![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Teşekkür ederim sevgili lir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Küpe sever arkadaşlar merhaba,yeni üyeyim.Bende terasımda çeşitli çiçekler yetiştiriyorum ve bunların arasında küpelerim var.Terasım kuzeye bakıyor ve deniz kenarı,karadeniz in sert rüzgarı küpelerimin bir çoğunu telef etti.Şimdi kış geliyor nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Zaten kala kala dört beş saksı kaldı sizlerle resimlerini paylaşacağım ama şu acemiliğimi atlatmam gerekli.Vereceğiniz öneri ve bilgiler için şimdiden teşekkürler. Düzenleyen berçin : 14-10-2011 saat 03:56 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bol çiçekli günler. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili bari, çok sevindim. Güçlü kocaman ağaç olurlar inşallah. Kutlarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Küpe çiçeğim açtı, renk ve cinsini bilmeden satın almıştım.katlı oluşuna çok sevindim.Çiçekleri geçtikten sonra çelikten çoğaltsam bir sakınca olur mu acaba? ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da geçen seneden kalan küpelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
Sevgili Lir ve Sevgili Acemifüsun, İkinize de mesajlarınız için çok teşekkürler. Siteyi kullanmaktaki acemiliğimden dolayı henüz gördüm mesajlarınızı. Yoluna yoluna ( ! ) insanda koruma altına alma isteği uyandıran zavallı küpelerimden, eğer hala çelikleme yapılacak birşeyler kalmışsa, yeni denemeler yapacağım bu hafta sonu gittiğimde. Bu arada baharda 10 günde çimlenecekleri günleri de sabırsızlıkla bekliyorum. Sanırım bana el verecek birine ihtiyacım var, bu iş benim elimle olmuyor aylardır !!! Ve küpesever arkadaşlarım, çeliklerim birgün tutarsa paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım. Yurtdışından küpe ısmarlamayı düşünenler olursa, ben de varım. Herkese selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Efendim mayıs ayında gelen küpelim. Şansına, bol yağmur yedi, sanırım 2 hafta aralıksız. Cidden sıcak yaza iyi dayandı, yaz sonu biraz ufalmış olarak yeniden karşımda. Ekim başı da bol yağmurlu bir hafta boyu bilerek balkonda bıraktım. Şimdi havalar çok soğuduğu için içeride. İlk geldiği kadar bol çiçek açmıyorsa da üzerine mini mini tomurcuklar var. Sanırım biraz ağırdan alıyor. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim az önceki mesajda bahsettiğim küpelimin, yaz sıcaklarından dolayı balkonumdan zorunlu göçü sırasında gelen misafirim. Daha dayanıklı bir küpeli, sıcağa müthiş dayandı, çok az yaprak kaybetti. Yalnız bir yerinde örümcek var sanırım bazı yapraklarda beyaz noktacık halinde ısırık yerleri var. Yenik yaprakları biraz yoldum. Gürleşmesini bekliyorum ama o çiçek açıyor. Şu an o da artık içeride, geceleyin burası 6-7 C'lere indi. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeği meyveleri
Efendim küpelilerde yazın farkettiğim bir oluşum. Yani tohumlarını taşıyan meyve. Bunları dalında ne kadar süre bırakmalı, acaba bilen arkadaşlar yazabilir mi? Dalından alıp kurutmalı mı, direkt ekmeli mi, ne yapmalı? Çok teşekkürler... ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir çok teşekkür ederim deneyeceğim. Dalında bekletince yumuşuyor sanırım sertken koparıp kurutacağız. Sevgili iris41 tam da dün akşam bir anda elime feneri alıp iki küpeliyi de yarım saat inceledim. Pembe-beyaz küpelide 5 beyaz sinek keşfettim ve imha ettim; mor-pembe küpelide ise bir örümcek keşfettim ve imha ettim. İşin ilginci beyaz sinek açık renk küpeliyi sevmiş ama yanındaki küpeliye gitmemiş. Keza örümcek ise koyu renkliden dışarı çıkmamış. Başka kalmadılar umuyorum. Bu naftalin topu konusu çok faydalı olabilir inşallah bir daha nüksetmez bu böcükler. