View Single Post
Eski 29-05-2014, 12:17   #1447
hagdemir
/

Giriş Tarihi: 03-06-2012
dief cammilla'yı kurtarmak

İyi günler;

Aldığım difenbahyaların tamamını aynı anda yeni saksıya taşıdım. Aynı toprağı kullandım ve aynı miktarda suluyorum. Ancak sanırım camillalar, diğer difenbahyalara nazaran daha narin bitkiler. Diğer difenbahyalar alttan iki küçük yaprak feda ederek kendini topladı, ancak camillalar ağır şok yaşadı.

1) Camillalar, diğer difenbahyalara göre topraktan daha az su çekiyorlar. Camillaların suyunu iyice azalttım. Camillalardan teki, yaprakları biraz cansız gözükse de kendini topladı. Yeni yaprak çıkarmaya başladı.

2) Esas sorunu olan bitki, fotoğraflarını gönderdiğim. İlksen Hanım'ın sürekli ikazını yaptığı şey, ekte resimleri görülen bitkinin başına geldi. Çok yoğun yaprağı olduğu için saksıyı değiştirirken bitkiye hakim olamadım ve köklerindeki toprak dağıldı.

Yaprakları süratle bozuldu. Bozulan yaprakları kestim. Genel görünüş fotosu, bozuk yaprakların kesilmesinden 10 gün sonra çekildi.

a) Yapraklardaki bozulmalar devam ediyor.

b) Bozuk yaprakların bulunduğu yeri gövdeden kestim. Bu kez gövdenin kesim yeri çürüdü.

c) Köklerden birisi ortadan çürüdü ve üzerinde taşıdığı yapraklı dallar kendiliğinden koptu.

d) Yaprakların dalları yeşil soğan yaprağı gibi birbirinin içine geçtiği için kestiğim yaprakların gövdede kalan kısımlarını soymaya cesaret edemedim. Oralar çürüdü.

Buna rağmen bitki yaşamak için savaş vermeye devam ediyor. Topraktan yeni bir filiz çıkardığı gibi, üstten yaprak vermeye de devam ediyor.

Öyle sanıyorum ki, arap sabunu, oksijenli su, kuru toprak değişimi gibi bakım aşamaları için çok geç. Benim bu bitkinin gövdesini ciddi ciddi parçalara ayırıp ufak saksılara taşımam gerekiyor. Ancak sanki gövdedeki gözlerin de üzeri kabuk bağlamış gibi.

Neler tavsiye edersiniz?

Eklenen Resimler

Düzenleyen hagdemir : 29-05-2014 saat 12:18 Neden: imla
hagdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön