![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
küpeler...
Aman sevgili almira bu ne güzellik !? O maviler bana Fuchsia Delta Sarah gibi geldi ![]() Yeni gelenlerden mi yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili jezebel sizden gelen kupeliden uç alsam şişen tablete diksem tutarmı bizim buralar hala serin Düzenleyen Benol Hazaroğlu : 27-04-2010 saat 17:38 Neden: yanlış kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Benol Hazaroğlu , tabi ki mümkün , hatırladığım kadarıyla her bitkide 3 sürgün vardı . Benim kendime ayırdığım Bicentennial ' in boyunun uzamasını göz önünde bulundurarak diyorun . Bu üç sürgünün birini temiz bitürü veya yeni jiletle keserek çelik hazırlayın , önceden şişirdiğiniz tablete dikin ; Bana gelen bitkilerden biri dipten kırık geldi , onu 3 çelik yaptım , hepsi tuttu ![]() Hele sizde havalar daha da serindir şimdi . örnek http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1158 Düzenleyen Jezebel : 27-04-2010 saat 18:53 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Küpelerim
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1272433902 Bunlar sevgili lipresin gönderdiği evime gelen ilk küpe çiçekleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, 11 gün önce uzun bir küpe çeliğim oldu. Çeliği üç parçaya bölerek aynı saksıya ektim, başlığı inceledim ve çeliklerim ertesi gün solduğu için sera ortamı oluşturdum ama çeliğin birini kaybediyorum, onu kurtarmak için ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Eskişehir'de çarşamba pazarından ilk kez küpe çiçeği aldım. Poşette tanesi 50 kuruş idi. Yaklaşık 15-20 cm boyunda. Satıcı katmerli mor-beyaz ve kırmızı-beyaz renk olduğunu söyledi. Birer tane aldım. Umarım renk konusunda satıcının söylediği doğru çıkar. Sanırım doğrudan güneş almayan, aydınlık bir yerde tutmam gerekiyor. Şimdi hemen saksıya alsam bir sakıncası olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Ben alır almaz hemen diktim 20 gün kadar oldu hepsi çok sağlıklılar. Sanırım sizin almanızda da bir sakınca yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Almira, ayrıntılı tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık, bir çok arkadaşımıza yol gösterdiniz. Bu arada, minişler çok güzel görünüyorlar. Benim turist küpemde yaprak biti gördüm bu gün, hemen Mine hanımın Ev yapımı ilaçlar başlığından verdiği tarifle acı biberli bir solüsyon hazırladım, içine bir kaç damla da z.yağı damlattım, küpelere fısfısladım. Afitler yeni olduğu için çabuk kurtulur diye düşünüyorum, inşallah bitkilerim zarar görmezler. Düzenleyen Adalet Yağcı : 28-04-2010 saat 16:36 Neden: Link eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Adalet Hanım. Ne de olsa acemiyim. Benimle aynı durumda olan arkadaşlara yol gösterir diye düşündüm. Ben hasta olan ve ya herhangi bir afit gördüğüm bitkimi diğer bitkilerimden hemen uzaklaştırıyorum. İnanılmaz bir hızla diğerlerine yayılıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn.almira çok başarılı ve bilgilendirici bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Çelikleri dikiminizle son hali arasında kaç gün geçti? bilgi verebilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Fuchsia magellanica - " Versicolor "
ilk göz ağrım - Fuchsia magellanica - 'Versicolor' (Lady's Eardrops) Geçen yıl ağustos ayında köklendirmiş olduğum küpem açacak gibi . Ağustos 2009 ![]() 27 nisan 2010 ![]() Biraz narin ama ... ![]() ![]() Düzenleyen Jezebel : 30-04-2010 saat 14:35 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
Almira,öncelikle detaylı anlatımınız için kutlarım.Bu işlemi üzerinde çiçek varken yapsak olur mu?Ben de ithal küpe çiçeklerinden üç renk aldım fakat onları yedeklemek amacıyla bu işlemi yapmak istiyorum.Ancak üzerinede çok fazla tomurcuk var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Merkürvenüs; ortalama 25 gün ile 30 gün arası. Çelikleri şeffaf pet bardaklara diktim. Kök oluşumlarını şeffaf bardakta daha kolay takip edebildim. Kökler bardağın alt kısmına inince üzerindeki poşetleri çıkardım. Çelikleri gölge ama aydınlık bir yerde tuttum. İlk poşetleri çıkardığımda bir gün odada bıraktım. Yapraklarda bir bayılma olup olmadığını takip ettim. Bayılma varsa yaprakları fısfısla nemlendirip tekrar poşeti geçirdim. Bayılma olmuyorsa balkona gölge bir alana aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sn.almira. Çeliklerimden birini kaybetmek üzereyim hatalarımı düzeltip umarım sizin deneyimlerinizle kurtaracam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam önerilerinizi yaptım sn. almira verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Kaybettik
|
Ben ithal küpelerimden birini maalesef kaybettim. Çok küçüktü. Sera uygulaması yaptım ama yine olmadı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Bugün bir küpelim daha açtı, bunun rengi gerçekten çok güzelmiş, hiç beklemiyordum. Not: Arkadaşlar benim beyaz sinek konusunda şöyle bir önerim var; kurtulmaya çalışmaktan ziyade hiç gelmemelerini sağlamak daha mantıklı. 2 günde bir sabunlu+yağlı karışımı çok ince bir tabaka haline yapraklarına püskürtürseniz ne yaprak biti ne de sinek uğramıyor, tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Aman sayın qurelle bu ne böyle , nerden buluyorsunuz bunları ![]() Amacınız bizi çatlatmak mı ? Çok nefis renkleri var , şekli de son derece enteresan . Bundan tesadüf eseri kırılan dallar olursa belki terrariumdaki akrabalarına katılmak isteyebilirler ![]() Bu yağlı çözeltiler sprey cihazlarını bozuyor , ben başedemiyorum . Beyaz sinek gelen küpelimi karantinaya aldım , ayrı balkonda . Sn . beyaz orkidenin beyaz küpesine saldırdılar , açmasını dört gözle beklerken ![]() Yeni japon bir ilaç aldım , haftasonu onu denemeye karar verdim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|