![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Arkadaşlar Küpeliler Adanada bile yetişebiliyor evet narin bir çiçek size hak veriyorum. Fakat 32 derecenin yukarısı sıcaklara maruz bırakmadığınızda güzel sonuçlar veriyor. Ben geçenlerde bir köye ziyarete gitmiştim evde yüzlerce küpeli vardı. Çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum Bizim küpelilerde Çam ağacı gölgesinde idi. Burdan Türkiyenin güneyinde yaşayan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Çam gölgesinde küpeliler gerçekten iyi sonuç veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
arkadaşlar benim küpe çiçeğime bir haller oluyor.yapraklarında kararmalar başladı neden olabilir acaba. sulamasına dikkat ediyorum,sadece sabah güneşi alıyor ve dalları hep tomurcuk dolu ama yaprakları kötü olmaya başladı.yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Asya, Havalar nasıl ilk önce bunu bilmeliyiz. Eğer nemli bir sıcak varsa küpeniz reaksiyon gösteriyor. Bozulmaya başlamış. İlk önce yapraklarda kontrol yapın. Zararlı bötü, böcek var mı? Varsa eğer evyapımı ilaçlar böümündeki sarımsaklı karışımı hazırlayıp uygulayın. Zararlı yoksa sabah aldığı güneş ışığıda şu an onun için faydalı değil. Hemen serin olan bir yere alın. Yaprakları o haldeyse tomurcuklarını da çiçek açmadan dökecektir.Kuru ve kurumak üzere olan yaprakları temizleyin onları iyileştirmek için çaba sarfetmesin. Evde buz varsa bir poşete buzu koyun ve poşetli buzun üstüne küpelinin saksını yerleştirin buz eriyene kadar saksı poşetin üstünde kalsın. Serinlemeye ihtiyacı olabilir. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yeşim hanım, yapraklarını kontrol ettim her hangi bir böcek yok.havalarda serin çok güneşe maruz kalmıyor.yanında bulunan küpe çiçeğimde bir problem yok hani güneşten desem ondada aynı şey olur ki zaten havalar serin gittiği için bu durumu göz ardı ediyorum.acaba yaprakları kararan yere kadar budasammı ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
|
yaprakların bağlıolduğu govde de kuruma var mı? Gövde de kuruma varsa budayabilirsin. Ancak sadece yapraklarda kuruma varsa sadece yapraklarını al ki gövdeden tekrar yaprak gelme olasılığı var. Resim koyabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Yeşim hanım resimleri yüklüyorum sağlıklı dalıda yüklüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
|
biraz abarttım sanırım ama diğer fotağraflar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
|
en sondaki resim sağlıklı dalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar ben şimdi ne yapıcam sağlıklı dediğim daldada kararmalar başladı. budayacakmıyım ilaçmı kullanacağım lütfen yol gösterin çiçeklerim ölsün istemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Evet Arzu mantar başlamış. Asya hanım hemen onu diğer bitkilerle alakasız bir yere alın. Diğerlerine de bulaşmasın. Ev yapımı ilaçlar bölümünde mantarla ilgili ilaçlar var **** bir zirai ilaç satan biryerden mantar külleme ile ilgili ilaç alın ilaçlayın. Ama ilk yapmanız gereken mantarlı olan bölgesi hemen budayın. Bir asprini bir bardak suda eritin bir damla batticon damlatın ve fısfıs yapın duş almış gibi ıslanması lazım küpelerde mantar öldürücü olabiliyor. ben şimdiye kadar hiçbirini kurtaramadım. yarım saat sonra normal suyla iyice fısfısla yıkayın ve toprağını değiştirin.Bu işlem sırasında kesinlikle güneş ışığı almamalı . Sabah güneşi de dahil. Serin bir yere alın ama nemli olmasın. Apartamnda oturuyorsanız ve apartamn serinse kapınızın önüne alın. **** kuzey pencere. Camı açık bırakın. hava sirkülasyonu önemli. Üzüldüm şimdi. Birde isterseniz size bağlı tüm bunları yapıp kökten budamanız gerek. Çelikleme yapmayın. çelikleme yaptığınızda tutmaz ama tutarsa mantar devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Yeşim hanım dalının birini tamamen kestim, diğer daldada başlamış gördüklerimi kestim ama onuda tamamen keseyim mi ne dersiniz? bu arada kesilmiş halini yüklüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
|
