agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2013, 12:09   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
Merhaba,

Difenbahianız çok güzel olmuş sn.Crocus Şen. Benim difenbahiamın gövdesi biraz inceldi ve yaprak küçültüyor yeni çıkan yaprak bir öncekinden oldukça küçük oluyor, soruna çare bulamadım. Deneyimlerinizi paylaşırsnız sevinirim.

Difenbahiam batıya bakan pencerenin önünde bol ışık alıyor, saat 4 ten sonra yarım saat kadar güneş görüyor. Haftada bir 2 bardak su veriyorum, 15-20 günde bir sıvı besin veriyorum ama yaprak küçültmeye devem ediyor.

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 12:16   #2
Ağaç Dostu

1363 numaralı mesajımda resimleri var maalesef alıntı yapamadım.

Eski 29-07-2013, 12:39   #3
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Sn merkürvenüs bence saksınız küçük geliyor olabilir. Saksınızı değiştirin derim. Birde sulamada sınırlandırma getirmeyin bence koyun küvete bir güzel yıkayın suyu süzülsün yerine alın. Toprağı kurumaya başladıkça bolca sulamanızda problem olmaz. Sadece tabağında su biriktirmeyin. İyice sürülsün suları. Sorun olmadan büyütürsünüz. Sulama aralarını saksınız ve hava koşulları belirlesin zaman değil. Kışı kaloriferli ortamda geçiriyorsa yıkamaları kışında yapabilirsiniz. Kolay gelsin bol çiçekli günler.

turkankaragoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 12:22   #4
Ağaç Dostu

Mayıs ayında saksılarını 2 numara büyüttüm sn.turkankaragöz. Ama sulama konusunda haklı olabilirsiniz, çabuk çürüyorlar diye suyunu az veriyor olabilirim (bir difenbahiamı çürüttüm) sulama konusunda tavsiyelerinizi dikkate alacam. Teşekkür ederim.

Eski 31-07-2013, 12:48   #5
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Maaşallah Sn İlksenöztürk yavrusuda pek tatlı. Güle güle büyütün. Ayrıca fotoğraf için teşekkür ederim.

Eski 03-08-2013, 19:45   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-07-2013
merhaba geçen yıl bir arkadaşım bana sadece 1 yaprağı olan (kendi köklendirmiş)bir difanbahya getirdi hatta getirirken utanmış bile bende yerini çok sevdi ve çok gelişti 20 yaprağı ve 1 tane yavrusu oldu (tabi eşimin vitamin takviyelerinin etkisi de var.
benim tereddütüm bu bitkinin salon bitkileri arasında en zehirli olan olduğunu öğrenmem 8 aylık bir kızım var ve yapraklarına dokunuyor gerçekten bu bitkinin ölümcül etkisi var mı? bebeğime ne tür zararlar verebilir?

mervegkc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 23:39   #7
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Sn mervegkc evet zehirli bir bitki. Kızınız içinde tehlike olabilir. Bence kızınız büyüyene kadar bitkinizden vazgeçin.

Eski 10-08-2013, 22:17   #8
/

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Evde bebek var şu an. difenbahyanın zehiri çok etkili mi bilginiz varmı? Eğer zehirliyse evden uzaklaştıracam.

taisenberg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 23:45   #9
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Sn mervegkc çocuğu yapraklarla oynuyormuş. Yaprakları ve damlayan suları ellemediği sürede bir zehir bulaşması yok. Ama sizdeki bebek yaprakları ile oynamıyorsa sorun yok. Hatta difenbahya havayı temizleyen bitkiler arasında.

Eski 12-08-2013, 19:49   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2013
arkadaşlar merhaba. difenbahya çiçek açtı diye üye oldum.Annemin ısrarları üzerine açmıyor demişler 1 yılda çiçek açtı bir kaç tane daha açacak gibi duruyor.

bu da küçük olanlarından

umutarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 20:07   #11
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Diffenbahya'nın çok zehirli olduğu dolaşıyor sosyal medyada hatta bir çocuğun yaprağı ısırmasının ardından 15 dk. içinde hayatını kaybettiğini ve eskiden bazı kabilelerin savaşlarda daha öldürücü olması için okların ucuna sütünden sürdükleri filan anlatılmış bu nederece doğru bilen var mı arkadaşlar... İki tür diffenbahya varmış bir türü zehirli diğeri değilmiş acaba ne kadar doğru çok merak ediyorum. Annemde var ve bende bir tane edinmek istiyordum ama bu haberden sonra biraz endişelendim doğrusu...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 00:56   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2012
eceyildiz bende duydum ve arastirdim, bitki koparilip ortaya cikan özsuyuna dokunulursa sagliga zararliymis, bakimi eldivenle yapilmali deniliyor, bebegim dogmustu ve heniüz birkac aylikti ki, esim kazara bu cicegimi kirmisti cok üzülmüstüm ama simdi anliyorumki, ilahi bir korumaydi o, ya kücük bebegim onun yapragini koparip agzina götürseydi, Allah korusun...

cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 08:30   #13
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
İşte bu yüzden bende bir tane edinmekten vaz geçtim şimdilik çünkü kızım ne bulsa ağzına götürüyor. Balkonuda çamaşırlıkla kapattım ki yanlarına geçebilmesini önledim çünkü yapraklarını kemirmeye çalışıyor. Geçenlerde nasıl ulaşmışsa paşa kılıcının bir dalını ağzına almaya çalışıyordu artık korkar oldum vallahi

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 08:52   #14
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
Merhaba arkadaşlar eğer sayfama uğradıysanız benimde 3 tane büyük yapraklı 2 tane küçük yapraklı olmak üzere iki tür difenbahya'm var..
Bende difenbahyanın zehirli olduğunu öğrenmeden yani 2-3 ay önce sayfamda bulunan 418. mesajımda belirttiğim difenbahyanın ufak bir yaprağını yedim. Ufak bir meraktı sadece hani bazıları tatlı olur yaa bende bunun öyle olup olmadığını anlamak için yemiştim..
hatta büyük yaprakalı olanın suyunu bile içtim..
Ben şu an anladığınız üzere sapasağlamım ama küçük çocukların bünyesi benimki kadar dayanıklı olmaz elbette ama ben yedim ve halen yaşıyorum..
NOT:Sadece sizleri bilgilendirmek ve korkularınızı ufak bir nebze azaltmak için yazılmıştır...

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 11:09   #15
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
benim difenbahya o kadar çok yavru veriyorki bıktım artık, 3 yılda en az 15 kişiye hediye ettim, baktım hala ikişer üçer yavru veriyo çiçeği komple anneme hediye ettim, çiçek açmasını çok istiyordum ben aslında

Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2013, 11:40   #16
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Cinsindendir sn KAYAHANN 1387 no.lu mesajdaki türden edinirseniz çok yavru görmezsiniz.

Eski 30-08-2013, 18:09   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-08-2013
rbne

merhabalar arkadaşlar bende bir difenbahya sevenim ,1.5 metre boy yaptıktan sonra sadece 3 yaprak kalan difimi kesip yeniden büyütmeye karar verdim iki ayda sonuç bu hepsinin iki yaprağı var

Eklenen Resimler

rbne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 18:58   #18
Ağaçsever

t.tuncel's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2013
sonunda çiçeğinide gördüm ama bir sorunum var sanki son zamanlarda yaprak saplarının bazıları ince gibi ve yaprak büyüdükce gövdeden ayrılıp aşağı yatıyor sebebi ne olabilir. fotoğrafa dikkatli bakarsanız ince iple desteklercesine bağladım ama her seferinde aşağı kayıyor ip bunun önüne nasıl gecebilirim

Eklenen Resimler

t.tuncel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2013, 12:19   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-03-2013
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi t.tuncel Mesajı Göster
sonunda çiçeğinide gördüm ama bir sorunum var sanki son zamanlarda yaprak saplarının bazıları ince gibi ve yaprak büyüdükce gövdeden ayrılıp aşağı yatıyor sebebi ne olabilir. fotoğrafa dikkatli bakarsanız ince iple desteklercesine bağladım ama her seferinde aşağı kayıyor ip bunun önüne nasıl gecebilirim
yaklaşık 2 yıldır özenle büyütmeye çalıştığım difenbahyamın alt yaprakları gövdeden ayrılıyor ve aşağıya doğru çok sarkıyor, çiçeklerimi sulamayı çok sevdiğimden bildiğim halde difen.yamı çok sulamaktayım. İşte bu sebeple gövdeden ayrılarak aşağı sarkan yapraklarımdan biri kırıldı, çok üzüldüm ama düşünmeden yaprağı attım. Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayım VE bu kez bu tek yaprağı kesip su içinde köklendirebilir miyim? Yani yeni bir bitkim olabilir mi yardım bekliyorum sizden. fotoğraf ekleyemedim ancak fotoğrafı en kısa zamanda ekleyeceğim şimdiden teşekkürler

patipatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 21:29   #20
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patipatya Mesajı Göster
yaklaşık 2 yıldır özenle büyütmeye çalıştığım difenbahyamın alt yaprakları gövdeden ayrılıyor ve aşağıya doğru çok sarkıyor, çiçeklerimi sulamayı çok sevdiğimden bildiğim halde difen.yamı çok sulamaktayım. İşte bu sebeple gövdeden ayrılarak aşağı sarkan yapraklarımdan biri kırıldı, çok üzüldüm ama düşünmeden yaprağı attım. Şimdi yine aynı durumla karşı karşıyayım VE bu kez bu tek yaprağı kesip su içinde köklendirebilir miyim? Yani yeni bir bitkim olabilir mi yardım bekliyorum sizden. fotoğraf ekleyemedim ancak fotoğrafı en kısa zamanda ekleyeceğim şimdiden teşekkürler
sanırım henüz bilgi verecek bir arkadaşımız mesajımı okumadı yardımcı olursanız sevinirim...

Eski 03-10-2013, 09:07   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
sanırım henüz bilgi verecek bir arkadaşımız mesajımı okumadı yardımcı olursanız sevinirim...
Bu bahsettiğiniz şey ışık ve güneşle ilgili sanırım ışığı ve güneşi az olan çiçek boyuna doğru uzar bu da aşağıdan gövdeye bakınca anlarsınız.Çizgi boğumları arasındaki mesafe büyüktür aslında ilk aldığınızda boğum çizgileri arasındaki mesafe daha azdır.Bu da cansız yaprakların oluşmasına sebep olur...Bir de çok sık sıvı gübre vermenizden olabilir.Kopan yaprağının köklendiğini hiç duymadım ve görmedim.Ben de taze bir yaprağın gelen misafirin çocuklarının kırması vakalarına çok rastladığım için biliyorum.Kıyamazdım atmaya dikerdim toprağa ama sonuç nafile...Çok su vermek her çiçek için tehlikelidir zaten özellikle kış aylarında..Saygılarımla.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 22:38   #22
Ağaçsever

Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Bu bahsettiğiniz şey ışık ve güneşle ilgili sanırım ışığı ve güneşi az olan çiçek boyuna doğru uzar bu da aşağıdan gövdeye bakınca anlarsınız.Çizgi boğumları arasındaki mesafe büyüktür aslında ilk aldığınızda boğum çizgileri arasındaki mesafe daha azdır.Bu da cansız yaprakların oluşmasına sebep olur...Bir de çok sık sıvı gübre vermenizden olabilir.Kopan yaprağının köklendiğini hiç duymadım ve görmedim.Ben de taze bir yaprağın gelen misafirin çocuklarının kırması vakalarına çok rastladığım için biliyorum.Kıyamazdım atmaya dikerdim toprağa ama sonuç nafile...Çok su vermek her çiçek için tehlikelidir zaten özellikle kış aylarında..Saygılarımla.
Bilgileriniz için teşekkür ederim evime ulaştığımda bitkimi daha çok ışık alacak bir yere geçireceğim tekrar teşekkürler

Eski 30-12-2013, 16:58   #23
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Köklendirmek için:

1. Köklendirmek için 3 göz olacak şekilde kesim yapın. (Kesimler gözlerin ortalarından olacak)

2. Bu kestiğiniz dalları 1 gün bekletin.

3. Kestiğiniz dalların altlarını odun külüne batırın. (mantar ilacıda olabilir) Üst kısımlarına odun külü dökebilirsiniz.

4. Bu dalları 2 göz torf altında kalacak şekilde torf ile örtün.

5. Saksıya ekti iseniz sera şeklinde bir alan yapınız. Ve sulama yapmayınız. 2-3 günde bir havalandırmasını yapın.

Oda sıcaklığında tutar iseniz 2-3 hafta için köklenme vazlasıyla gerçekleşecektir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 16:05   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Yamuk büyümüş gövdeli bir difenbahyamız var. Gövdesinin düz olduğu bir noktadan kessek, suya koysak, köklenir mi? Bu şekilde saksıya diksek yaşatabilir miyiz? Bu mevsim uygun mudur bu iş için?

