agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Fatih 19-05-2010 23:28

Çok güzel açmışlar.Maşallah.
Sorularım olacak küpe sevdalılarına;)
Benim güzel küpelim tomurcuklarını geliştirmeden çieçklerini açıyor.Bu nedenle çok kısa açık kalıyor 1-2 gün kadar.Gelişmemesinin nedeni ne olabilir bilmiyorum ama lütfen yardımcı olun.1405.mesajda ki ikinci resimde ki gibi tam olarak açılmıyor.Dış kabuğu daha koyulaşmadan açıyor ve öyle bir kaç gün kalıyor.Bende dayanamayıp kendini geliştirmesi için kopartıyorum açan çiçekleri.Yanlış yapıyorsam lütfen uyarın beni.Birde besin eksikliği olabilir diye düşünüyorum.Ne kullanabilirim?Elimde 20*20*20 NPK var ondan kullansam
fazla gelir mi?
Bugün Koçtaşta çok güzel küpeliler vardı ama pahalıydı katmerli bol tomurcukluydu.Sadece saksı için para i,stiyorlardı herhalde.Aynı küpeyi pazarda 4 tl ye görmüştüm.

Jezebel 19-05-2010 23:35

Bence gübreden ziyade burada fazla bol ışık ve az nem söz konusu olabilir .
Bu benim fikrim tabi ...

Güngör Salman 20-05-2010 00:33

1 Eklenti(ler)
Bu da benim küpe çiçeğim boyu 1 metreye yakın.

Satı Uğurtan 20-05-2010 00:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 641880)
Bu da benim küpe çiçeğim boyu 1 metreye yakın.

Canım bu ne güzellik, sağlıkla büyüt.

Jezebel 20-05-2010 07:17

Sevgli Güngör , maşallah , kıskandım .
Aynından bende de var boyu 40 cm var / yok ve nedendir bilmem açmadı henüz .
Tomurcuklar var olmasına da ...
Belli ki çok güzel bakmışsın ;)

Benol Hazaroğlu 21-05-2010 09:01

sevgili Güngör hanım
benimde bahçede dikili aynısından var coştukça coşuyor 2 küpelim bahçe toprağını çok sevdi. bol çiçekli ve çok büyüdü.

Güngör Salman 21-05-2010 15:09

Aslında ben bahçede bir küpe çiçeği bölümü oluşturmak istiyorum ne dersiniz?

The Island 22-05-2010 13:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 642719)
Sevgili Benol Hazaroğlu ,
lütfen bir fotograf makinası bulup resim yayınlayın ki sayfamız renklensin .
Sürekli kendi çiçeklerimi yayınlamaktan , kendini beğenmiş gözükmekten korkuyorum .
Biraz da sizden resim alsak ;)

Sizi yalnız bırakmayayım bari... Çiçeklileri bir araya toplayıp aile fotoğrafı çektim ama resim boyutunu sıkıştırayım derken fazla küçültmüş olabilirim. ;)

Jezebel 22-05-2010 19:48

Sevgili The Island ,
aile fotografı çok güzel , beyaz da göz dolduruyor ...
Fotografların devamını bekliyoruz .
Sevgili Benol Hazaroğlu resim konusunda anlamadığınız neyse sorun lütfen ,
elimizden ne geliyorsa yaparız .

Güngör Salman 22-05-2010 20:41

Sevgili Jezebel,
Sizin küpe çiçeklerinin bir arada fotoğraflarını görebilirmiyiz?
Teşekkürler.

köknar 22-05-2010 20:43

2 Eklenti(ler)
Bugün pazardan beyaz çiçekli küpe aldım. Onun ve diğer küpelerimden birinin fotoğrafını çektim.

Eklenti 146255

Eklenti 146256

sevim.K 22-05-2010 20:45

Bir de ben aile fotoğrafı çekebilsem:(. Neredetse "bir tomurcuğum bile yok" diye şarkı söyleyerek dolaşacağım saksıların arasında:(

