![]() |
|
![]() |
#1681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2011
|
gardenyam açmaya başladı
benim gardenyanın üzeri tomurcuk doluydu yavaş yavaş açmaya başladı bendeki farklı çalı formunda olan çiçeklerin devamı gelecek sanırım suyunu gübresini yaz kış eksik etmedim balkonumun en güzelllerinden çok güzel kokuyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya, çiçeği açtıktan sonra dalında fazla kalmayan bir bitki. Her güzelin bir kusuru olur derler ya, tam da gardenyaya uyan bir tanım. O muhteşem çiçekleri, çarçabuk okside oluyor ve soluyor ne yazık ki. O yüzden yanından ayrılmamak, başında oturmak, hatta başınız iyice dönene dek koklamak kaçınılmaz oluyor. İlk açan çiçeğini fotoğraflamak için yakalayamamıştım. İkincisini ve açmakta olan bir goncayı yakaladım bugün. Ben çiçeğinin seyrine dalmış, fotoğraflarken koklamak geldi aklıma ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel kokusunu doyasıya yaşamanız dileğiyle.. ![]() Bahçe de yaşaması bana iyi bir örnek oldu. Geçtiğimiz hafta ben de bahçeye dikmek üzere 2 saksı aldım,bir çiçek marketten.Oldukça büyük ve çiçekli bitkiler. Bugün görüştüğüm peyzaj mimarı bir arkadaşım, bahçe de çok fazla su almayacağı bir yer belirlememi istedi. Tabi ki gölge bir yer de, iyi büyüyeceğini düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bahçedeki gardenya yaklaşık üç senedir aynı yerinde. Kuzeye bakan cephede, hemen hemen hiç direkt güneş ışığı değmeyen bir noktada. Zaman zaman demir takviyesi yaptığım oluyor ama düzenli yaptığımı söyleyemem. Yaprakların durumu kötüleşirse takviye yapıyorum. Kışın aylarca toprağı hiç kurumadı. Toprağım çok killi, suyu kolay geçirmiyor. Ama alıştı işte bu şartlarda yerine, nasıl olduysa ![]() Bahçenizde gölge alanda mutlu olacaklarını umuyorum, ama toprağını da kurutmamanızı nemli tutmanızı tavsiye ederim, özellikle yaz günlerinde. Korkmadan dikin, gitsin derim. Teşekkür ederim güzel dileklerinize. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ongün önce aldığım gardenia tomucuklu idi üç tomurcuktan birtane kaldı tomucuğun dibinden kahverengi bir renk oluşarak dökülüyor neyapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Ağaç Dostu
|
Veeeeee mutlu son Gardenyam sonunda çiçek açmayı başardı kokusu mütiş anlatılmaz yaşamak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harika valla. ben saksıdakilerime doyamadım sizinkilere hiç doyum olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Ağaç Dostu
|
benim gardenyamın tomurcukları kopuyor ne yapmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2009
|
Selamlar, Eşim kokusunu sevdiği için, yıllardır gardenya alırız. Üzerindeki çiçekler solduktan sonra tekrar açtırmakta başarılı olamıyorduk. Son bir yıldır, 2 ayda 1 çiçek açan gardenyamız vardı. Gardenya'nın asidik (pH 5-6) sevdiğini okuyunca, elimdeki basit asit ölçer ile toprağını kontrol ettim. pH 7 civarındaydı. Problemin bu olduğuna karar verip, toprağın pHını nasıl düşürsem diye düşündüm. Limon tuzu tavsiye ediliyordu ama elimde yoktu. Bu arada evde kefir yapıyorum. Bir kısmını süzerek, süzme yoğurt/krem peynir gibi tüketiyorum. Tabi süzülen kefirden geriye asidik bir su kalıyor (peyniraltı suyu/kefir whey). Bu suyu versem ne olur diye düşündüm. Kefir suyunu yağmur suyuyla karıştırıp gardenyaya vermeye başlayalı 1 ay kadar oluyor. Sonuç aşağıda. Herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Ağaç Dostu
|
tomurcuklarını döken gardenyamdan görüntüler bu gece salondan balkona aldım yarın Mine hanımın sulama tarıfını uygulayacagım 500 ml suya 2 tane limon tuzu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2012
|
Merhabalar, Arkadaşım bana bir gardenya bıraktı ama sizin çiçeklerinizin resimlerinden gördüğüm kadarıyla sanırım elimdeki çiçek ölüyor. Açıkçası çiçeğin ç'sinden anlamayan biriyim. Bu Gardenyanın farklı türleri, farklı bakımları olabileceğini düşünüp direk sizin gibi tecrübeli insanlara sormayı tercih ettim. Yapabileceğim bir şey var mı? Gözümün önünde bir canlının ölmesini istemiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.. ![]() http://d1207.hizliresim.com/z/5/9blgy.jpg http://g1207.hizliresim.com/z/5/9blj8.jpg http://g1207.hizliresim.com/z/5/9blk8.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
|
ek olarak gardenia asitli toprakları seven bitki imiş....... Düzenleyen Bayçalı : 09-07-2012 saat 17:05 Neden: hatalı yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçedeki gardenya bu sıcaklara rağmen çiçek açmaya devam etmekte. Çok şaşırdım doğrusu. Gölge alanda ve sadece sabahın çok erken saatlerinde güneş almasına rağmen, bu kavurucu sıcağa karşı olumsuz bir reaksiyon vermediği için çok mutluyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaç Dostu
|
2 hafta önce ikeadan çok keyifli, üzeri tomurcuklarla dolu Gardenya aldım. Saksıda yazan bilgi; sakın doğrudan güneşe koymayın ama tam aydınlık olsun, toprağı nemli olsun ama yapraklara su değdirmeyin, büyük saksıya geçirirseniz çiçek açmaz... İki haftadır saksısında ve yazılan koşullarda tutuyordum ancak devamlı su dolu çanakta olmasına rağmen torf yine de kuruyordu. İki gündür de tomurcuk dökmeye başlayınca bildiğimi okumaya karar verdim. Bahçede 3 e kadar güneşli bir köşeye direkt toprağa diktim, suyu tutsun diye etrafına güzelce çanak yaptım. Her akşam üstü bolca suluyorum, sulamakla kalmıyorum tıpkı Açelya gibi baştan aşağı ince ince su püskürtüyorum. O kadar keyifli ki anlatamam, iki gündür hiç tomurcuk dökmedi, tomurcukları açmaya hazırlanıyor. Diyeceğim o ki bize yıllardır Sıklameni iç mekan bitkisi diye nasıl sattılarsa Gardenyada da muhakkak yanlışlık var, bu bitki bence iç mekan bitkisi değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu vesileyle ben de bir dileğimi konu edeyim sizlere. Umarım bahçede gardenya yetiştirenler çoğalır ve gitgide artar. Gerçekten de çok nadide, nadir, aman dokunmayın küser denilen bir bitkinin bu kadar kanaatkar olması çok umut verici. Sn. limon' un mesajını okuyunca kendi gardenyamın yıllar önceki hali geldi aklıma. Aynı şekilde saksıda epey can çekişen gardenyayı son bir ümit toprağa aldıktan sonra işte sonuç demek isterim. Özetle, okuyan diğer forumdaşlarımızdan da belki bahçesine geçirmek isteyenler olabilir diyerek cesaret vermek isterim ben de. Saksıda keyifsizleştiğini gördüğünüz gardenyanızı bahçeniz yoksa bile apartman bahçenizin gölge, yarı-gölge bir alanına dikebilir, bitkinizi hayata döndürebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
merhabalar, balkonumda yetiştirmeye çalıştıgım gardenyamın uç dalları fotograftaki gibi açık yeşil olmaya başladı, daha once kucuk saksıdaydı sonra bu buyuk saksıya aldım topragını ise bekletilmiş hayvan gubresi ile karıştırılmış toprak torf karışımı ile yaptım. Bu açık yeşillenmenin sebebi nedir bilmiyorum, yardım ederseniz sevinim. http://www.platana.net/agaclar/11082012098.jpg Düzenleyen platana : 12-08-2012 saat 01:20 Neden: fotografı yanlış yukledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İntervenal klorosis dediğimiz demir eksikliğinden kaynaklı yaprak sararması ana sebep gibi görünmekte. Gardenya, açelya, orman gülü, ortanca gibi bitkiler için ortak kullanılabilen besin takviyelerinden kullanabilir ya da belirli ölçüde demir sülfat içeren desteği gardenyanız için temin edip kullanabilirsiniz. Düzelecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Ağaç Dostu
|
kışın sorun olmayacağını bilsem bende gardenyayı baçeyedikeceğim amma........nefaydaki burası ankara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Ağaç Dostu
|
sn.hülya gardenyanız siz söylemesenizde o taze yapraklar herşeyi anlatıyor güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kac defa aldım ic mekanda olmadı gardenya dış mekanda oluyorsa o harika kokusu icin bir kere daha denemeye deger bayram hediyesi alayım kendime ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Ağaç Dostu
|
Burası yeni düzenlemeye çalıştığım bahçemiz. 2 ay kadar önce 15 kök Gardenya diktim. Öğlen 3 e kadar güneş alıyorlar ama sonra gölgeye düşen bir alandalar. Bakımı aynı Açelya (karşılarında da Açelyalar ve Ortancalar dikili), Orman Gülü veya Ortanca gibi. Her akşam üstü suluyorum, tıpkı Açelyalar gibi yapraklarına su püskürtüyorum. 1 kere humik asit verdim, onlara özel hazırlamamıştım, bahçe sulamasına genel olarak katmıştım, vermesem de keyifleri yerindeydi. Şu anda üzerleri tomucuk dolu, her gün yeni bir çiçek açıyor. Bu bitki dış mekan bitkisi, arkadaşlar da ağaç olmuş bitkilerinin fotoğraflarını yayınladılar, daha nasıl ispatlayalım bilmiyorum ki? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|