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Benim balkonumda da 40-45 değişik çeşit var, bunların içinde 3-4 tanesi de küpeli, bu yaz itibariyle henüz ne sinek ne de örümcek görmedim. Muhtelif yerlerde hep kokulu bitkiler dikili (özellikle ıtır, lavanta, mercanköşk, reyhan, sarımsak çiçeği). Acaba bize güzel gelen bu bitkiler böcüklere kötü kokuyor olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bana da öyle geldi, ıtırlı kokular böcükleri kaçırıyor. Forumda unlu bit ilacı olarak sarmısak tozlu karışım önerilmişti. O zaman yandık biz çünkü iki küpelimin yanında Gardenya var bir açarsa misss gibi kokacak böcük ordusu gelebilir demektir ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu yaz tatili için gittiğimiz Ayvalık tan aldığım küpe çiçeği. ![]() Bu da sevgili Lir ile gezmeye gittiğimiz kaktüs serasından aldığım küpe çiçeğindem biri diğeri daha çiçeğini açmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşım ellerine sağlık çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim bunlar mutfakta camın önün de duruyor orda da petek yanmıyor herhalde bu durum hoşularına gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın günebakan pek güzel. Emeğinize sağlık. Yapraklar çok iyi durumda. Çok sağlıklılar. Maşallah. Evet petekler haşlar çiçekleri, küpeli ise nem canavarıdır hiç sevmez kuru sıcağı. Nazar değmesin. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
benim küpelerime hiç bir özen göstermedim, kışın da sadece üzerine kar yağmadı fakat soğuklara maruz kaldı. hiç bir şey olmamıştı. ne güneşten ne soğuktan etkilendi, yaprak döken ağaçlar gibi kışın yaprak döktü ilk bahar da açtı işte hali de bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili gurbik67 tek kelimeyle,mükemmel ellerinize emeklerinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gurbik67 ellerinize sağlık. Resmen salkım salkım dökülmüşler. Kentinizde kışlar ılık mı geçiyor? Ben de balkonda tutmayı düşünüyorum. Evde mutsuz oldular geri çıkarttım. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
[B][QUOTE=SerDag;876699 ben de balkonda tutmayı düşünüyorum. evde mutsuz oldular geri çıkarttım.[/B] Sevgili Lir'den aldığım öneri ile ben küpelerimi bahçeye geçirdim yaz sonunda ve geçen hafta ise diplerine soğuktan donmamaları için koyun gübresi koydum. Küpelerimin olduğu yer son derece rüzgarlı ve İstanbul'un birçok yerinden daha serin ve soğuk aslında ama geçen hafta gördüğüm kadarı ile hallerinden memnunlar. Hatta bir tanesi çoşmuş durumda ![]() Belki siz de küpelerinizi balkonda koyun gübresi ile bırakabilir ve çok soğuk havalarda , yine Sevgili Lir'in önerdiği gibi üzerlerine şeffaf poşet geçirebilirsiniz. Hatta belki don ve kar zamanlarında baloncuklu büyük poşetlerle bile sarmalayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
içeri alınan küpeler suni olarak uzayıp gidiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
sayın blaze ash; bu arada küpeler ağustos ayında yüzde yüz kökleniyor, bu ay larda biraz yüzdesi düşüyor. bu aylarda köklendirmeyi içerde yapın. suda köklendirme yapmayın, çünkü küpe çelikleri sert ve çalımsı. direk toprağa dikerek köklendirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim ekleyemiyorum. sürekli hata veriyor. Küpeli meyvesinin tohum olması için kendi üzerinde kuruması mı gerekiyor? Ne kadar daha beklemeliyim? Rengi kahverengiye yaklaştı ama hala taze. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Havalar soğuyunca çiçeklerin boyutları da büyüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Evet sayın Serdağ Ankara ile karşılaştırdığımızda Bursa biraz daha ılık. Ancak şu sıralar geceleri 8-9 derece civarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Küpelileri mecbur içeri aldım. Birkaç gündür geceleri -1 C'lere, -3 C'lere geldik. Bugün baktım hepsini soğuk ısırmış. Yapraklar yanmış, yara bere olmuş, ah bu Ankara ayazı ah! Şöyle bir şey yaptım: içeride az ışık görünce hakikaten boya gidiyorlar. Bunu ben de yaşadım geçen kışlarda. Masa üstlerindeydiler ve nispeten az ışık görüyorlardı. Bu kez aydınlık pencere önüne koydum. Forumda bir yerde pencere önünde süper sağlıklı bir küpeli mesajı görmüştüm. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
sayın düş bahçesi küpeleri köklendirememeniz gerçekten ilginç geldi, ağustos ayında alınan çelik gölgede çabucak köklene biliyor. ben kışın bunları asla içeri almıyorum,çünkü o kadar yerim yok, kışın dışarıda yaprak döküp ilk bahar da tekrar yapraklanıyor. aşağıdaki o koca saksıları içeri alamam ki onlara varana kadar daha neler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|