agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2012, 22:05   #1
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Gülsen Hanım ben sizin için mor-beyaz iki katlı gloksinya yaprağı diktim şu anda köklendi, toparlanır, filiz ve yumru oluşturabilirse size göndereceğim. Verdiğim sözü unutmam endişeniz olmasın buzdolabının kapağında notunuz var Hatta K.Maraş'a giderken belki Antep'ten geçeriz, buluşur elden teslim ederim size.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2012, 23:17   #2
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Gülsen Hanım ben sizin için mor-beyaz iki katlı gloksinya yaprağı diktim şu anda köklendi, toparlanır, filiz ve yumru oluşturabilirse size göndereceğim. Verdiğim sözü unutmam endişeniz olmasın buzdolabının kapağında notunuz var Hatta K.Maraş'a giderken belki Antep'ten geçeriz, buluşur elden teslim ederim size.
benim can arkadaşlarım hepinize güzel gönlünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum ben şuanda izmirdeyim kızımın yanına gelmiştim ne mutlu banaki izmir karşıyakada çiçek festivaline denk geldim hatta siteden 7 üye arkadaşımla tanışma fırsatımda oldu ne kadar mutlu olduğumu anlatamam hele birde festivalde gloksinyalarla karşılaşmam mutluluğuma kat kat mutluluk kattı, ama gloksinyaları aldığımda henüz tomurcukları açmamıştı onun için renklerini bilmeden aldım, bir gün içinde açtılar 2katmerli kenarı beyaz çerçeveli mordu diğeri ise yine katmerli kenarı beyza çerçeveli krmızı çıktı biri tek kat pembe çıktı onuda geri götürdüm değişmeye ama yine açmamış olduklarını gördüm rast gele biriyle değiştirdim oda katmerli kırmızı çıktı saolsun çiçekçi birde üstüne hediye verdi oda beyaz çerçeveli krmızı çıktı yani anlıycanız arkadaşlar 5 saksı ve hepsi katmerli gloksinyalarım olduama sevgili suz_i dilara gaziantebe gelme gibi bir şansın olursa seninle tanışmak beni çok mutlu edcektir can arkadaşım sevgiyle kal

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 15:59   #3
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
benim can arkadaşlarım hepinize güzel gönlünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum ben şuanda izmirdeyim kızımın yanına gelmiştim ne mutlu banaki izmir karşıyakada çiçek festivaline denk geldim hatta siteden 7 üye arkadaşımla tanışma fırsatımda oldu ne kadar mutlu olduğumu anlatamam hele birde festivalde gloksinyalarla karşılaşmam mutluluğuma kat kat mutluluk kattı, ama gloksinyaları aldığımda henüz tomurcukları açmamıştı onun için renklerini bilmeden aldım, bir gün içinde açtılar 2katmerli kenarı beyaz çerçeveli mordu diğeri ise yine katmerli kenarı beyza çerçeveli krmızı çıktı biri tek kat pembe çıktı onuda geri götürdüm değişmeye ama yine açmamış olduklarını gördüm rast gele biriyle değiştirdim oda katmerli kırmızı çıktı saolsun çiçekçi birde üstüne hediye verdi oda beyaz çerçeveli krmızı çıktı yani anlıycanız arkadaşlar 5 saksı ve hepsi katmerli gloksinyalarım olduama sevgili suz_i dilara gaziantebe gelme gibi bir şansın olursa seninle tanışmak beni çok mutlu edcektir can arkadaşım sevgiyle kal
Sabreden derviş, muradına ermiş tam size uygun bir atasözü oldu. Güle güle büyütün, çok sevdiğinizi bildiğim gloksinyalarınızla uzun uzun yıllar, çiçekli günler geçirmenizi dilerim. Gaziantep'e yolum düşerse mutlaka haber veririm.

