![]() |
|
![]() |
#481 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2009
|
Merhaba arkadaşlar.Tanıdığın birinden küpe çiçeği aldım.Yani çiçeğinin bir yerinden kırıverdi.Bende hemen diktim sal gibi zaten.Acaba tutar mı? 2 gün önce diktim yaprakları hala canlı bir değişme yok..Tutmasını çok istiyorum. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Farezyaaa!... Aman allahım gözlerime inanamıyorum. Eğer dün kendinizin görüp çektiğinizi söylemeseydiniz bunun fotomontaj falan olduğunu düşünürdüm. Hem çiçekleri büyük hem de gövdeleri. Salt bunu görmek için Belçika'ya gidilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Evet ben de gördüklerim karşısında şaşkınlığa uğradım. Nasıl bu kadar büyümüşler diye şaşkın bakakaldım.Seraların resimlerini koydum galeriye .O kısımları birbirine bağlıyan koridor geçişlerinin tümünün tavanlarından küpeler sarkıyordu. Yan duvar kenarlarıysa sardunya çeşitleriyle duvar gibi kaplanmıştı. Saatlerce dolaşmışız, sanki bir rüya gibi; çıkınca saatin farkına vardık.Muhteşemdi. Bir gezi mi düzenlesek seneye? ![]() Düzenleyen Hülya : 25-05-2009 saat 00:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
İşte bundan da istiyorum Sevgili Farezya, sağından solundan bir kaç çelikçik alamadınızmı? Harika bir şey bu ya, insanın rüyalarına girer. Sevgili Zenfree, Mersin'de de küpeli yaşamıyor, yazın yaylaya kışın Mersin'e taşımak gerekiyor. Allah nazardan saklasın, o na bir şey olursa eminim çok üzülürsünüz, tabi bizler de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Kraliyet serasını gezmeyi çok isterdim doğrusu, benim hayellerimdeki seraya çok benziyor. Koridorlar en çok sevdiğim iki çiçekle bezenmiş. Birde merak ettim sevgili farezya, bu küpeler saksı içinde mi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Adalet hanım,gerçeğiyle resim o kadar farklı ki! Güzelliklerini anlatamam. Harika görünüyorlardı. Beğendiğinize sevindim. Sn. Arzu Kasapoğlu, Benim de şansım varmış,orada olduğum tarihe denk geldi.Çiçekler toprağa ekilmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
yooo bu sefer eminim bu küpeli, clarkia değil ![]() işte yeni açan küpelim, sakan küpelilerden değil ama sanırım yukarı asarsam daha hoş görünür değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sevgili Koyu yeşil, "diğer çeşitleri" ne demek? Mercan küpede de başka renkler var mı? Benimki de açtı çiçeklerini ve keyfi yerinde gibi görünüyor. Bu yıl cehennem sıcağı evim ve balkonum için tek umudum rüzgarın serinletmesi. Biz de atlatırsak seneye ne alacağımı bileyim istedim de onun için sordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sevgili Koyu yeşil, Bende şu an Fuchsia'lardan 2 iştahlı fide ve bir de gelişmiş bitki var. Bu yıl erkenden başlayan 30 derecelere rağmen keyifleri iyi görünüyor. Ben şöyle düşünüyorum; bir demet kesme çiçek alacağıma, bir saksı çiçek alıyorum. Bu mantıkla alınca ölmesine daha az üzülüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu his aslında aynı şeyi ben de düşünüyorum ama baktığım bir bitki ölünce çok üzülüyorum, kendimi suçlu hissediyorum. O yüzden de bakımını ve isteklerini tam karşılayamayacağım bitkilere kendimi zorla tutup bulaşmamaya çalışıyorum. Gerçi ipin ucu çoktan kaçmış durumda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Küpe çiçeğini sevmeyen yoktur herhalde.Ancak birşeye çok dikkat etmek gerekir.Bu çiçek susuz kalmayacak galiba.Evvelki sene kapıcıdan bir dal kırıp diktiğim küpe çiçeğim 1 mt boya ulaşmıştı iki senede.Bakamaya doyamıyordum ona.Bir seyahate giderken suladım 4 gün sonra döndüğümde kurumuştu.Ne kadar üzüldüm bilemezsiniz. Oysa kapıcınınki merdiven altıda duruyor ve oldukça da sağlıklı idi.Ancak kapıcı iki ay evvel bizim apartmandan çıktı ve nereye gittiğini de bilen yok. Sonuç olarak diyorum ki;Küpe Çiçeği=Yarım gün güneş+Su |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Benim küpe çiçeklerim de tomurcuklandı. Biraz pekmez verdim 3-4 gün sonra bana süpriz yaptı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
küpeler
Züleyha, Sevim4, Koyu yeşil. Sevgili arkadaşlarım,beğenilerinizi belirten sözlerinize teşekkür ederim. Gerçekten hayal gibiydi çiçekler. Ne yazık ki İzmir'de yaşatamıyorum.Balkonum çok güneş alıyor. Sıcağı hiç sevmiyorlar.Öyle olmasa pazardaki (çiçek pazarı) çok değişik fidelerde aklım kalmadı değil. Ölürlerse üzülürüm diye almadan geldim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Benim küpelerim.Henüz açmadılar, ama bir kaç tanesi açmadan düştü.Sorunun ne olduğunu anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
suzan7 , ben küpelilerde tomurcuk halindeyken fazla su verilmesi halinde tomurcuklarının düstügünü okumuştum, fazla su mu verdiniz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Benim küpe çiçeğimin de resmini ekledim. Düzenleyen begonvil 14 : 03-06-2009 saat 13:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2009
|
Sevgili Begonvil 14 pekmez derken ne kadar pekmez? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
bitkilerimiz serpilip büyüsünler diye nerdeyse yemekler yapıp vercez, pekmezi de ilk kez duyuyorum, işe yarıyorsa bende vereyim... ama böceklenmeye sebep olmuyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nilüfer 67 1 çorba kaşığı kadar pekmezi su bardağıyla sulandırıp diplerine azar azar verdim.. Sonra tomurcuk verdi 3 4 gün sonra. Sevgili Optimus ben de forumda okudum. Bol çiçek veriyor yazmışlardı.Hep aklımdaydı sonunda denemeye karar verdim. Pekmezi vereli daha 10 gün falan oldu. Böceklenme olmadı. Forumda geçmiş sayfalarda var pekmezle ilgili açıklamalar. Biraz zaman ayırıp okursanız daha güzel bilgiler edininebilirsiniz. Ayrıca küpe çiçeklerim kışın yapraklarını döküp kel kaldı. Ben de asprinle supradyn 4 lt kadar suda eritip hasta olan çiçeklerime verdim. Daha canlı oldu küpe çiçeklerim. Gelişimleri hızlandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|