lektem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 23:39   #25
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lektem Mesajı Göster
Yamuk büyümüş gövdeli bir difenbahyamız var. Gövdesinin düz olduğu bir noktadan kessek, suya koysak, köklenir mi? Bu şekilde saksıya diksek yaşatabilir miyiz? Bu mevsim uygun mudur bu iş için?
Ben bir süre sonra yatan dallarının tamamını keserek çeşitli büyüklükte çelikler hazırladım. Yaklaşık bir günden fazla dışarıda bekletip biraz kurumalarını bekledim. Daha sonra onları suyun içine koydum. Bu arada su içinde iken biraz bozulma olanlar oldu. Muhtemelen bakteriler nedeni ile yumuşayan çürüyen kısımları tekrar keserek çelikleri su ile yıkayıp taze su ile yeniden doldurdum. Bu işlemi üç dört defa yaptım. Bir kısmı köklendikten sonra ayrı ayrı saksılara diktim. Üst tarafta yapraklı olanlardan iki tanesini tanıdıklarıma verdim. Şu anda çeliklerden yeni yaprak çıkmasını bekliyorum. Kesmiş olduğum kök kısmının bulunduğu yerden birkaç tanesinden sıvı salgılandığı için balkona çıkarıp havalanarak üst dokunun biraz kurumasını sağladım. Şu anda onda da problem yok. Filizler patlamak üzere. Daha büyük olan da ışık biraz yetersiz geldiği için sanırım en sonunda yattı. Vaktim olduğunda ona da aynı işlemi yapacağım. Bende problem olmadı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 09:43   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Arkadaşlar benim difenbahyam çok güzel bir şekilde gelişmeye devam ederken birden yaprakları küçüklmeye başladı .Yeri aynı olmasına rağmen.Çok sık sıvı gübre verme dediler.Ben de bir iki ay vermedim yazın sıcakta dinlensinler dedim.Yeşil bitkiler için olan sıvı gübreden başka tavsiye edeceğiniz bir şey var mı.Daha aydınlık bir yere koysam mı diye düşünmeye başladım.... Bilgi verirseniz teşekkür ederim.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 23:17   #27
Ağaçsever

gülcicek's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Arkadaşlar benim difenbahyam çok güzel bir şekilde gelişmeye devam ederken birden yaprakları küçüklmeye başladı .Yeri aynı olmasına rağmen.Çok sık sıvı gübre verme dediler.Ben de bir iki ay vermedim yazın sıcakta dinlensinler dedim.Yeşil bitkiler için olan sıvı gübreden başka tavsiye edeceğiniz bir şey var mı.Daha aydınlık bir yere koysam mı diye düşünmeye başladım.... Bilgi verirseniz teşekkür ederim.
sevgili mmanager bende aynı dertten muzdaribim bugün açılmaya devam eden son yapragın bir öncekinden baya bi küçük oldugunu farkettim ve hemen siteye girip yardım isteyecektimki son yazı seninkiydi ve aynı dertten muzdaribiz bilen arkadaşlar ne yapmamızı önerirsiniz saksısını martta degiştirdim ama yinede küçük geliyor saksı bu ayda saksı değişimi yapsam zarar verirmiyim 15 günde birde sıvı n.p.k veriyorum acil cevap lütfenn(((

gülcicek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 22:13   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülcicek Mesajı Göster
sevgili mmanager bende aynı dertten muzdaribim bugün açılmaya devam eden son yapragın bir öncekinden baya bi küçük oldugunu farkettim ve hemen siteye girip yardım isteyecektimki son yazı seninkiydi ve aynı dertten muzdaribiz bilen arkadaşlar ne yapmamızı önerirsiniz saksısını martta degiştirdim ama yinede küçük geliyor saksı bu ayda saksı değişimi yapsam zarar verirmiyim 15 günde birde sıvı n.p.k veriyorum acil cevap lütfenn(((
Korkmayalım lütfen. Hiç önerilmeyen bir ay ocak ayında çiçeğimi kestim. Boyu çok uzamıştı. Nisan ayına kadar kök yaptı sonra çıldırdı. Şu an yapraklar büyük, keyifli. Tabi toprak da değişince. Bence birkaç yılda bir bunu yapmak gerekiyor 7.yılına girdi.O kadar çok dağıttım ki.

kezba-n Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 13:19   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2012
Arkadaşlar ben bu çiçeği çok seviyorum fakat iki yıl önce aldığımda 7 yaprağı olmasına rağmen hala 7 yaprağı var. Neredeyse hiç büyümedi bir bozulma da yok yukarıdan yaprak verirken alttan yaprağını atıyor. Çiçek palmiye gibi oldu sizler gibi olması için ne yapmam gerekir.

melek yüzlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 13:24   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2012
Bu arada yavrulamasından şikayet edenler varsa benimkini seve seve verebilirim çünkü ben yavrulayan cinsinden istiyorum bulamadım bir türlü.

melek yüzlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025