![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Dışı koyu kırmızı, içi katmerli beyaz. Beyazın dip kısımlarında kırmızılıklar var. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
acemifüsun son resimdeki bendekiyle aynı cicek ![]() ici dışı koyu kırmızı muhteşem bir görüntüsü var .Bendeki küpenin dal ve yaprak bogumlarıda kırmızı sizdekide öylemi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Dün Kozyatağı Bauhaus'ta sarkan tarz küpe çiçekleri 2,90 tl idi. Uzunlukları 25-30 cm kadar ve oldukça canlılardı ama açmadıkları için renkleri belli değil. İlgilenen arkadaşlar için... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Sevgili Jezebel, Çok teşekkür ederim.Sürekli takipteyim beyaz sinek ve benzeri zararlılardan korumak için.Keşke hep çiçekli kalsa çok güzel bakmaya doyamıyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Anlıyorum sizi sevgili Kerime, ben de gözümden kıskanıyorum, hele beyazımı, İzmirin sıcağına dayanmıyacaklarını bildiğmden doya doya bakıyorum...nasılsa temmuzu atlatamazlar ![]() Siz karadenizde bizden şanslısınız. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Sevgili Jezebel, Bende sizi çok iyi anlıyorum.Geçen yaz güzelim çiçeklerinizi kaybettiniz ya da birilerine verdiniz sırf bu güzellikler yok olmasın diye.Öyle hatırlıyorum.Karadeniz daha avantajlı ikliminden ötürü.İnşallah sizinkilerde yok olmaz bizimle bol bol bu güzellikleri paylaşırsınız. saygılar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
SerDağ teşekkür ederim. Şu anda yine yağmur yağıyor. Bu sene küpeler çok istilaya uğramıyacak galiba. 2 gün güneş, 3 gün yağmur. Ben yine de silahlarımı hazır tutuyorum.Küpelerin başında nöbetteyim. Jezebelin tarifi hazırda bekliyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sizdeki bu güzelim küpelri görünce kıskanıyorum. 2-ay önce aldığım küpelim zayıf cılız yaprakları çok ince. sanırım hastalıklı yapraklarında kırmızı lekeler var.sararıp dökülüyorlar... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Küpe
Küpe |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Hastalıklı Küpelim
Hastalıklı Bu hastalığı bilen varmı? Düzenleyen vehibe : 23-06-2011 saat 12:53 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Buda Benden
Buda Benim Küpelim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün tatile çıkıyoruz 10 günlüğüne, inşallah döndüğümde geçen seneki gibi kurumuş bulmam çiçeklerimi. Önlem olarak; komşularıma uzun uzun tembihledim hergün sulamalarını. Birde küçük pet şişelerin kapaklarına küçük bir delik açıp ters çevirip koyacağım topraklarına, olurda sulamayı unuturlarsa diye önlem amaçlı. Hepsini bahçenin en gölge yerlerine koydum. Yapabileceğim başka birşey var mıdır acaba? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bu gün seraları gezdim küpeler berbat durumdaydı neredeyse ölmüş yaz sıcaklarına dayanamıyor küpeler fiyatlarıda oldukca düşürmüşler . Koray ERKAN sarımı benmi yalnış görüyorum ne kadar güzel maşalah |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2011
|
merhaba arkadaşlar benim şöyle bir tahminim var evdeki küpelerimden özellikle katmersiz olanları daha dayanıksız gibi geldi katmerlilerin yaprakları daha kalın nem tutma kapasiteleri daha yüksek gibime geldi katmersiz olanları daha narin gibi buna göre çiçek seçimi yapsak daha başarılı olur gibime geliyor ben genelde bu yolu izliyorum |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu da benim küçük beyaz çiçekli küpe çiçeğim yaprakları cansız cansız görünüyor neden olduğu hakkında bilgi verebilecek birileri varmı acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beyazlar güneşe ve sıcağa diğer renklerden daha duyarlı oluyorlar. Çok da güzelmiş ,eğer dikkat ederseniz öyle kalır.Benim İzmirdeki beyazım hala hayatta, siz İstanbuldasınız, sizinki hadi hadi yaşar ,Bu gün pazarda Blacky buldum 4 lira -40 cm. bitki, gövdesi de alışılmıstan kalın, hoş sürpriz oldu. ![]() , ![]() , ![]() . |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında susuz değil yapraklarına da fıs fıslıyorum toprağına da su veriyorum ama anlamadım bir türlü. Yine de sağol Dudi'ciğim) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim jezebell bugün daha dikkat edince bitlenmiş olduğunu gördüm hemen arapsabunlu su fısfısladım bakalım düzelecekmi. Sizin blacky de çok güzelmiş güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
3 yıldır küpe yetiştirmeye calışıyorum. Edindiğim tecrübe, saksıdan cok bahceyi sevdiği. Gecen yıl, kupkuru dal olarak kar altında kalan küpelerim, budadıktan sonra heryerinden sürgün verdi. Saksıda olanlar bu kadar sağlıklı değil. Küpe, kökleri ısınınca hastalanmaya yatkın bir çiçek. Saksıda tuttuklarınızın köklerinin ısınmasını engellemeye calışın. Ayrıca saksı üstlerine bolca malç yapın. Toprak ısınmasın. Beyaz sineğe karşı 10 günde bir ilaçlama yapıyorum. Şu ana kadar sineklenme olmadı. Saksıdakileri de, en kısa zamanda bahceye alacağım. Farkı görmek için, bahcede dikili olanlardan birkaç kare ekledim. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Küpelileriniz gerçekten çok güzel, nazar deymesin, anladığım kadarı ile küpelilerin iki çeşidi var bahçeye uygun ve çalı formunda olan ve saçaklı saksıya uygun olan bende her iki çeşidide mevcut fakat dediğiniz gibi küpeliler saksıya çok uygun değil saksıda tomurcuklarını döküyor. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Koray Erkan Ben, her çeşidi bahcede denemeye karar verdim. Her küpeden yedekledim, bahceye dikip deneyeceğim. Diğerleri, gecen yıldan beri bahcede. Bu yıl deneyeceklerim bunlar. Ayrıca henüz tomurcukta olan başka ingiliz türlerde denenecek. Gözlemlerimi yazarım yine buraya. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
merhaba, ben taze bir çiçekçiyim ve 2 dakikadır bu forumun üyesiyim. Harika bir site... bir saksı küpelim var, beyaz sinekler türedi az miktarda küpelide. ben de arap sabunlu tarifi uyguluyorum 2 gündür. Belki yeni farkediyorum (ama daha önce de sinekleri kontrol için yaprakları çevirip arkalarına bakıyordum ve görmemiştim). 2 gündür yaprak arkalarında ufacık (beyaz sinek büyüklüğünde) şeffaf yumurtaya benzeyen yassı yuvarlak tanecikler var. acaba diyorum br şekilde arap sabunlu sıvıdan mı kaynaklanıyor bu tanecik oluşumu. belki fazla uyguluyorum. ya da başka bir hastalık mı? belki de tamamen doğal ve sağlıklı bir durum ama hiç böyle bir şeye rastlamadım net taramalarında şimdiye kadar. Fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. |
|
|
|
![]() |
|
|