![]() |
|
![]() |
#1351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Bu da benim yeni aldığım Küpe çiçeğim.Katmerli içi mor ama Bazı tomurcuklar eve gelince düştü bazı dalları kırıldı diktim sanırım tuttu.Büyük olan tomurcuklar açmıyor 3 gün oldu alalı.Ama diğer küçük tomurcuklar büyüyor. ![]() Tomurcukları açtırmanın bir yolu varmı yoksa onlarda düşecekmi? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Bazı küpeler hemen açmayabilir tomurcukları endişe etmeyin .İşyerimde ki küpe çiçeğim 1 haftadan fazla sürmüştü. En son şişip tombik bir tomurcuk oluşunun ertesi sabahında gösterdi yüzünü . Bu arada maşallahı var küpelerinizin sevgili almira ,dudi ,kerime ,. Sevgili Jezebel in dediği gibi bu sayfa gittikçe şenleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Jezebel .Çeliklemeye başlıyorum eldekilerden , senin ki hazır bile... Yalnız , açan küpelimin çiçekleri çok ufak .Sanki o koca bitkiden yanlışlıkla olmuş gibiler.Çiçeklerini daha büyük vermesi için yapılabilecek bir şey varmı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Ağaç Dostu
|
Gübre ne veriyorsun bilmiyorum Ümitciğim , sevgili Adaletin bir " şerbeti " var onu denesen mi acaba ? Organik gübreyi 2 litrelik pet şişeye dolduruyor üzerine su ilave edip bir gece bekletip , ertesi gün suyuyla bitkiyi suluyorsun ![]() Çok kere benim işime yaradı bu yöntem . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Ağaç Dostu
|
Şerbet böyle yapılıyor ![]() Alıntı:
Düzenleyen Jezebel : 29-05-2010 saat 20:40 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
|
Bicentennial
Benim kızlar , sıcaklar sarstı biraz ,artık eve alacağım . ![]() ![]() boynu bükük biraz , ![]() sıcaklar kendini hissettirdi . ![]() ![]() Farkı gördünüz ,Adalet Yağcı şerbetli küpe , Jezebel 18:18:18 NPK 'lı küpe . Ben organikten biraz korkuyorum da ...ölçü yok ya , ya yanarsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Ağaç Dostu
|
Ben de küpelendim birisi pembe-beyaz diğeri sürpriz açsın bakayım ne çıkacak.. Balkonum saat 12 ye kadar tam güneş alıyor koysam mı yoksa içeride mi dursa karar veremedim sulamasını nasıl yapmalıyım..Yardım ederseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Ağaç Dostu
|
Fatihciğim ben 20/20/20 NPK sıvı gübre veriyorum zaten.Zararı olmuyor ölçüyü kaçırmamak şartıyla.ama çok bir faydasınıda hissetmedim doğrusu . Deneme yaptığım gübre vermediğim küpelilerim yakında ağaç olacak nerdeyse ![]() Sevgili Jezebel elimde çiftlik gübresinin yanmışı da var , yanmamışı da her ikisiyle de bir deneme yapayım . Sonucu paylaşırım . Adalet Ablamın şerbet tarifini annem yıllardır yapıyor gerçekten çok faydalı . Ama çiçeklere kullanmıyor (domates ,biber , maydanoz , soğan , tere misali sebzemsiler için ) Bakalım küpeli çiçeklerimizde ne sürpriz yapacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kenarları beyaz şeritli olan sıcağa pek aldırmadı bende de . O " Hardy " yani kötü iklime dayanıklı , soğuk sıcak onu yıldırmıyor . Küpe çiçekleri de mikroskopik gibi bir şey. Yeşimin küpesi işte o ![]() Bicentenial de yeni kendine geldi , kendisini salona aldım , baya boynu büküktü . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Yeşim hanımın gönderdiği küpe tohumları bende hiç çimlenmedi sizlerde çimlenen oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Ağaç Dostu
|
bu gerçek ismi -Fuchsia Magellanica discolor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Ağaç Dostu
