agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2008, 09:11   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Aman sakın yanlış anlaşılmasın! CO2 uygulamasının güllerle ilişkili olduğunu tekrarlıyorum!

Acaba benzer bir etki olabilir mi diye gündeme getirmiştim.

Sayın olay9,

Biraz daha takip edelim bakalım; yayılma var ise tekrar gündeme getirir, bitki hastalıkları başlığına taşırız sorunu...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2008, 09:14   #2
Ağaç Dostu

Bilmece-Bulmaca-Şaşırmaca

İşte size günün sorusu:

Bilin bakalım, bir büyük ve bir de minik saksının yanyana bitiştirildiği aşağıdaki fotoğrafta;

"aynı anda açmış kaç tane gardenya çiçeği var?"

Bu fotoğraf bu sabah erkenden işe gitmeden önce çekildi.

Name:  IMG_0184.jpg
Views: 2058
Size:  29.4 KB

Bu da dün akşamki görüntü (bir çiçeği geceden sabaha açmış olduğundan burada 1 çiçek eksik)

Name:  IMG_0179.jpg
Views: 2699
Size:  35.9 KB

Düzenleyen lerdemir : 04-04-2008 saat 10:21
Eski 04-04-2008, 10:17   #3
Ağaç Dostu

Amin olay9

Şimdi benim aklıma takılan bir başka konu daha oldu dün akşam.

Çiçekler açıldığı ilk günden yaklaşık iki gün sonra taç yapraklarını geriye doğru çekip, en ortadaki sarı bölgeyi ortaya çıakrıyorlar ve o sarı bölge iyice irileşiyor.

Sanırım benim daha önce limon ağacımdakine benzer bir tozlaşma ile tohum yapmanın doğal süreci bu.

Şimdi merak ettiğim şu:

Acaba, limondaki gibi, gardenyada da yapay tozlaşma/döllenme yapmak üzere yumuşak uçlu suluboya fırçası ile uygulama yapsak bu tozlaşmayı sağlayabilir miyiz? Tohum elde edebilir miyiz?

Bunu da denemek istiyorum.

Eski 07-04-2014, 05:52   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Amin olay9

Şimdi benim aklıma takılan bir başka konu daha oldu dün akşam.

Çiçekler açıldığı ilk günden yaklaşık iki gün sonra taç yapraklarını geriye doğru çekip, en ortadaki sarı bölgeyi ortaya çıakrıyorlar ve o sarı bölge iyice irileşiyor.

Sanırım benim daha önce limon ağacımdakine benzer bir tozlaşma ile tohum yapmanın doğal süreci bu.

Şimdi merak ettiğim şu:

Acaba, limondaki gibi, gardenyada da yapay tozlaşma/döllenme yapmak üzere yumuşak uçlu suluboya fırçası ile uygulama yapsak bu tozlaşmayı sağlayabilir miyiz? Tohum elde edebilir miyiz?

Bunu da denemek istiyorum.
Gardenya da tozlaşmayı deneyip meyve aldınız mı?Bilgi verebilir misiniz?

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2008, 12:08   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Olabilir. Ama benim gardenyam çiçeğini kendi düşürdü. Hiç ellemedim. Üzerinde ki diğer çiçekte bu gün yarın döker. Geride açarsa olgun 4 tomurcuk var. Neden olmasın deneyin derim. Faydası olur zararı olmaz...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 17:20   #6
Ağaç Dostu

Arkadaşlar gardenyamda son durum mükemmel. Yeni yaprak veriyor. Tomurcuk açtı açacak. Bana yardım eden herkese teşekkürler. Özelliklede sayın Lerdemir' e...

Eski 12-04-2008, 15:08   #7
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Mehaba M.Sema
Gayet güzel görünüyor.Yakında süpriz yapar gibi duruyor.Sanki saksı küçük gibi duruyor.Biraz saksıyı büyütüp toprak eklersek sanki açar gibi geliyor.Bence bir deneyin.Ya da üstten toprak alıp yeni toprak ekleyin.Çakıltaşı ve su dipte devamlı dursun.0,5 Litre suya 1-2 limon tuzu koyup sulayın.Gübre vermişsiniz.15-20 gün gübre vermeyin.Bitki yanmasın.Arada su püskürtmeye devam.Hatta suyun içine biraz sıvı gübrelerden koyup püskürtün.Kısa zamanda açması dileğiyle.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2008, 10:42   #8
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Merhaba Oğuzhan destek ve öneriler için teşekkürler. Akşam eve gidince üzerine biraz toprak eklerim ve sabırla beklerim.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2008, 17:49   #9
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Galeri: 93
[QUOTE=Oğuzhan;224748]
Yakında süpriz yapar gibi duruyor.

