arap sabunlu karışımla spreylerken yerli küpelerden birinin yapraklarından birinin arkasında birsürü böcek yumurtası ve yumurtadan yeni çıkmış siyah böcekler buldum. Yerli küpenin o dalı tamamen yapraklarını dökmüştü zaten. Bugün tekrar arap sabunlu karışımdan uyguladım fakat adını bilmediğim başka bir çiçeğin kurumuş yapraklarından birinde aşağıda fotoğrafını eklediğim yumurtalardan buldum yine. Sizce bu zararlının adı nedir ve çiçeklerimi nasıl kurtarabilirim.
(fotoğrafları acele cep telefonuyla çektim çok net değil kusura bakmayın)

acemifüsun 19-07-2010 15:00

Sanıyorum kırmızı örümcek yumurtası:(

Faruk 19-07-2010 23:27

Kırmızı örümcek çıplak gözle görünmediği halde yumurtasını da göremeyiz diye düşünüyorum...

cybl 20-07-2010 07:35

Teşekkürler sayın Acemifisun ve sayın Faruk
Bence de bu yumurtalar kırmızı örümcek için çok büyük gibi duruyorlar. İçlerinden de siyah siyah böcekler çıkmıştı zaten. Onları fotoğraflayamadım telaştan, arap sabunlu karışımdan sonra pek bi hareketlenmişlerdi dağılmadan toparlayıp çöpe attım hemen. Bu arap sabunlu sarımsaklı karışım için haftada bir uygulayınız yazıyor forumda bir çok yerde. Ama ben haftanın geçmesini beklersem ölücek bütün çiçeklerim. İki günde bir uygulasam zararı olurmu?
Dün akşam bütün kurumuş, kurumaya yakın yaprakları ayıkladım. Bazı dallar tamamen yapraksız kaldı uçlarında tomurcuklarıyla. Sizce o dallardan tekrar yeni yapraklar çıkarmı yoksa dallarıda mı kesmeliydim?

Emre İlhan 20-07-2010 08:06

;)Sayın cyb,geçmiş olsun.Bitkinin dallarına ellemeyin.Eğer sürgün verirse en yukarıdaki sürgünün hemen üzerinden budarsınız.Şu anda dalları sakın kesmeyin,öyle kalsın.

zerrinsrt 20-07-2010 08:53

Dört günlük tatil sonunda eve geldiğimde, çiçeklerimin fazla sulanmaktan boğulduğunu gördüm. 3 saksı küpe solmaya başladı. Onlar için ne yapabilirim?

Faruk 20-07-2010 09:46

Ne kadar üzücü bir durum. Ben de dahil çoğu arkadaşın küpelisi can çekişiyor. Ben de derin bir budama yapıp, toprağını değiştirip, ROA Plus ile sulayıp, bol aydınlık alan, hava akımı olmayan bir alana küpe çiçeğimi yerleştirdim. Bu kadar mı zor acaba bu bitkiyi yetiştirmek. Menekşelerden daha da zor bakımı benim için. Sürekli zararlı istilasına uğrıyorlar...

özlem11 20-07-2010 10:19

Sanki böcekler için bu bitkide özel bi çekicilik var. Bu çiçeği geçen sene neredeyse hep ilaçladım. Gübresini suyunu herşeyi tam yaptım. havalar ısınınca malesef kaybettim. Ölmeside anlık oluyor... 2-3 gün içinde kaybediyorsunuz. Kendimi suçlayıp bir dahada almadım. Öldüğü zaman vicdan azabı duyuyorum...

Bengisan 20-07-2010 16:04

Birkaç resimde benimkilerden ekleyeyim dedim...
Geçen hafta rüzgarda kaza geçirmesine rağmen formundan fazla birşey kaybetmedi...
http://i25.tinypic.com/4ufn7l.jpg

http://i28.tinypic.com/2i8wuo0.jpg

http://i27.tinypic.com/2iu2cfn.jpg

http://i29.tinypic.com/2w4y1rs.jpg

http://i29.tinypic.com/1zqynx5.jpg

Buda diğeri bundan tohum alıp ekmek için bekliyorum...

http://i32.tinypic.com/20kets5.jpg

Mine Pakkaner 20-07-2010 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cybl (Mesaj 673955)
...İki gün önce arap sabunlu karışımla spreylerken yerli küpelerden birinin yapraklarından birinin arkasında birsürü böcek yumurtası ve yumurtadan yeni çıkmış siyah böcekler buldum...

Bulaşık dalları eksip atmanız iyi olmuş. Arap sabunlu solüsyon yumurtaya etkili değil. Yumurtaya etkili bir ev ilacı teribi yok.

