![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2014
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Seya bence gayet sağlıklı ama sanki çok az ışık yetersizliği var gibime geldi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
İlginize teşekkür ederim. Hemen solunda pencere var ve salonum gün boyunca aydınlık. Acaba pencere önüne mi alsam? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Durduğu yer: |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Difenbahyaya göre biraz karanlık olduğunu düşünüyorum, tam karşısından süzülen güneşin önüne koyarsanız daha çok güzelleştiğini fark edersiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Önerinizi dikkate alıp yerini değiştireceğim. Bu ufak yer değişikliği keyfini kaçırmaz umarım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Mutlu olacağına inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Yeni yerine aldım. Düşüncelerinizi merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
çiçeğim toprağın üst kısmından çürüdü dokununca gövdesi su dolu gibiydi bugünde dayanamadan kırıldı. bende çürük kısmını kesip gerisini suya koydum. ne yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu iş olmuştur, zaman içinde daha da güzelleşeceğini görecek ve resimlerini de bizlerle paylaşacaksınız. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
İlginize çok teşekkür ederim. Yeter ki keyifle büyüsün, fotoğraflarını elbette paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
bu da benım difimmm |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2014
|
Difenbahya Çiçek Açmaya başladı
İyi günler arkadaşlar evimin salonunda bulunan Difenbahyam altıncı yılından sonra artık çiçek açmaya karar verdi. Ayrıca 6 adet dibinden çıkan yavru Difenbahya aldım onlarda koçaman oldu. Sizlerle açacak olan çiçekleri paylaşmaya karar verdim. Daha önce Difenbahya nın çiçek açtığını hiç görmemiştim bende merakla bekliyorum. Şu an çiçek açma aşamasının ilk evresinde olan 2 adet tomurcuk şeklinde bakın nasıl buldunuz çiceğimizi. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
Difenbahya bu gün ciceğini açmış
Difenbahya bu gün ciceğini açmış şimdilik kokmuyor |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Difenbahya mın bugünkü hali
Difenbahya mın bugünkü hali |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2015
|
Efendim merhabalar.. Yaklaşık 1 yıllık difenbahyam açtığı her yeni yaprak sonrası alttan bir yaprağı sarartıp kurutup çürütüyor. Resimde göründüğü üzere. Sebep ne olabilir haftada 330ml lik hazır suyun tamamını boşaltıyordum. Sebep bu olabilirmi ? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Aynı sorun benim difenbahyamda da var. Yaprak sayısı sürekli sabit kalıyor. Bir yerde yanlışlık yapıyorum ben de ama bilmiyorum nerde. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2015
|
acil yardım..
oğlum çiçeklere zarar verdiği için onları balkona çıkarmıştım. bi süre sonra yaprakların üstü resimlerdeki gibi oldu ne yapmalıyım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
Sayın Erdemn difenbahya nıza öncelikle maşallah demek isterim benimde 2adet difenbahyam var 2 side çiçekçden aldımda büyük yaprakları vardı 1yıldır birlikteyim yaprakları çok küçüldü acaba nerde yanlış yaptım saygılar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Difenbahya çiçeğini kapadı
Difenbahya çiçek açmıştı. Sizlerle yukarıdaki resimlerini paylaşmıştım. Nedenini anlamadım bir sebepten dolayı çiçek kapandı. Aşağıda resimlerini sizlerle paylaşıyorum. Sayın mert59 Difenbahya çiçek açma zamanı yaklaşınca yapraklar anladığım kadarıyla yaprakları küçülüyor. Benim Difenbahya çiçek tomurcuk açma zamanı yaklaşınca yaprakları küçülüyor galiba bu benim izlenimim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
Sayın Erdemn difenbahya nız mevsim itibarıyla açmaktan vazgeçmiş olabilirmi bulunduğu ortamda ısı değişilkliği oldumu bu durumuna üzüldüm. Belki zamanla çiçeklenir. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Bugün bir akrabam tarafından yaklaşık 1.5 metre boyunda bir difanbahya çiçeği hediye edildi ama çok bakımsızdı toprağı saksının yarısında bile değilde birde sanırım fazla sulanmış, toprak ekledim saksısını değiştircektim ama annem baharı bekle dedi birde sizin yorumunuzu almak istedim |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ben difimi 3 parçaya ayırdım suya koydum yapraklı olanı, diğerlerinide topraga ektım sudakı yapraklı olandan kök çıktı fakat topraktakiler içi su dolu iğrenç bişeye dönüşüp çürüdü. yapraklı olan şuan yaprakları sararmaya başladı ne yapabilirim. toprağı yeni almıştım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
merab benim cok acıl bır cereye ihtiyacım var 1 yıldır benımle olan difim topragında küçük beyaz böcekler gördüm aslında bu gun sularken tabagına biriken suyu dökerken gördüm hemen saksıyıya baktım difimi saksıdan cıkardım ve o ıgrenc böceklerın resmen sürüsüyle karsılastım solucan da vardı en dıpte saksıya yapısık solucanı gercı attım ama böceklere napa bilirim nasıl kurtara bılırım ıkı aydır buyumesı yavaslamıstı ama topragını baharda degıstırmıstım topraga bakmak aklıma bıle gelmedı . lütfen yardım ve önerilerinizi beklıorum bırcok konu okudum ve kafam karıstı. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar topragının boceklenmesı sonucu kestıgım dıfım kötü dürumda formu neryse bastan sona okudum ve bı cozum bulamadım suan kestıgım ve dırek topraga dıktıgım acıkta kalan kısımları mumla muhurledıgım yavrular yumusamaya basladı ve sankı curuyecek gıbı duruyor ve koklu kalan kısımda aynı durumda napmalıyım acaba yapraklı kısımın yaprakları sararıyo sanırım oda kuruyacak az eevl hepsını soktum ve toprakta kalan kısımlarda yumusuamıs neden acaba bu sorunlar sızlerdede oldu mu napmalıyım yoksa varda ben mı gozden kacırıorum |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2015
|
Selam herkese benim difenbahyanın yaprağı yuvarlak sararma oldu neden olabilir fotolarını attım yardım edin sobalı odada duruyor ondan olabilirmi |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Hangi çiçek olursa olsun bitkilerin yaprakları bir süre sonra ölmeye yerine yeni yapraklar çıkmaya başlıyor. Bitki özellikle kışın yeterli güneş ışıgı gelmediği havalandırma ve sulama azaldığı için dinlenme moduna geçiyorlar. Bunda benim anladığım kış güneşinin de etkisi var. Baharla birlikte yeterli ışık, hava ve su ile yeterli toprak olması gerekirse gübreleme ile çok daha güzel difenbahyanız olur. Benim gördüğüm hiç sıkıntı yok. Dışarıda oldukları için donan, içeriye alınınca da bozulan o kadar çiçek var ki. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Annemlerdeki difenbahya.. Belkide en sevdigim iç mekan bitkisidir. Yavru vermiyor ki çalayım ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2015
|
Difenbahya çürümesi
Herkeze Merhaba, Fotoğrafta görmüş olduğunuz difembahya çeliklerini 2 m ye ulaşan ana bitkiyi bölerek elde ettim, 24 saat beklettikten sonra toprağa diktim. 10 gün sonra bu hale geldiler. Açıkta olan uçları yumuşadı ve çürüdü. Üzerlerinde de yeşil küfler oluştu. Bu konuda ne yapabilirim? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|