The Island 22-05-2010 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 643583)
Bir de ben aile fotoğrafı çekebilsem:(. Neredetse "bir tomurcuğum bile yok" diye şarkı söyleyerek dolaşacağım saksıların arasında:(

Bende çiçeklenmiyor diye dertleniyordum, meğer kapalı balkonda olduğu içinmiş..Direk güneş ışığı almayan aydınlık bir köşedeler. Şimdi balkon camları sürekli açık, sabah akşam su ile fısfıs yapıyorum , çaydan kalanları sulama suyuna karıştırıyorum, buldukça bitki besini veriyorum.. Belki işinize yarar :rolleyes:

köknar 22-05-2010 21:24

Sayın The İsland; benim küpelerim de kapalı balkonda ( tabi pencereleri her gün açıyoruz ). Hava sirkülasyonu olmadığı için mi çiçeklenmiyor sizinkiler?

The Island 22-05-2010 21:29

Öyle olduğunu söyledi sitedeki arkadaşlar, o zamandan beri sürekli açık. Havadar , esintili yer severmiş. :) Gerçekten açık bıraktıktan sonra hepsi tomurcuk doldu.

umıt79 22-05-2010 23:34

Havadar yerde daha kolay çiçeklendiği bir gerçek .Denemek için ablama bıraktığım iki saksı küpe çiçeği ,diğer ablamda ki bir saksı küpe çiçeği sürekli balkonda gölge alanda durdular. Tüm bakımları benzer ve eş zamanlı yapıldı. Benim kapalı mekanda tuttuğum iki saksı güç bela yaşarken ; her iki ablamda ki küpe çiçekleri tomurcuk dolu ,açmak için hazırlık yapıyorlar.

Jezebel 23-05-2010 07:16

Bana da hava sırkulasyonu ve ışık önemli geldi ,
benimkiler de aynı cephede bulunan balkon ve bahçedeler .
Ama birılerinın önünene güneşi engelliyecek beyaz perde ,
diğerlerine resmem siper yaptım -hiç güneş gelmiyor üzerlerine .
Malüm korkumuz , İzmirde küpe yaşamaz !!!
Beyaz perdeli yerdekiler açtı , siper alanlar hala açmadı ;)

Jezebel 23-05-2010 15:45

söz vermiştim

5 Eklenti(ler)
Güngör Hanıma söz vermiştim ,
resimde eksik olan 2 küpe var , işyerinde duruyorlar kendileri ;)
Evdekilerden manzaralar :
Genel ailemiz -

Eklenti 146373

masa yanı grubu -

Eklenti 146374

masa altı grubu

Eklenti 146375

ön sıradakiler -

Eklenti 146376

sepettekiler tutmuş olan minişler ;)

Eklenti 146377

:cool:

sadece bu kadarcık küpeyi bana fazla görmediniz değil mi ?

nazlı06 23-05-2010 18:08

Bende bugün pazardan 2 renk küpeli aldım. Hediye gidecekler bolca tomurcuk var üzerlerinde benimkiler henüz açamadılar.

Kevser 23-05-2010 18:29

jezebel küpeli kızların kıpır kıpır büyüsün, çıngır çıngır çiçeklendiklerini göresin e mi :)

benim küpe çiçeklerimin ilk tomurcuklarını yakalamış bulunuyorum. nasıl çıkacaklar diye merak ediyordum, böyleymiş.

http://i1005.hizliresim.com/2010/5/23/4749.jpg

limon 23-05-2010 18:56

Dün çiçekçilik işine yeni başlayan komşuma hayırlı olsun ziyeretinde gördüğüm bir küpe çiçeğine bayılarak aldım. Bu kadar devasa çiçeklisini ilk kez gördüm, çok bol da açmamış tomurcuğu var. Hemen büyük saksıya geçirdim, yerine yerleştirdim. Fotoğraflamak için o tomurcukların da açmasını bekliyorum. Bu kadar iri ve bol açması için ne veriyorlar yetiştiriciler çok merak ediyorum. (öğrenmeye çalışıyoruz) Bugün bir koşu yakınımızdaki bayiiye giderek potasyum ve fosfor ağırlıklı bir gübre aldım. Satıcı çok methetti, gözle görülür olumlu bir şeyler görürsem ismini paylaşırım. Şimdiden yazıp kimsenin boşuna masrafa girmesini istemem.