Gardenyam çiçek açtı. Teşekkürler Oğuzhan.

Eklenen Resimler

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 20:26   #10
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Sonunda açtı

Eklenen Resimler

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2008, 09:41   #11
Ağaç Dostu

Benimki 2 tomurcuk döktü. 5-6 da yaprak. Ama görünümü ve sağlığı iyi. Sanırım biraz fazla suladım. Diğer tomutcuklar iyi açacakmı acaba...

İklimsiz ellerine sağlık. Güle güle büyüt.

Eski 24-04-2008, 11:45   #12
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Bu sabah diğer tomurcuğu da açmış gördüm Sabah sabah bundan daha güzel bir şey olamaz herhalde.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2008, 11:51   #13
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2007
Merhaba
Bahar geldiği için şu sıralar sık sık agaclar.netten çıkmıyorum.Kokulu bitkilere merak saldım, yasemin aldım.25 ytl ye kocaman gardenya (8 lt lik pet şişe büyüklüğünde)gördüm serada sizce almalı mıyım?
ilk sayfadan beri okudum alaka isteyen bir bitki ama çok şık ve güzel kokuyor.sizce daha ucuzlar mı yoksa büyük olduğu için mi pahalı?

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2008, 15:53   #14
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Benim gardenyam da hazırlıkta.

Name:  Resim 001.jpg
Views: 1829
Size:  60.5 KB

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 13:37   #15
Ağaçsever

Eve küçük bir saksıda Gardenya geldi. Muhteşem çiçekleri ve tomurcukları var. Koku nefis...
Şimdi iş mümkün olduğunca iyi bir bakımı sürekli kılmak.
Konu hakkında yazılanları okuyunca:
1) Bir hafta 1-2 gün 1-2 parça limon tuzlu su ile sularken
2) İkinci hafta Saçıkıbrıslı su ile sulanmalı
3) Çiçekler koklanırken çiçeğe dokunulması çiçeklenme süresini kısaltıyor.
4) çiçek haricindeki kısımları fısfıslanmalı
5) Doğuya bakan yerdeki pencerede güneşlenmekten hoşlanıyor.
6) Domates ve kabak kırıntılarından hoşlanıyor.
Bizim ev doğuya bakmadığından; acaba, 3 saat güneşlenme çiçek için yararlı diyebilirmiyiz?
Yazın balkonda durabiliyor anladığım kadarıyla.
Keçi gübresinden hoşlanır mı?
Kökleri saksıdan çıkmış, saksıyı değiştirmek gerek, şu anda değiştirmenin bir zararı olur mu?

h_berder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 16:05   #16
Ağaç Dostu

Büyük harfler ile mesajınızın içine ekliyorum cevaplarımı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_berder Mesajı Göster
Eve küçük bir saksıda Gardenya geldi. HOŞGELMİŞ; HAYIRLI UĞURLU OLSUN. Muhteşem çiçekleri ve tomurcukları var. Koku nefis... HEM DE NASIL. ANLATILMAZ; YAŞANIR... Şimdi iş mümkün olduğunca iyi bir bakımı sürekli kılmak. İNANIN ÇOK DA ZOR DEĞİL.