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 14-08-2012, 12:30   #4
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sabreden derviş, muradına ermiş tam size uygun bir atasözü oldu. Güle güle büyütün, çok sevdiğinizi bildiğim gloksinyalarınızla uzun uzun yıllar, çiçekli günler geçirmenizi dilerim. Gaziantep'e yolum düşerse mutlaka haber veririm.
Suzi dilara ve Gülşen ;
İkinize birlikte sorup yanıt almak istiyorum.İlk kez tanıştığım gloxiniamı 10 gün önce aldım, sağlıklı bol tomurcukluydu, ışık alan yerde ve toprağı kurumadan sulamadım, ancak tomurcuklar biraz irileşip açma aşamasına gelince önce sapı kahverengileşiyor sonra boynunu büküyorlar.yapraklarsa çok gür ve sağlıklı, acaba dış yaprakları azaltmam gerekir mi ?
Bu durum umarım bitkinin ortam değişikliğiyle strese girmesinden olmuştur.
Ne yapmam gerek, bir de sonbaharda suyu tamamen kesip bitkiyi budayacak mıyız? Tam anlayamadım.
Sevgiyle kalın...

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 17:59   #5
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Suzi dilara ve Gülşen ;
İkinize birlikte sorup yanıt almak istiyorum.İlk kez tanıştığım gloxiniamı 10 gün önce aldım, sağlıklı bol tomurcukluydu, ışık alan yerde ve toprağı kurumadan sulamadım, ancak tomurcuklar biraz irileşip açma aşamasına gelince önce sapı kahverengileşiyor sonra boynunu büküyorlar.yapraklarsa çok gür ve sağlıklı, acaba dış yaprakları azaltmam gerekir mi ?
Bu durum umarım bitkinin ortam değişikliğiyle strese girmesinden olmuştur.
Ne yapmam gerek, bir de sonbaharda suyu tamamen kesip bitkiyi budayacak mıyız? Tam anlayamadım.
Sevgiyle kalın...
Sorunun birinci kısmının cevabını ne yazık ki bilmiyorum, gloksinyaya bu yıl üç yıl olacak bakıyorum hiç öyle bir sorun yaşamadım. Bu yıl solucan ve minik bir tırtıl yüzünden sorunlar yaşadım, bir defa komple saksı değişimi ve budama yapmak zorunda kaldım, ilk başta işe yarar gibi olduysa da tırtıl yeniden yaprakları yemeye başlayınca yine budadım ve sağlam yumruyu yeniden diktim. Yeniden minik yapraklar vermeye başlamış.

Eylül ayına kadar yapraklarını büyütmesine izin vereceğim sonra suyunu tamamen kesip sarartacağım ve bir kenara koyup şubata kadar su vermeyeceğim. Budamak yok yapraklar kendiliğinden solup sararacak ve kuruyacak. O zaman kuruyan yaprakları temizleyin ve gölge, havadar bir yerde şubata kadar dursun. Şubat ayı geldiğinde toprağını yenileyin, gübreli, güzel bir toprak karışımı ayarlayın. Sulayıp tül arkasından güneş alan (ben sabah güneşi alan tül arkasına koymuştum ve sonuç çok iyiydi) bir pencere önüne koyun toprağı nemli olacak ıslak değil, sularken yapraklarına su değmemesine dikkat edin.
Gözünüzde büyütmeyin gloksinya bakımı kolay bir bitkidir. Toprağı kurumasın ama fazla sulayıp yumrunun çürümesine de izin vermeyin. Güneşsiz kalırsa yaprak sapları uzar. Direkt güneşe maruz kalınca da yanar. Perde arkası güneş ister. Çiçek konusunda cömerttir.

Eski 17-08-2012, 16:16   #6
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
smiy'nin kızları

Sevgili Smiy sana gelecek olan kızlar bunlar;
Sevgili Ayşe Derin kararmalar devam ediyor mu? Çözüm bulursan burada paylaşır mısın?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Canan : 17-08-2012 saat 17:13 Neden: resim kalitesi
Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 00:53   #7
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı Göster
Sevgili Smiy sana gelecek olan kızlar bunlar;
Sevgili Ayşe Derin kararmalar devam ediyor mu? Çözüm bulursan burada paylaşır mısın?
Çözüm yok Canan, tüm tomurcuklar o şekilde ziyan oldu.Ama bitki sağlıklı, sanırım ortam değiştirme stresiydi, seradan alıp eve getirdiklerimiz çoklukla böyle olmuyor mu? Ya da ben beceremiyorum, ama 2 yaprak suda köklenmek üzere umut vadediyor İyi haber.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025