Jezebel 23-05-2010 19:40

Yanlış anlaşılmasın , asla hepsi bu nizam intizam durumunda olmazlar .
Resim çekimini fırsat bilip hepsini topluca ilaçladım .
Beyaz küpemi kelebekten henüz kurtarmış saymıyorum kendimi ,
hemen karantinayı boyladı resimden sonra ;)
Diğer şekerler de beyaz perdenin arkasına göç ettiler , kıymetli ingilizlerim de öyle .
Bisentenial de , açtı açacak , o kadar sabırsızım ki ;)
Güneş ısırmaya başladı malüm .

Güler 24-05-2010 08:17

Sevgili Limon, ben sık sık Yalova'daki seralara uğrar, sohbet ederim. Pek çoğunun sahipleri ile dostluk kurduğum gibi orada çalışan ziraat yüksek mühendisleri ile de ahbaplığı ilerlettim.
Çiçeklenme için postasyum ve fosfor ağırlıklı gübreyi hep söylerler. Hatta kendi kullandıklarından da bir kaç kilo parası ile alırım. En iyisinin tavuk eti gibi kokan ve hayli pahallı olduğununu öğrendim, ondan da üç kilo aldım ama daha diğerlerini tüketmediğimden ona sıra gelmedi.
Bu gübreyi kullanırken önceden çiçeğinizi bol bol sulayın son sulama suyunda potasyumlu suyu verin. Bana verilen reçete böyle ben de bunu uyguluyorum.

özlem11 24-05-2010 08:18

Bu sineklerden bir seferde kurtulmak, çoğu böcü börtüyüde uzak tutmak adına isterseniz ilaç ismi verebilirim. Her bitkide kullanabilirsiniz. Minumum düzeyde kullanıp bitkiye zarar vermeden temizlemek mümkün... Fiyatıda cüzzi bişey...

özlem11 24-05-2010 08:19

Birde elinde mavi küpeli olan varmı. Açmış halde resim eklerseniz sevinirim.

Jezebel 24-05-2010 11:04

Mavi küpe bu başlıktaki birçok arkadaşlarda var .
Ancak şu anda açmış olan yok , mart nisan boyu İngiltereden sevgili lipress getirtti 12 cm boyunda .
Ama bu yaz açar , ilk açtırana ödül bile koyduk ...
Adı Fuchsia Delta's Sarah ;)

The Island 24-05-2010 11:20

Benim İngiltereden gelen son iki küpemden birisi mavi idi ve şu an kurumuş olan da o olabilir malesef.. :(

cybl 24-05-2010 12:56

3 Eklenti(ler)
Selamlar
Bende sayın Lipres'ten aldığım küpelilerin ilk tomurcuklananını sizlerle paylaşmak istedim. Hangi renk olduğunu bilmiyorum, tüm ev halkı merakla bekliyoruz :) İnşallah çiçeklenmiş hallerini de görücez.

gülyabani 24-05-2010 13:46

yeni açan küpe çiçeklerim

4 Eklenti(ler)
Geçen sene iki çeşit küpe çiçeğim vardı, bu sene 13 tane oldular biri hariç tomurcuklandılar açtıkça o kadar mutlu oluyorum ki gözümü alamıyorum onlardan. Çalıştığım içinde akşama kadar resimleriyle idare ediyorum akşam bir fasıl sabahtan bir fasıl seviyorum, konuşuyorum sonra işe gidiyorum, onlar da açıp çiçekleriyle mutlu ediyolar beni.

Jezebel 25-05-2010 13:57

bilin bakalım bu hangi küpe ?

1 Eklenti(ler)
Bu kim ?

Eklenti 146909

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025