agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni65Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-12-2008, 10:43   #1
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Kudret Bey,

Öncelikle Kurban Bayramınızı kutlayarak başlayayım teşekkürlerime.Foruma katılan tüm arkadaşların Kurban Bayramını yine sizin aracılığınızla kutlamak istiyorum.

İyiki varsınız, tecrübe denilen şey bu işte. Size danışmadan denemelere başlasaydım, birazda teknik eleman olmanın içgüdüsü ile size daha önce bahsettiğim sisteme benzer pompalı akan su kültürü ile başlardım.
Ama son mesajınızda belirttiğiniz gibi 400x600 olarak düşündüğüm saksıda en fazla iki kök domates yapabileceksem, iki kök için o kadar teferruata gerek olmadığı kanısına vardım ve diğer forum sayfalarını okurken, sizin akıllı saksılarınızı ve elektronik avatarlı arkadaşın sizin önerilerinizle geliştirdiği, 19 lt' lik damacana ile besleme tankı ilaveli duru su kültürünün hem yeni başlangıç yapan biri için, hemde benim gibi balkonda kısıtlı mekanda deneme yapacaklar için daha uygun olacağına karar verdim.

Yalnız elektronik isimli arkadaşın çizdiği teknik çizim ve sizin akıllı saksı fotoğraflarınızdan edindiğim tecrübe ile bir adım ileri giderek sistemi biraz daha basit hale getirmeyi düşünüyorum. Düşündüklerimi çizince sizi tekrar rahatsız ederim. Yalnız geliştirmedeki temel ana fikir olarak şöyle düşünüyorum. Yanlışım varsa lütfen ikaz edin. Elektronik isimli arkadaşın salatalık fotoğraflarından gördüğüm kadarı ile besin kökü için Ø110x300 mm hacminde dikey duran bir vazo bile yeter sanıyorum. Bu vazo yine alttan bir hava taşı ve hava motoru vasıtası ile havalandırılabilir. Kocaman bir kovayı kökleri muhafaza için kullanmaya gerek yok sanıyorum. Çünki düşüncem köklerin besin sıvısından kendisi için gerekli en küçük hacmi kirletmesi (Yani atık hale getirmesi), ilave olarak günlük ihtiyacı olan eriyiğin yedek depodan sürekli temiz besin ilave edilerek karşılanması.

Sevgili Elktronik' in damacanayı bir kova üzerine ters çevirerek oluşturduğu sebil besleme sistemi ile sizin akıllı saksı sistemindeki besleme deposu ucuna hortum bağlayarak yaptığınız akıllı vana sistemini biraz daha geliştirerek daha rahat kontrol edilebilir bir besleme düzeneği kurmak.

Bunları resimlemeden önce küçük bir deney yapmam lazım. Saygılar.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Sarıcan : 16-12-2008 saat 16:58 Neden: Paragraf
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025