View Single Post
Eski 07-12-2008, 10:59   #87
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Kudret Bey,

İlginize çok teşekkür ederim. Sabahın ilk saatlerinde yazdığım sorulara hemen cevap bulabilmem beni çok mutlu etti. Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Eminönü tarafına geçmek şart oldu. Anadolu yakası sakini olarak karşıya geçmek çok zor geliyor artık. Yıllarca işe gidip gelirken nasıl katlandım bilemiyorum.

Kök sayısı konusundaki uyarınıza teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi amatör heyecanla insan istiyor ki hemen çok çok bitkilerim olsun. Açgözlülük bu olsa gerek, fideler büyüyünce ne kadar yer işgal edeceğini bilmediğimiz için böyle düşünmek normal herhalde.

Benim merakım bu kadarlık bir depo hacmi ile kaç kök bitkiyi besleyebilirim ve besin eriyiği değişim sıklığı hangi sürede olur? Çünki bu işin en zor tarafı depodaki sıvının yenilenme işi olacak herhalde.

Birde ortaya çıkan atık sıvıyı nasıl kullandığınızı merak ediyorum. Bahçeye veya kanalizasyona dökmek çevre açısından uygun olur mu? Nede olsa kimyasal atık kapsamında değerlendirmek lazım. Yoksa zaten gübre artığı, bahçeye atsak oradaki bitkilere de faydası mı olur diye düşünmek lazım.

Resimlemeye çalıştığım sistemde sırık ilavesini nasıl yapabilirim. Ben balkonda bulunan perde kornişlerinden ip bağlayarak iple asmayı düşünüyordum ama saksıya bakım yaparken hareket kabiliyetimi azaltacaktır. Büyümüş bir meyveli fidenin oldukça bir ağırlığı ortaya çıkacak, bunu sırıkla taşıtmaya kalktığımızda da sırığı sisteme çok iyi monte etmek lazım. Bu konudaki biligi birikiminizden faydalanmak isterim.
İlginize tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar.

Düzenleyen Sarıcan : 16-12-2008 saat 15:56 Neden: Paragraf
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön