agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni455Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2013, 11:44   #1
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2013
cok teşekkür ederim

yaprak7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 19:05   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2012
Merhaba Arkadaşlar,
Bu bitkiyi çok seviyorum. Geçen sene almıştım. 7 tane yaprağı vardı. bir yıl geçti hala 7 yaprağı var. Nasıl mı? Her çıkardığı yapraktan sonra alttan bir yaprağı sararıp bozuluyor ben de onu koparıyorum. Herkesin bitkisine bakıp çok özeniyorum. Muhteşem görünüyorlar ama benimki hala aynı noktada sayıyor. Ne yapmam gerekir. Bu bitkiyi daha gür bir hale sokmanın bir yolu var mı?

melek yüzlü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 09:48   #3
Ağaçsever

ilkazra's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2012
Difenbahyam geldiğinde küçücüktü sanırım yerini sevdi azman bişey oldu

Eklenen Resimler

ilkazra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 10:59   #4
Ağaçsever

Kaç yılda bu boya geldi, nasıl bakıyorsunuz

Eski 01-03-2013, 11:08   #5
Ağaçsever

ilkazra's Avatar

Difenbahya bir yıldır bende küçük bir saksıdaydı ve küçük 5 yapraklıydı. Yerini sevdi sanırım odamın köşesinde öylece duruyor hiç bir bakımıda yok arada bir saksıyı çeviriyorum dallanma orantılı olsun diye o kadar

Eski 01-03-2013, 15:10   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilkazra Mesajı Göster
Difenbahya bir yıldır bende küçük bir saksıdaydı ve küçük 5 yapraklıydı. Yerini sevdi sanırım odamın köşesinde öylece duruyor hiç bir bakımıda yok arada bir saksıyı çeviriyorum dallanma orantılı olsun diye o kadar
Sürekli aynı yerde mi duruyor ? Hiç güneş görmüyor mu ?

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 11:22   #7
Ağaçsever

Teşekkür ederim. Benimkide sizinki gibi büyür inşallah. Benimkide ilk aldığımda 7 yapraklıydı bir sene geçti hala 7 yapraklı. Güneye bakan pencerenin önünde duruyor. Haftada bir de su veriyorum ama hala aldığım gibi.

Eski 01-03-2013, 14:57   #8
Ağaçsever

ilkazra's Avatar

Saksısını değiştirdiniz mi? Biraz büyük bir saksıya geçirip toprağını değiştirirseniz ki ben öyle yaptım işe yarayabilir.Odam kuzeye bakıyor difenbahyam da odanın en pencereye en uzak köşesinde sanırım o nedenle iri yapraklı ışığa doğru meyil yaptıkça saksının yönünü çeviriyorum ki düzgün gövdeli olsun diye.Sizinkide bu kadar güzel olur umarım kolay gelsin

Eski 01-03-2013, 15:19   #9
Ağaçsever

ilkazra's Avatar

Benim odam sadece yazın güneş görüyor oda güneş batarken çapraz bir şekilde odanın bir duvarı yarım metre kadar alıyor .

Eski 22-03-2013, 21:03   #10
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
hepinizin difenbahyaları çok güzel
bi bende yok kimsenin bitkisinin dibinden çıkmıyor ve kimse ana dalı kırmak istemiyor bizim burda
bu bitki sadece yapraktan tutarmı deneyeniniz var mı ?
tüm yorumları okuma fırsatım olmadı

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 21:18   #11
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
hepinizin difenbahyaları çok güzel
bi bende yok kimsenin bitkisinin dibinden çıkmıyor ve kimse ana dalı kırmak istemiyor bizim burda
bu bitki sadece yapraktan tutarmı deneyeniniz var mı ?
tüm yorumları okuma fırsatım olmadı
Aslında difenbahya yavru verir kılıçh neden çıkmıyor ki Yapraktan kesinlikle tutmaz mutlaka yavrusu ya da tepesinin koparılıp suda çimlendirilmesi lazım veya toprağa dikebilirsin Arıyorum bölümünde başlık aç yardımcı olucaktır elinde bulunan üyeler

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 21:33   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2013
Bir yıl önce difenbahya cinsine bezeyen bir çiçek almıştım ilk aldığımda yaprakları kocaman ve orta kısımları beyaz çizgiliydi. Fakat zaman geçtikçe gövdesinin boyu uzayıp yaprakları fotoğrafta görüldüğü gibi küçüldü. Yaprak çıkarmaya devam ediyor fakat yaprak boyları büyümüyor. Çok fazla gövde var gibi duruyor acaba saksı mı küçük geldi bilmiyorum. Yerinden memnun su ve ışık alma konumu hepsi yerinde sıvı gübre bile kullandım bir ara fakat bir gelişme göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

greenthumb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2013, 22:33   #13
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Arkadaşlar difenbahya hiç kardeşi olmuyor nedeni nedir?Nasıl kardeşlenmesini sağlayabilirm ?

