![]() |
|
![]() |
#2222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ben iyi mi yaptım bilmiyorum ama küpemi dipten 10-15cm kalacak kadar kestim. Zaten yaprakları dökülüyordu. En son tatile gittiğimde de dönüşte iyice kelaynak gibi kaldığını gördüm. Komşum su vermişti gerçi ama sıcaklar mahvetmiş sanırım. Sizce baharda canlanır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Küpe çiçeklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
![]() Sevgili kupe severler 78. Sayfaya kadar inceledim ancak sorunuma care bulamadim. 2 kupe cicegim yapraklarini tomurcuklarini doktu. Gunesten yanmamalari icin de semsiye altinda balkonda tuttum. Baharda iceride dururken gayet sagliklilardi celik bile almistim ama balkona aldiktan sonra nedendir bilinmez kotu oldular tamamiyle yaprak ve tomurcuk dokmeden once saksilarini tekrar buyuttum Simdi beklemedeyim ama cok uzgunum Elimde son bir kupe kaldi onunda yapraklari dokuluyor Balkonum cok ruzgarli bu yuzden olabilir mi sivi besin veriyordum birkac hafta geciktirmistim. Sizce neden oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın paftos neden yaprak döktüğünü bilmiyorum ama benim küpem de oldukça büyümüştü. Boyu nerdeyse 1 mt civarında idi. Aynen anlattığınız gibi yaprak dökmeye başladı. Tatile gidip geldiğimde ise sadece üst kısımlarında seyrek yapraklar kalmıştı. Ben de (önceki mesajlarda yazdığım gibi) 15 cm kalacak kadar kestim. Sadece kuru dal görünümünde kaldı. 1 haftadır sabah güneşi alan kapalı balkonda duruyor. (Camlarının 2 si açık) Dün baktığımda tekrar minik minik yeşermeler gördüm. Yaprakları dökülenleri umarım atmamışsınızdır. Kesip bir deneyin derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2011
|
Sayin a1919 cevabiniz icin cok tesekkur ederim oncelikle.Dediginiz gibi atmadim cunku kiyamadim.Ayrica bende budadim. Sizden farkli olarak ben iceriye almak zorunda kaldim cunku 3 balkonda asiri ruzgarli. Ben guvercin gubresi takviyesi yaptim bu seferde toprakta kurtlar gordum umarim sizinkiler gibi dirilirler. Gelismeleri sizlerle paylasirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2011
|
Selamlar; bende küpeli sevdalısıyım. Ama iki ay öncesine kadar hep taşınmak zorunda olduğum için edindiklerim çok yaşamadı. Beyaz etekli olandan istesem. Karşılığında kekik gönderebilirim.Veya lotus tohumu. (birkaç ay sonra) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Bu türünden yetiştiren var mı acaba? -15 dereceye kadar dayanıyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili neşride bu küpeli sıcaklara çok dayanıklı ellerinize sağlık görünümü çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Sütü nasıl kullandınız!? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Merhabalar, Ben küpe çiçeklerini anneannemden hatırlıyorum, bahçesindeki bir saksıda hep morlu, kırmızılı çiçeklenirlerdi. Anneannem de onları çok severdi. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sıcaklarla arası pek iyi değil. Bu durumda Antalya küpe çiçeği yetiştirmek için hiç de iyi bir yer değil (mi?)! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar önce lekelenmeye başlamıştı sonra sararıp kurudular ve döküldüler bit için arap sabunu ben de kullanmıştım şu anda toprağını 3 gün arayla sütle suluyorum bütün kuru dallardan yeni filizler veriyor umarım sizinki de düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Ağaçsever
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sütü de kullanacağım.İnşaallah işe yarar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Ağaçsever
|
Buda benim küpelim. Dalların kuruması yavaşladı ama durmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
pamuklu bit istilası
arkadaşlar benim küpeli,gardenia,mercan ağacı,selluka lara pamuklu bit dadandı köyde biberlere kullandığımız bir bit ilacı vardı onu kullandım olduğu yerde kuruttu ş.sizleri neyseki şimdi iyiler ama baya bi hırpaladı demire astığımdan dolayı hemen farkedemedim sizlerdede varsa bir yere asılı küpeli iyi bakın sonra geç olabiliyor herkese kolay gelsin sağlıklı küpeli büyütmeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Ağaç Dostu
|
Benim bu mesajdaki altı minik fidem oldukça gelişti. En öndekinin tepesini kopardım,diğerleri gibi boyu uzamıyor artık,yanlardan yeni sürgünler vermeye başladı. Geçenlerde, satılmadığı için- biraz da bakımsız kaldığı için- tanesi 3 tl.den iki kök küpe daha aldım,değişik renklerde... Saksılarını büyütüp,toprağını değiştirdim ve çiçek coşturan gübre de verdim.Kendilerini toplamaya başladılar,şu an tomurcuktalar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Ağaç Dostu
|
Görmemişin diğer küpelisi de açtı ![]() 16 ağustosta tanesi 3 tl.den aldığım iki renk de canlandı,kendini toparladı...Diğeri şimdi tomurcukta,çiçek kapsülleri beyaz rekte şimdilik,o hangi renk açacak bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Ağaç Dostu
|
Ah...ah... Bu güzellikleri gördükçe içim gidiyor, benim altı çeşit ingilizim kurudu ne yazık ki, benim tatil beş ayı bulunca Mersin'in sıcağına dayanamamışlar. Küpe çiçeklerini sıcak bölgelerde toprak sasıya dikmek daha iyi olur diye düşünüyorum, toprak saksı plastik olana göre daha az ısınır, gölge ve havadar bir yere asarsanız nisbeten koruyabilirsiniz sıcaktan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Bende küpelimi 1 ay önce budadım.Daha sonra filizler vermeye başladı vede tomurcuklandı.Şimdi üstü tomurcuk dolu fakat bir türlü açamıyorlar.Resmini yüklemeye çalışıyorum becerirsem tabii...Lütfen acil yardım istiyorum.Hastalandımı güzelim acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Saksılardan birini camın önüne koydum ve camı hic kapatmadım sürekli hava akımı sagladım cok güzel gelişti ve her daim üzerinde cicek mevcut . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Sevgili iris her yolu denememe rağmen bir türlü açtıramıyorum.Offfff ne yapmalı bilmiyorum ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Ağaçsever
|
Küpelimin kuruyan tarafını kurtaramıyorum.Tuhaftırki diğer taraf soğuklarla birlikde coşmaya başladı,çiçeklendi. Sebebini merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde de aynı sorun var. Sebebi ve çözümü hakkında bilgi sahibi olan varsa daha fazla yayılmadan düzelebilirler belki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|