25-06-2007, 18:29 | #182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sembe evin içinde mi?Bulunduğu ortam nasıl .Tam güneş mi? Çok güzel yerinden memnun.Güle güle büyüt. |
27-06-2007, 12:53 | #186 |
Ağaç Dostu
|
Çok uzun zamandır benim gardenyamın da üzerinde 4-5 tomurcuk var ama malesef açmıyorlar. İnatla bekliyorum ama o benden de inatçı çıktı. Aydınlık bir pozisyonda şuanda. Balkonun yarı gölge bir köşesine almam sizce uygun olur mu arkadaşlar? Sevgiler. |
27-06-2007, 13:25 | #187 |
Ağaç Dostu
|
Bir dene severse orda kalsın. |
30-06-2007, 00:15 | #189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
gardenyam
bende de şu anda iki saksıda gardenya var, ve hallerinden oldukça memnun görünüyorlar, ikiside daha birer yıllık birisi ilk çiçeklerini açtı ve döktü yenilerine hazırlanıyor. diğeri ise kontrolden çıktı her dalda başka bir tomurcuk var şu anda ve aynı anda açarlarsa ev de ki koku tüm mahlleye yayılacak gibi duruyor. bu arada yarın ilk iş limon tuzu ile sulama hazırlığına başlayacağım. |
30-06-2007, 10:15 | #191 |
Ağaç Dostu
|
Ataser ortam olarak nerde duruyorlar.Güneşli mi ?Az ışıklı mı? |
30-06-2007, 13:59 | #196 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Penelophe. Umarım ben de gardenyamın açtığını göreceğim. Aslında daha evvel balkona almamda fayda vardı ama geç kaldık işte. Bu arada şuandaki pozisyonu yarı gölge. Rüzgardan da korunaklı halde. Şimdi beklemedeyim. Sevgiler. |
30-06-2007, 14:23 | #197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Sn Sempe Gardenyanız çok güzel. Acaba yerli gardenyamı yoksa ithal mi? Yoksa penelophe'den gelenlerden mi? Çiçeğinize nasıl bakıyorsunuz? Benim gardenyalarım balkonda sabah güneşi alıyor. Arada da limontuzlu su ve vitamin veriyorum. Bir de akşamları çiçekleri sularken onlarında yapraklarını suluyorum. Keyifleri gayet iyi gibi. Acaba başka yapılabilecek bir şey varmı? Düzenleyen ilknur aşık : 02-07-2007 saat 13:54 |
30-06-2007, 14:58 | #198 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Alıntı:
|
|
30-06-2007, 19:31 | #199 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu "haset" değil, olsa olsa gıpta ve beğeni olur... Ben sadece ortama biraz neşe gelsin istiyorum bu vesile ile... İnşaallah daha da bol çiçek açarlar. Bu arada bendeki de oldukça coşkun. Yakında sıkı bir fotoğraf patlatabilirim haberiniz olsun. |
|
30-06-2007, 23:30 | #201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
nazardan korkarım valla
bugüne kadar yarı aydınlık cam kenarı şöför arkası olan gardenyalarımı dışarıya çıkardım. limon tuzuyla da gayet güzel bir şekilde de doyurdum sanki üzerlerinde o iğrenç katil bitlerden görür gibi olunca birde güzel ilaçladım, arap sabunlu karışım ile nasıl oldular bilseniz pırıl pırıl valla. en kısa sürede tomurcuklu resımlerini ekleyeceğim. bu arada bu işin asıl hastası olan dedemin gardenyası gene böceklere teslim olmuş ve kurumaya başlamıştı. neredeyse dibinden kesip tüm uzuvları atmıştı, o da tekrar yapraklanmaya başlamış. sanırım kışın yapılabilecek en akıllıca budama bu olacak. ve aklında yanlış kalmadıysa (85 yaşında çünkü) gardenyaların çeliklerinin toprağa dikildikten sonra üzerlerine kavanoz kapatılması gerektiğini söyledi. bu konuda bir fikri olan var mı. ve son söz olarak nazar etmeyin ne olur, umarım hepimizin olur |