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 09:27   #14
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihcan Mesajı Göster
Arkadaşlar difenbahya hiç kardeşi olmuyor nedeni nedir?Nasıl kardeşlenmesini sağlayabilirm ?
Merhana salihcan foruma hoşgeldin öncelikle Difenbahyan hangi türden normal difenbahyalar bazen kardeş vermeden boya gidiyorlar diğer difenbahya türleri örneğin compacta, tropik snow gibi türler fazla boylanmıyorlar ve bolca yavru veriyorlar Difenbahyan normal büyük yapraklı difenbahyaysa belki yavru vermeden sadece boyu uzayabilir Arkadaşımın annesinin vardı boyu tam tavana değiyordu üstünü kesmişler geçenlerde gittiğimde gördüm baktım yanlardan bir sürü yavru vermiş kıyabilirsen üstünü kes derim ve o kestiğin kısmı suda çimlendirip başka bir saksıya dikmeni öneririm

Eski 06-04-2013, 10:31   #15
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

çok teşekür ederim bay tömürcek türü tropik snow ama ben difenbahyama kıyamam

Eski 06-04-2013, 17:13   #16
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
çok teşekür ederim bay tömürcek türü tropik snow ama ben difenbahyama kıyamam
Çok garip tropik snowun her yerinin yavru dolu olması lazım Benimkide tropik snow 1 saksıdan eş dost akraba herkesi difenbahya sahibi yaptım ve hala yavru vermekle meşgul Acele etme yavru verecektir eninde sonunda aldığın saksıda duruyorsa değiştir ve bol aydınlık biyere koy

Eski 06-04-2013, 19:01   #17
/

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Arkadaşlar çoğaltma konusunda yardım istiyorum yardımcı olabilirmisiniz? Daha önce hiç denemedim. Şimdi Saksıdan 10-15 cm yukardan kesiyorum 2 parça halinde. alttaki kısma dokunmadan kaılıyor. Üstteki kısmın gövdesini 1-2 parçaya daha bölüyorum ve bu üç parçayı su içinde köklendirmeye çalışıyorum. Üstteki ve alttaki kısım hakkkında sorun yok ama aradaki gövdelerde mi böyle su içinde köklenecek. Bu kısmı anlamadım?

taisenberg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 19:59   #18
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Evet sayın teisenberg hepsini suda çimlendirebilirsiniz sorun yok İsterseniz direk toprağa da dikebilirsiniz ama suda garanti oluyor Suda 2 hafta veya daha kısa sürede çimleniyorlar Kolay gelsin

Eski 07-04-2013, 16:37   #19
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Evet sayın teisenberg hepsini suda çimlendirebilirsiniz sorun yok İsterseniz direk toprağa da dikebilirsiniz ama suda garanti oluyor Suda 2 hafta veya daha kısa sürede çimleniyorlar Kolay gelsin
Teşekkürler. Ortada kalan kısmı suya bıraktım kendi ağırlığıyla duruyor. Ayrıca köklü olan kısmın üzerini mum ile kapattım. Doğrumu yapmışım?

Eski 07-04-2013, 20:46   #20
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg Mesajı Göster
Teşekkürler. Ortada kalan kısmı suya bıraktım kendi ağırlığıyla duruyor. Ayrıca köklü olan kısmın üzerini mum ile kapattım. Doğrumu yapmışım?
Rica ederim Doğru yapmışsınız taisenberg mumlamak su kaybını önlüyor bi aksilik olmazsa difenbahyanız kısa süre sonra yanlardan yavru verecektir

Eski 07-04-2013, 22:24   #21
/

Alıntı:
Bu şekilde normal difenbahya çoğalttım. eğer tutarsa toplam 3 tane olacak. Tropik difenbahyanın diblerinden filizlenmişti. Bir kaç tane saksı çıkabilirdi ama hepsini tek saksıya koydum. Çiçekleri koyacak yerim yok. Ayrıca birde marginata çoğaltmayı denedim bakalım. 3 dal vardı bir tanesini kestim. Hepsi tutarsa çok güzel olacak.

