![]() |
|
![]() |
#2191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ben tört saksı küpemi kayımp ettim benimkide böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
FIRUZAN beyaz bit gibi duruyor praktiker,**** koçtaş da nilfia gibi birşey vardı sprey şeklinde işe yarıyor onu bir deneyin aynen 3-4 saksıda ben kaybettim tatile çıktık gelince sulama yapılıyordu ama baktık pişmişler resmen küçükler dayanamamış büyükler zar zor dayanmış onlardada hasar var bazı dallar ölmüş şimdi ne yapmak lazım diye düşündüm kurtarma operasyonuna başladım sonradan mine hanımın yazdığını hatırladım mine hanımın dediklerini uyguladım ölü dalları budadım yaprak verebilecek kısıma kadar aspirinli su verdim sulamayı azalttım başka fikri olan varsa deneyelim zaten gittiler kalan gövde yeşil gibi ama bakalım hayırlısı gidene kadar mükemmeldiler her akşam fıskiye ile dallarını serinletiyordum buzlu su veriyordum kötü oldu öncesi ve sonrasını resimlemeye çalışırım çok narin çiçekler boş bırakmaya gelmiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Ağaç Dostu
|
Bence hemen saksı değişimi, toprak-gübre takviyesi gerek. Bu askılı saksılardaki torflar gelişmiş bitkiye artık yetemiyorlar. Küpe Çiçeği nemi-suyu seviyor. Sabah erken veya akşam güneşin yakıcılığı azalınca bitkiye banyo yaptırmak keyiflenmesini sağlıyor. Keyfi kaçmış olan bitkinin fazla uzamış dallarını 15-20 cm kadar budamak ta geride kalan dallardaki her yaprak dibinden yeni sürgünler vermesini sağlıyor. Potasyum ve Fosfor ağırlıklı bir gübreyle gübrelemek te çiçek açmasını teşvik eder... diye biliyorum tecrübelerime dayanarak... Bitlenme için, görebildiğiniz bitlenmiş dalları elle toplayıp, Mine Hanım'ın arapsabunu+zeytinyağı+su karışımını uygulayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
merhabalar.benim küpelilerim çok sağlıklı görünsede tomurcukları daha açmadan dökülüyor. neden olabilir acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Ağaç Dostu
|
Bence tomurcuk dökmesi su ihtiyacını yeteri kadar karşılayamadığımız zaman oluyor. Sabah akşam da yapraklara su püskürtmek bu sıcaklarda şart. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
serin ve gölge küpeler icin ideal ama nerde İstanbul yanıyor bendede bir kayıp var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
gölgede duruyor küpelilerim ama istanbul yanıyor... serinletiyorum sürekli ama biz dayanamıyoruz sıcaklığa onlar nasıl dayansın... yardımlarınız için teşekkür ederim.küpeelilerimi daha sık serinleticem.... sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Maalesef bende de çok kayıp var tam yaşasın beyaz sinekten kurtuldum derken bu kez de sıcaklar küpelerimi mahvetti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Benim küçük küpelimin de hiç tadı yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ben de bir tane küpelimi sinekten kurtardım derken kurumaya başladı bugün budama yaptım bakalım tekrar yeşerecek mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu bahar satın aldığım küpemi kaybettim. Toprağını hiç beğenmemiştim, çiçekli olduğu için hemen değiştiremedim, maalesef sıcaklara dayanamadı. Kendimin yetiştirdiği diğer 5 saksı çiçeklerde küçülme, şekil bozukluğu dışında şimdilik fena değil. Bir ara beyaz sinek ve k.örümcekle savaştık, galip geldik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Geçen sene siparişle gelen ve marketlerden aldığım tüm küpelilerimi kaybettim. Bu sene hiç küpeli almadım. Küpeliyemi küstüm bu sıcak havalara mı bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Ağaç Dostu
|
Herkeste durum aynı sanırım,Jezebel'in dediği gibi "küpe katliamı ayı..." Havalar berbat,tüm bitkiler tehlike altında...Akşam işten saat 6 gibi geliyorum ama saat 7 buçuktan önce bahçeye çıkamıyorum sıcaktan. Yeterli sulamak,gölegeye almak da işe yaramıyor bazı bitkilerde.Haftasonu sürekli rüzgar vardı ama sıcak rüzgar,yaladı yuttu çiçekleri... Komşu teyzemin harika bir küpelisi vardı,mini minicik bembeyaz çiçekli,resmen bir günde kupkuru oldu. Budadık,içindeki toprağı değiştrdik çünkü sadece torf varmış saksıda,kupkuru sünger gibi birşey çıktı toprak resmen.Birkaç çelik aldım,evin içinde en gölge yere koydum çelikleri,tutarlar mı acaba? Benim küpeliler de mayışmak üzereydi,bugün daha büyük bir saksıya,eski saksıyı olduğu gibi oturtup,toprak ekledim ve suladım.Dilerim bozulmazlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Ağaç Dostu
|
Bir küpem var, sabah güneşi alan pencerede, hiç istifini bozmadı. Ağustosu da atlatırsa kendisini kahraman ilan edeceğim. ![]() Hiç açmadı henüz, sonbaharda çelik dikmiştim, muhtemelen uzun küpe diyorum, emin değilim. Resmini eklerim, yapraktan tanıyan arkadaşlar bir falına baksın ![]() Düzenleyen Jezebel : 26-07-2011 saat 20:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
iyigünler benimde yeni aldığım bir küpelim var mor pembe.budama mevsimi ne zamandır ve neresinden budamam gerekir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2008
|
küpe çiçeğim ölüyor :((
selam ,manisa da yaşıyorum, dışarı çiçeği olduğunu bliyoruma am dışarısı 40 ın üstünde bir sıcaklıkta, yaprakları tuhaflaşınca bende içeri aldım ama düzelme olmadığı gibi resimdeki hale geldi. kurtarma şansım var mı? yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Dalları daha taze görünüyor tecrübem fazla yok ama kurtulur gibi inşallah kurtulur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
bunlarda benim ordan oraya taşıdığım serinletmeye çalıştığım küpelilerin hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Ağaç Dostu
|
Küpeler çok güzel benim çok kayıbım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevim hanım kahraman maraş sıcakmı . benimde kaybım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız sevgili iris41,havalar çok sıcak dışarı çıkamıyoruz. Dediğiniz gibi çiçekleri tam acacak derken kayıp ediyorum çok üzülüyorum ![]() Ama pes etmeyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
herkese bu sıcaklarda kolay gelsin arkadaşlar küpeleri yaşatmak için fısfıslarla geziyoruz merak ettiğim bir şey var yaşamaya devam ederse kışın da ayakta kalıp çiçek açabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|