01-07-2007, 18:10 | #202 |
Ağaç Dostu
|
Sn ilknur aşık fotoğrafı olan gardenya ithal. Yakında yerli gardenya fotoğrafı da ekleyeceğim. Ben amatör bir gardenyaseverim farkettiğim en önemli konu sulama fazla su tomurcuk dökülmesine ve kararmaya sebep oluyor. |
01-07-2007, 20:06 | #203 |
Moderatör
|
Sevgili Penelophe, Deminden beri kargo şirketleri ile olan tartışmalarını okudum. Aynısı benim başıma geldi, sitedeki birkaç arkadaşımıza aloavera yollamaya kalktım, ne paketler yaptım birtürlü olmadı, İst.Tahtakale'den şeffaf kutular aldım saksıları içine koydum sabitledim. Yok yok birtürlü kabul etmediler, otobüs şirketleri ile gönderin dediler. En nihayet oğlum halletmiş, İstanbul içi olanları motor kurye ile göndermiş ama Antep ve Karabük zor oldu. Elfogi bozuk da olsa almış, Antep'ten haber yok. Sen nasıl koli yaptın bana da anlat da birdahaki sefere öyle yapayım. Yoksa bu adamlarla başımız dertte demektir. Selamlar. |
01-07-2007, 22:44 | #206 |
Ağaç Dostu
|
Güler gardenya fideleri torbalarındaydı. Fideler torbadan çıkmasın diye, torba ağızlarını büzerek diktim. 2,5 litrelik pet şişelerin tabanlarını kestim ve gardenyaları torba boyunun yarısı dışarıda kalacak şekilde şişelerin içine soktum. Şişenin bitiminden itibaren koli bandıyla torbalara sabitledim. Bol miktarda koli bandı harcamak gerekiyor sağlam olması için. Sonrada aldım elime yerden yere çarptım. Birşey olmadığını görüncede tamam bu iş dedim. Şişelerin kapaklarını çıkardım. Böylece bitkinin hava problemide çözülmüş oldu. Bunları böyle kabul etti Kargo Türk. Aras kargo kabul etmeyince, bende karton kolileri bozup maket bıçağı ve koli bandıyla şişelere uygun koliler yaptım. Diğerleriyle aynu fiyattan onlarıda gönderdim. Şişe bulmak biraz sorun oldu o kadar. Ha birde bol miktarda göndereceksen her üç şişe için bir tane koli bantı gidiyor, ona göre bant al. Sonra benim gibi sadece bant için 3 kez evden çıkmak zorunda kalırsın. |
02-07-2007, 10:14 | #207 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
6 ay kadar önce aldığımda kökler görünmüyordu,ben toprağı kazıya kazıya bu hale getirdim,şimdi açığa çıkan köklerden bile sürgünler çıkıyor... Bunu Caddebostan dan sahile giderken bir otopark içindeki aldım, toprağı çok kötü yaprakları sarı sarı çıkıyor,bunun için gölge yere aldım,yapraklarına su verdim..Ve kloroz olduğu teşhisiyle demir sülfat uyguluyorum yakında sonucu ortaya çıkacak.Ama tomurcuklanması bu belirtilere rağmen gayet iyi,çiçeği ise muhteşem kokuyor. |
|
02-07-2007, 12:52 | #208 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık. Etkileyici görünüyor. Demir sülfat sonrasında kendine gelecektir eminim. Fakat halen daha o gövdenin nasıl olup da o kadar ağaçvari kalınlaşabildiğini anlayabilmiş değilim doğrusu. Hele ki 6 ay diyorsun, acaba o gardenya toplam kaç yaşında? |
02-07-2007, 14:03 | #209 |
Ağaç Dostu.
|
işte bonsai gözüyle ağaç seçmenin faydaları, böyle ağaçları yakalamak daha kolay oluyor..Şimdi iyice gaza gelmiş bir şekilde o yere gideceğim ,eğer varsa daha başka onları da alacağım..Eğer bunu bonsai yaparken kurutursam elimde biraz yedek ağaç olsun.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|