Konu hakkında yazılanları okuyunca:
1) Bir hafta 1-2 gün 1-2 parça limon tuzlu su ile sularken ASLINDA BUNLARI BU KADAR KATI VE OLMAZSA OLMAZ ZAMANLAMALARLA SINIRLAMAYALIM; BİR YETİŞTİRİCİ OLMAK İLE ZEVK İÇİN GARDENYA BAKMAK ARASINDAKİ FARKI BIRAKALIM BİZİM LEHİMİZE RAHATLIK OLARAK YANSITALIM. DOLAYISI İLE, "BİR HAFTA ŞÖYLE BİR HAFTA BÖYLE SULAMALI" DEMİŞ OLMAYALIM;

- TOPRAĞI KURUDUKÇA SULAYALIM; TOPRAĞI SÜREKLİ ÇOK ISLAK TUTMAYALIM,
- MÜMKÜNSE KİREÇSİZ SU İLE (YAĞMUR SUYU) İLE SULAYALIM, YOKSA KLİMA TAHLİYE SUYU VEYA İYİ İÇME SUYU DA OLABİLİR AMA ASLA SAF SU İLE DEĞİL! LİMONTUZU UYGULAMASI DA ZATEN BU GİBİ İMKANLARA SAHİP OLUNMAMASI HALİNDE KİREÇLENME ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN OLAN BİR UYGULAMA. KİRAÇLİ BİR SU KULLANILMAK DURUMUNDA KALINIYORSA HER SULAMANIZDA; SULAMA SUYUNUZA 1 TEK LİMONTUZU İLAVE EDİNİZ. MESELA BEN, KİREÇLİ OLMAYAN BİR SU KULLANIYORUM GARDENYALARIMI SULARKEN; KAFAMA GÖRE (YAKLAŞIK OLARAK AYDA BİR DEFA OLACAK ŞEKİLDE, SULAMA SUYUMA GÖZ KARARI LİMONTUZU KATIYORUM. 4.5LİTREYE 5 PARÇA LİMONTUZU KADAR; YA DA O ARA ELİME BİR TUTAMDA NE KADAR GELİRSE; YANİ NE KADAR İHTİMAM, O KADAR ÇÖP BATMA İHTİMALİ )

2) İkinci hafta Saçıkıbrıslı su ile sulanmalı (BEN SAÇIKIBRIS UYGULAMASINI BIRAKTIM; SAKSI HARCINA DEMİRTOZU İLAVESİNİ DE UYGULAMIYORUM ARTIK; ONLARIN YERİNE FİDANLIKTAN DEMİR GÜBRESİ ALDIM; TAHMİNEN AYDA BİR 1 LT SUYA BİR TEPELEME ÇAY KAŞIĞI OLACAK ŞEKİLDE SUYA İLAVE EDİP BİTKİYE SULAMA SUYU İLE VERİYORUM. "AYDA BİR"İ AKSATIRSAM DA -Kİ ÇOĞU ZAMAN BÖYLE OLUYOR; BUNLARA ARTIK ESKİSİ KADAR EHEMMİYET VERMİYORUM-, GARDENYA YAPRAKLARINDA DEMİR EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ ÇOK NETTİR; O ETKİYİ GENÇ VE MİNİK YAPRAKLARDA GÖRMEYE BAŞLADIĞIM AN DEMİR İLAVESİ YAPIYORUM. ANCAK TÜM BU UYGULAMALARIN BÜYÜME EVRESİNDE YAPILIYOR OLDUĞUNU VURGULAMALIYIM. BİTKİNİN DİNLENME DÖNEMİNDE TÜM KATKILARI ASGARİYE İNDİRMELİ, HATTA BAZILARINDAN KAÇINMALIYIZ.
BEN BİR DE, MİNE HN'IN TAVSİYESİNE UYARAK BİR İKİ AYDA BİR SULAMA SUYUNA 1LİTRE SUYA ÇEYREK VEYA YARIM ASPİRİN İLAVE EDİYORUM. O DA KAFAMA GÖRE. BİR EVVELKİNDE ÇEYREK VERDİYSE BİR SONRAKİNDE YARIM. SUYU FAZLA KOYDUYSAM BÜTÜN ASPİRİN MESELA

.
3) Çiçekler koklanırken çiçeğe dokunulması çiçeklenme süresini kısaltıyor. EVET; ÇİÇEĞİN KAYMAKSI BEYAZ KALACAĞI SÜREYİ ETKİLEDİĞİNİ TECRÜBE ETTİM.

4) çiçek haricindeki kısımları fısfıslanmalı. BU DA MÜMKÜNSE KİREÇSİZ SU İLE. EVET, AÇMIŞ ÇİÇEKLERE VEYA TAM AÇMAK ÜZERE OLAN -BEYAZLIKLARI GÖRÜNMEYE BAŞLAMIŞ- TOMURCUKLARA MÜMKÜNSE SU DEĞDİRMEMEK GEREKLİ. GERÇİ BU SEZON BEN NE OLACAK DİYE DENEME AMACIYLA HİÇ SAKINMADAN SU PÜSKÜRTTÜM, ÇABUCAK KARARDILAR ÇİÇEKLER...