Eski 07-04-2013, 22:43   #22
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Bu şekilde normal difenbahya çoğalttım. eğer tutarsa toplam 3 tane olacak. Tropik difenbahyanın diblerinden filizlenmişti. Bir kaç tane saksı çıkabilirdi ama hepsini tek saksıya koydum. Çiçekleri koyacak yerim yok. Ayrıca birde marginata çoğaltmayı denedim bakalım. 3 dal vardı bir tanesini kestim. Hepsi tutarsa çok güzel olacak.
Aynı saksıya diktikleriniz toplu bir görüntü oluşturur gayet hoş durur O kestiğiniz marginatayı da suya koyun çimlenecektir sonra saksıya alırsınız

Eski 06-04-2013, 20:12   #23
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

bay tömürcek bu gün difenbahyama baktığımda bir şey fark ettim 2 tane ana dal oluşuyor

Eski 06-04-2013, 20:22   #24
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
bay tömürcek bu gün difenbahyama baktığımda bir şey fark ettim 2 tane ana dal oluşuyor
Gözün aydın salihcan Normal olan da bu zaten çünkü tropik snow çok bol yavru veriyor Toprağın altından da yavruları çıkar hem onlar köklü oluyor ben onları ayırıp direk toprağa dikiyorum sonra isteyene veriyorum Bütün yavruları ayırmıştım tek büyük bi kök bırakmıştım şimdi 4 yavru daha çıktı onları büyütüyor

Eski 19-04-2013, 11:48   #25
Yeni Üye

ecrin11's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
merhabalar by tömürcek keske komşu olsaydık size o güzel difenbahyadan bizde alsaydık.Hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınmıyo . çiçeklerınızede bayıldım .sizlerden imrenerek bende paylaşmak istedım.güle güle büyütün izmirden sevgiler

ecrin11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2013, 14:18   #26
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ecrin11 Mesajı Göster
merhabalar by tömürcek keske komşu olsaydık size o güzel difenbahyadan bizde alsaydık.Hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınmıyo . çiçeklerınızede bayıldım .sizlerden imrenerek bende paylaşmak istedım.güle güle büyütün izmirden sevgiler
Merhabalar ecrin abla eğer isterseniz difenbahyamın yeni çıkan 2 tane yavrusu var onların ikisini de gönderebilirim size nasıl olsa gene yavru verir o komşu olduğumuzu varsayarız hem olmaz mı? Çiçeklerimi beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim ve şu sözünüze okadar destek veriyorum ki hayatta bazı mutluluklar parayla satın alınamıyo hatta mutluluk parayla satın alınamıyo İyi günler sakaryadan sevgiler selamlar olsun

Eski 06-04-2013, 20:42   #27
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

benim difenbahyam yaklaşık 1 metre altları odunsu bu difenbahyalar uazsa daha hoş bir görüntüye sahip olabilirm belki

Eski 07-04-2013, 09:29   #28
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

bay tömürcek benim difenbahyamın saksısı ufak onu degiştirirsem tutar mı ? saksıyı nasıl degiştirmeliyim ?

Eski 07-04-2013, 09:57   #29
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
bay tömürcek benim difenbahyamın saksısı ufak onu degiştirirsem tutar mı ? saksıyı nasıl degiştirmeliyim ?
Tutmama ihtimali sıfır Saksıyı ters çevir toprağı dökülmesin diye toprağını tut elinle saksının altına hafif hafif vur zaten o toprak kalıp gibi gelir eline büyük saksıya alt kısmına torfu yerleştir sonra difenbahyanın toprağını dağıtmadan büyük saksıya oturt difenbahyanı ve yanlarda kalan boşlukları torfla doldur hafifçe bastır çok değil sonra saksının kenarlarına iki elinle vurdur torf boşluklara yerleşsin bukadar basit Kolay gelsin ama köklere zarar verme toprağını dağıtma yeter

Eski 07-04-2013, 14:56   #30
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

teşekür ederim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025