|
Küpe tohumdan çok zor , satın aldığım tohumlarda da hareket yok şimdilik . Bu Yeşimin tohum alamadığı için çelik getirdiği bitki . Bunca dağıttım , bonsai için köklendirdim , taş üzerinde köklendirdim 5 çelik- Bonsai over rock yapma niyetiyle . , Gayet dayanıklı . Ve püskül püskül çiçek açiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Günlerdir beklediğim küpe çiçeğim sonun da açtı işte çifte güzeller ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaç Dostu
|
Yeşim hanımın gönderdiği küpe tohumlarından çoğu çimlendi. Tohumlar çok küçüktü sık ekmişim. Şimdi nasıl ayıracağım diye düşünüyorum. Ayrıca senelerdir ot diye küpelerin altından ayıkladıklarımın, çimlenen tohumlar olduğunu öğrendim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, Bicentenialiniz çok güzelleşmiş, bu günleri de gördük ya, gerisine Allah kerim ![]() 3*15 gübre iyi gelmiş sanki, aman dozu artırmayın, çok nazik bir konudur kimyasal gübreler. Benim rahmetli annem muhteşem küpeler yetiştirirdi, boyları bir mt. den fazla ve üzeinde yığınla çiçek olurdu(Ürgüp'de). Annem çiçeklerin dibine güvercin gübresi koyardı, önce gübreyi biriktirir, bir yıl kadar saklar, sonra onu yavaş yavaş verirdi suya karıştırıp. Nasıl güzel olurlardı anlatamam, ama ben güvercin gübresi vermeye korkuyorum, ölçüyü bilemezsem yüksek azottan üç günde bitkimi kaybedebilirim. Bu nedenle, yanmış çiftlik gübresinden 15 günde bir şerbet yapıp vermek daha güvenli görünüyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, bence birinciliği sizinle paylaştık ![]() Ben kendime söz verdim, artık tohumlarla uğraşmayacağım ![]() Bu mevsim 98 paket tohum çimlendiren birinin halini düşünebiliyormusunuz? Balkonda 7 tane ekilmiş viyolden başka bir şey kalmadı, onları da neredeyse atacaktım artık, Şubat 18 de ektiğim clematis tohumları. Sanki haber almışlar gibi bir süre önce çimlenmeye başladılar neyse ki. Ben de Pazar günü küpelerimi yaylaya taşıdım, orada daha mutlu olacaklar, bir kaç gündür Mersin acaip sıcak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
küpe çiçeği ne sabır isteyen bir çiçekmiş.iki haftadır bir tomurcuk nazlı nazlı büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Ağaç Dostu
|
Evet
Dış mekan 30 C olunca , küpeler için öldürücü . Hele direkt güneş ışığı tamamen intihar . Bu durumda sık havalandırılan bir alanı tercih etmek lazım ![]() Yani kötünün iyisi- iç mekan . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2010
|
arkadaşlar ben ilk defa küpe çiçeği bakıyorum.(ankaradayım)10 gün önce hediye geldi bana.balkonum rüzgar alıyor.evde bakabilir miyim.kime sorsam evde olmaz diyorlar.ne yapmam lazım. saksısıda ufak değiştirme zamanı varmıdır yoksa şimdi değiştireyim mi .çiçeğimi çok sevdim hatta 1 adet açtı bile yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2010
|
Küpe çiçeğim balkonda boynunu büktü,yaprakları buruştu.Her gün suluyorum ama balkon çok güneş alıyor.Evde hiç küpe çiçeği büyüten varmı. lütfen yardım edin ne yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
benim küpe çiçieğim mutfak masasının üstünde pencere yanında duruyor.sabah güneşini tülün arkasından alıyor.pencere de devamlı açık . şimdilik halinden memnun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Ağaç Dostu
|
Hımm evet sevgili Jezebel haklısınız, teşekkür ederim. Bugünlerde buralarda 30 u aşmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|