5) Doğuya bakan yerdeki pencerede güneşlenmekten hoşlanıyor. KESİNLİKLE; SABAH GÜNEŞİ, DOĞRUDAN YARIM GÜN VEYA BİRKAÇ SAAT GÜNEŞ IŞIĞI. SONRA AYDINLIK AMA DOĞRUDAN GÜNIŞIĞI VURMAYACAK BİR NOKTA.

6) Domates ve kabak kırıntılarından hoşlanıyor. SANIRIM BU UYGULAMA, SAKSI HARCINDAKİ ASİTLİĞİ SAĞLAMAK İLE İLGİLİ. BUNA BENCE HİÇ GEREK YOK. DOĞAL MALZEMELERLE HAZIRLANMIŞ HÜMİK ASİT İLE HEM TOPRAĞIN YAPISI DÜZENLECEKTİR HEM DE SUYA DA İLAVE ETMİŞ OLDUĞUMUZ LİMONTUZLARININ DA KATKISI İLE TOPRAKTAKİ ASİTLİĞİ DE DÜZENLEMİŞ OLACAĞIZ. HÜMİK ASİDİ FİDANLIKLARDA VEYA BÜYÜK YAPI MARKETLERDE KOLAYLIKLA BULABİLMEKTEYİZ.

Bizim ev doğuya bakmadığından; acaba, 3 saat güneşlenme çiçek için yararlı diyebilirmiyiz? NEDEN OLMASIN? ŞARTLAR BU İSE, YAPABİLECEK BİRŞEY YOK; ALIŞSIN O DA MEVCUT ŞARTLARA. O KADAR DA İHTİMAM İSTEMESİN ARTIK 3 SAAT DOĞRUDAN GÜNEŞ IŞIĞI VURUYORSA BİTKİYE, BENCE ENDİŞE EDECEK BİR DURUM OLMAZ; HELE Kİ SİZİN BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRDE...

Yazın balkonda durabiliyor anladığım kadarıyla. RÜZGARLI BİR NOKTA OLMAZSA DAHA MEMNUN OLACAKTIR. IŞIKLANMA İHTİYACINA GÖRE DE BELİRLERSİNİZ BİTKİYİ KOYACAĞINIZ NOKTAYI. ÖNEMLİ OLAN ISI İHTİYACINA UYGUN ŞARTLARI TEMİN ETMEK. ONUNLA İLGİLİ DE BİLGİ BU KONUNUN BAŞLARINDA VAR İDİ SANIRIM.

Keçi gübresinden hoşlanır mı? BUNU BİLMİYORUM; BEN GENELDE GARDENYALARIMI DENEME TAHTASINA ÇEVİRDİM; DENİYORUM GÖZLEMLİYORUM. SONRA BİRŞEYLER TERS GİDERSE YANIP TUTUŞUP BURADAKİ ÜSTADLARA SORUYORUM CAN HAVLİ İLE EN BÜYÜK VUKUATIM, BİTKİLERİMİ AŞIRI MİKTARDA GÜBRE İLE YAKMAK OLDU. SAĞOLSUNLAR USTALARIN TAVSİYELERİ İLE BİTKİLERİ HAYATA DÖNDÜRDÜM.