ikinci resimi yanlışlıkla yükledim ondada aynı problem var zaten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Arzu hanım peki diğer dalı budamayım mı kalsınmı, birini zaten dipten kestim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
o kadar üzgünüm o kadar kendimi kötü hissediyorum ki anlatamam. sabah işe gitmeden ilk onlara bakıyordum işten gelince yine ilk onları yokluyordum, herkez balkonumdaki çiçeklere bayılıyordu mahvoldu hepsi çok üzgünüm çok.kusura bakmayın sadece paylaşmak istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene çok yıkamaktan benimde küpelerimde mantar oluşmuştu ama sizin ki kadar değildi. Ben budamadım. Topas ile ilaçladım ve kurtuldum. Şu an diğer dal çok kötü görünmüyor kurtarabilirsiniz. Vakit geçirmeden ilaçlayın. Düzenleyen Arzu Kasapoğlu : 04-09-2009 saat 18:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
Bir daha kesinlikle Küpe almayacağım. (Bu sefer kesin kararlıyım) Gayet keyifli giden 2 saksıdan önce biri tamamen kurudu, bir hafta sonra da diğeri. Dejavu.. ![]() Dejavu:Yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir. Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek) fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu nun birleşiminden türemiştir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_(psikoloji) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Merhaba sayın Limon sakın vazgeçmeyin. Bende çok hüsran yaşadım küpe çiçeğiyle ilgili ama geçen yıl aldığım küpe çiçeğini budadım kışın içeriye aldım baharda çıkardım şimdi üzeri çiçek dolu fotoğrafını yükleyebilirsem görürsünüz inşallah. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
desteğiniz ve yardımınız için teşekkürler Arzu hanım. bugün tüm çiçeklerimde görünce panikledim ve Yozgat ın bir ilçesinde oturuyorum istediğim ilacı bile bulamıyorum bundan dolayıda bunalmıştım ama şimdi daha iyiyim.İnşallah yarın ilacı temin edicem, panikle çiçeklerimin çoğunu budadım ve tomurcuklar gitti onlarada üzüldüm tabi neyse inşallah düzelirler bende güzel haberler veririm sizlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
küllenme olan küpelerime baticonlu ve asprinli solusyon yapmıstım ve budamıstım. Toprağını değiştirdim . Sonra hergün diğer çiceklere nasıl su veriyorsam su vermiştim. 2 saksı küpelimi kaybetmiştim. ![]() Topas adlı ilaçı bende yarın alıp kenara koyacağım. Bulunsun. Hatta küllenme olan leylakıma da uygulayayım. Baticonlu su ile düzeliyor bir sene sonra tekrar mantara yakalanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
Bu da benim küpe çiçeğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
bu da benden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaçsever
|
neden bazıları böyle yalın katlı oluyo bileniniz var mı??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaçsever
|
küpeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
|
Kontrol ettim bir ay önceymiş , artık köklenmişmidir . Eğer öyleyse bu köklendirdiğim ilk küpe çeliği olacak , üstelik ağustosta ![]() Düzenleyen Volare : 17-09-2009 saat 13:43 Neden: resmi değiştirmek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili volare acaba ne renk açaçak. Gayet sağlıklı görümüyor. Çiçeklerini bekleriz. Bu yıl bulduğum tüm çeşitleri aldım. Toplam 6 çeşit oldu. Yeni gelenler biraz nazlı oluyor. Kışı geçirirlerse onları da çoğaltmaya çalışacağım. Yanlız büyük çabalar sonucu beyaz sinekten kurtulmuştum. Yeni aldıklarımın hemen hemen hepsinde beyaz sinek var. Onları ayrı bir yere koydum.İlaçlama yapıyorum. Sevgili gulyabani ablası, çiçeğiniz çok güzel. Ben küpeçiçeği çeşitlerine ulaşmakta zorlanıyorum. Hepimiz elimizdeki çeşitleri burada yazarsak sonra paylaşa biliriz . Ben küpe çiçeğini seven bir kaç kişiye ilkbaharda köklendirip göndermeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
|
Gulyabaniablası küpeliniz çok güzel güle güle büyütün.bence arada tek katlı açması bir sorun değil ama deneyimliler sizi bilgilendirecektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|