Başka yumurta paketi varsa onları da temizleyin. Ancak dalların durumu zararlıdan başka hastalık da var gibi duruyor. Tabakta su bırakmayın. Hasta dalları budayın. Oksijenli su solüsyonunu hem yapraktan hem topraktan uygulayın.

yigit666 21-07-2010 18:47

küpe çiçeği

2 Eklenti(ler)
Eklenti 161973

Eklenti 161974

sayın lipresten aldığım ingiliz küpeler açtı .

Sevgi Durul 29-07-2010 09:50

2 Eklenti(ler)
Aldığımdan beri çok güzel açan küpe çiçeklerim artan sıcaklıklarla birlikte tomurcuk ve yaprak döktüler. Bir tanesini budadım, bakalım sürgünlerini büyütebilecek mi?
Eklenti 163225
Eklenti 163226

Adalet Yağcı 29-07-2010 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 (Mesaj 675090)
Eklenti 161973

Eklenti 161974

sayın lipresten aldığım ingiliz küpeler açtı .

Harikasınız, çok güzelmiş, keyifle büyüsün inşallah.

Bir şey dikkatimi çekti, İngilizler doğru dürüst dal budak yapmadan çiçek açıyorlar bende de.
Ne zaman şöyle kocaman olacaklar merak ediyorum.
Acaba uç almada geciktik mi?

Benimkileri sık sık unlu bit sarıyor, aman dikkat edin.

yigit666 29-07-2010 15:25

daha sırada açıçaklar var bende şimdilik hiç kayıp yok .

yigit666 29-07-2010 16:53

küpe çiçeği

2 Eklenti(ler)
Eklenti 163293

Eklenti 163294

açan diğer ingiliz küpelerim

yigit666 29-07-2010 16:59

adalet hanım . iyi dilekleriniz için çok teşekkürler .

Benol Hazaroğlu 29-07-2010 18:15

Blue sarah elinde olup resmindeki gibi katlı açanı var mı acaba? Resmini görebilirmiyiz.

Dudi 29-07-2010 23:34

Benim blue sarah tatile gelmeden önce neredeyse odun kıvamında ağaçlaşmaya başlamıştı. 9 gündür banyoda küvetteler :) Eve dönünce ne olmuşlar bakalım göreceğiz ;)

fmerry 30-07-2010 07:56

Güzelim küpe çiçeğimin sadece dalları kaldı.Birden yaprakları döküldü kurudu ne güzelde açıyordu sanırım sıcaklar yaptı...

Şuan dalları duruyor nasıl kurtarabilirim.Öneriniz var mı?

sevim.K 30-07-2010 08:13

Benim iki küpe çiçeğimin de yaprakları döküldü. Diğerleriyle birlikte onlara da su püskürtüyorum. Gövdeye yapraklara. Bir tanesi tomurcuklanmış. Yaprak verecek. Gövde kurumamışsa filizlenir mutlaka

fmerry 30-07-2010 08:31

Teşekkürler.

Şimdilik gövde sağlam su püskürtme olayını bende yapayım benim küpem terasta açık alanda duruyor tesasın sadece üzeri kapalı gölgede aslında ama havalar çok sıcak...
İnşallah kurtarırım.

acemifüsun 30-07-2010 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fmerry (Mesaj 677997)
Güzelim küpe çiçeğimin sadece dalları kaldı.Birden yaprakları döküldü kurudu ne güzelde açıyordu sanırım sıcaklar yaptı...

Şuan dalları duruyor nasıl kurtarabilirim.Öneriniz var mı?

Saksıyı çok sıcak saatlerde buza sarın, kökleri serinletmeyi deneyin. Dallarda da budama yapsanız faydası olur sanırım..

SerDag 30-07-2010 19:17

beyaz sinek

3 Eklenti(ler)
Merhaba,
baharda çeliklerle kocaman bir demet haline getirdiğim küpelilerimin bir dalı çiçeklendi ve açıyor. balkon yarı gölge, balkonu çok sevdiği için içeri almıyorum. başta yapraklarında lekeler oluşmaya başladı. lekelenen yapraklar kağıt gibi kıvrıklaşmaya başladı. yaprak pürüzsüz, leke içeriden sanırım. 1-2 yapraktan çoğuna geçti. sonra beyaz sinek başladı. tek dalken elimle temizleyip kurtarmıştım beyaz sinekten ve yumurtalarından. ama şimdi dünya kadar yaprak var. elimle temizleyerek yetişemiyorum. beyaz sinekten başka, o boyuta yakın koyu mavi bir kanatlı böcek de görüyorum ama daha az, acaba beyaz sineğin ergin hali mi yoksa başka bir böcek mi? lekelere bu ikisi mi neden oluyor? bunun bir ilacı yok mu, yapraklara sıkabileceğim, ya da toprağa dökebileceğim? 10 güne tatile gideceğim ve döndüğümde tüm bitkiyi sarmasından korkuyorum. bu 10 gün etkin bir şeyler yapmalıyım. lütfen yardım edin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025