Kökleri saksıdan çıkmış, saksıyı değiştirmek gerek, şu anda değiştirmenin bir zararı olur mu? KIŞTAN ÇIKINCA BAHAR BAŞLANGICINDA YAPILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR SAKSI DEĞİŞİKLİĞİNİN; ANCAK BULUNDUĞUNUZ YERDE BU MEVSİM ETKİSİNİ SÜRMEKTE İSE BENCE DEĞİŞTİREBİLEBİLİR, AMA BU NOKTADA NET BİLGİM OLMADIĞINI BELİRTMELİYİM. YANLIŞ İSEM, BİR UZMANIMIZ GÖRDÜĞÜNDE MUTLAKA DÜZELTECEKTİR ZATEN. LAKİN BEN, 3-4 MAYIS HAFTASONUNDA 3 TANE GARDENYAMIN SAKSISINI TEREDDÜT ETMEDEN DEĞİŞTİRDİM.
SÖZÜN ÖZÜ, ÇOK DA KALIPLARA SIKIŞTIRMAMALI GARDENYASEVERLER KENDİLERİNİ.
"ŞU KADAR GÜNDE ŞU OLMAZSA OLMAZ" DİYE ŞEKİL ŞARTLARI İNSANI HEM ÇOK SIKIYOR, HEM DE YIPRATIYOR.
TEMEL UNSURLAR BELLİ. UYGULANABİLDİĞİ ÖLÇÜDE KATKI SAĞLAR, UYGULANAMAZSA DA BİTKİ BİRAZ DAHA YAVAŞ GELİŞİR O KADAR. YETER Kİ BİTKİYİ ÖLDÜRMEYELİM, SOLDURMAYALIM.

BİZİM ENDİŞEDEN ARINMIŞ HALİMİZDEKİ ENERJİMİZİN BİTKİYE DE YANSIYACAĞINI ÜMİT EDİYORUM.

BUGÜNLERDE GARDENYALARIMIN TAMAMINDA TEPE SÜRGÜNLERİNİ ALIYORUM DİPTEN SÜRGÜNLENMEYİ SAĞLAMAK İÇİN. ESKİDEN OLSA KIYAMAZDIM; ŞİMDİ ÇEKİNMEDEN TIKIR TIKIR ÇİMDİKLİYORUM TÜM UÇ SÜRGÜNLERİNİ...

AMA ÇİMDİKLEMEDEN ÖNCE GARDENYALARA BUNU ONLARIN İYİLİĞİ İÇİN YAPIYOR OLDUĞUMU ANLATIYORUM KISACA CANLARI ACIYORSA DİYE...

BİR DE BİR GARDENYAMI DİPTEN BUDADIM, ONUNLA BONSAİVARİ BİR DENEME YAPACAĞIM. İLK EDİNDİĞİM VE ŞİMDİ ANAÇ OLAN GARDENYAMI DA BUDADIM, ORADAN ÇIKAN DALLARI UYGUN ŞEKİLDE ÇELİK YAPIP HAYATIMDA İLK KEZ PERLİTE YERLEŞTİREREK KÖKLENDİRMEYİ DENEMEKTEYİM 2 HAFTADIR. UYGUN BİR DALDA BAŞARILI OLURSAM EĞER, BİR VEYA İKİ TANESİNDE TİJLİ FORMU DENEMEK İSTİYORUM (UPUZUN BİR GÖVDE, BASTON GÖVDE GİBİ, SONRA DA EN TEPEDE TAÇ OLUŞTURMAK)

GİBİ GİBİ GİBİ.... DAHA SAYFALARCA UZAR GİDER BENİ BIRAKIRSANIZ.

UZUN ZAMANDIR YOKTUM; ACISI ÇIKAR GİBİ OLDU... AMA YETMEDİ SÖYLEYEYİM...

Eski 20-05-2008, 12:04   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2008
elimde çiçekçiden aldığım bir gardenya var. Başında en az 40'a yakın tomurcuk vardı bugün baktım hem yaprakları karamış hem tomurcuklarını tek tek dökmeye başladı.inanın çok üzüldüm. ne yapmalıyım. Bilgilerinize şimdiden teşekkür ederim.

feslegen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 20:37   #18
Ağaçsever

Harika bir bilgi kümesi daha oluştu...
Teşekkürler lerdemir.

h_berder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 22:04   #19
Ağaçsever

Selçuk Örnek's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Merhaba, yabancı sitelerden yaptığım araştırmaya göre Gardenya 8. zonda (dış mekanda) yetişebiliyor. Bu durumda akdneniz iklimi olan yani Zeytin yetişen iklimlerde bahçede yetişebilmesi gerekir diye düşünüyorum. Yaz kış gardenyası dış mekanda duran var mı acaba? Özellikle de Marmara bölgesinde?

Selçuk Örnek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 12:17   #20
Ağaç Dostu

imgelem's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2007
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Örnek Mesajı Göster
. Yaz kış gardenyası dış mekanda duran var mı acaba? Özellikle de Marmara bölgesinde?
Selçuk Bey;
Ben geçen yıl bahçemde akşam güneşini alan terasın önüne ektim 4 adet gardenya fidesi.Bütün yaz çiçek açtılar.Kışın kötüleşti durumları.Yaprak sararmaları ve çürümeler oluştu.Nedeni o bölgede drenajın iyi olmaması ve toprağın fazla su tutması idi bence.Baharda canlanıp yeniden büyümeye başladılar.Sonbaharda yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum.Yani kısacası Ayvalık'da dış mekanda yani bahçede yetişiyor.

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 22:19   #21
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Lerdemir çok güzel toparlamışsınız. Beni de rahatlattınız. Hakikaten fazla strese gerek yok.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2008, 19:35   #22
Ağaç Dostu

Arkadaşlar inat edip benimki açmadı acaba dışarı güneşe mi çıkarmalıyım. Söylediğiniz herşeyi yaptım. Yardımcı olurmusunuz. Sema hanımsizinki nerede duruyor.

Eski 16-05-2008, 08:28   #23
Ağaç Dostu

M.Sema,

Maaşallah; pek güzel açmış.

Tomurcuklara bakınca, aynı anda 7-8 tane birden gardenya çiçeğinin açacak olduğu görülüyor.

Eviniz mis gibi gardenya kokacak...

olay9,

Bir küçük sır daha: Sabır

Eski 16-05-2008, 10:53   #24
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Bende poşette satılan bir gardenya yı nerdeyse alıyordum çok içim gitti ama yetiştirmesinden korktum cesaretimi toplarsam sanırım hemen alacağım torbada satılıyordu ve 5 ytl idi saksıda olansa 25 ytl idi..

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2008, 16:20   #25
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Sevgili M.Sema ,
Maşallah.Gözünüz aydın sonunda yüzünüzü güldürmüş.
Keyfini çıkarın.Sakın su püskürtmeyin.Tomurcuk döker. Toprağına su püskürtürsünüz.

Eski 20-05-2008, 11:33   #26
Ağaç Dostu

Toprağa su püskürtmek mi?

Çiçeklenme hali hariç; yapraklara su püskürtmkteki amacımız nemliliğe katkı sağlamak.

Toprağına niye su püskürtmeli peki Oğuzhan?

Eski 20-05-2008, 12:28   #27
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Sevgili Lerdemir.Affınıza sığınarak ,
Açmış ve tomurcuk bir gardenyaya yapraklara su püskürtüldüğünde çiçekleri kararıyor ve tomurcuk dökülmesi oluyor.Çiçeğin dayanma süresi azalıyor.Tomurcuksuz ve açmamış gardenyaya su püskürtülebilir.
Bu yüzden dibine toprağına su püskürtüp nem sağlayabiliriz.**** tabağını derin yapıp içene çakıltaşı doldurup üstüne su koyarakta nemi sağlayabiliriz.Malüm havalar baya sıcak olmaya başladı.

Eski 20-05-2008, 12:38   #28
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Sevgili Fesleğen,
Gardenya baştan sona okursan cevabını alırsın.Geçmişte yaşadığımız birçok hatalar ve gerekli bilgiler mevcut.Sizin ki büyük ihtimalle yer değişikliğinden ya da fazla sulanmaktan olmuştur.Tüm gün güneş almayan aydınlık bir yere koyun.Toprağını kontrol edin.Toprak fazla çamurlu ise kök çürümesi olmuş olabilir.Ya da yeni alınan bir çok bitki torfa ekili oluyor.Torfta zamanla özelliğini yitiriyor ve bitkinin bozulmasını sağlıyor.Bence bir kontrol edin ve toprağını bitkiye zarar vermeden değiştirin.Bitkiniz kısa zamanda kendine gelecektir.Umarım düzelir .

Eski 21-05-2008, 02:22   #29
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Bu yılın ilk çiçeği bugün açtı. Harika kokuyor..

Name:  gardenya.JPG
Views: 6159
Size:  31.7 KB

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2008, 09:42   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2008
gardenyamın diğeri boyuna uzayıp gidiyor.bunun süngülerini kırsak zararı olurmu ayrıca nasıl çoğaltabilirim.teşekkür ediyorum.

feslegen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025