agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni214Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-08-2012, 09:32   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-05-2010
evet arkadaşlar sorularınıza elimden geldiğince genel olarak cevap vereyim.biliyorsunuz bu sene bizim antrman senemizdi halen devam ediyor yıl henüz bitmedi. öncelikli amacımız besin reçetemizi oturtmaktı. bunu başardığımızı sanıyorum. hasat ettiğimiz üretim miktarına bakarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz 1 dönüm seradan 30 ton domates almak çok mümkün hatta fazlasıhesap aslında basit.örnek 1 kök domates yaklaşık olarak hasat süresince ortalama 35-40 döl veriyor her döl 5 adet salkım olursa ve her domates 120-150 gr arası dersek 35x600gr=21 kg eder 1 dönümde en az 2500 kök olduğunu varsayarsak 2500x21kg=55200kg eder.şu anda birçok topraksız modern seralar bu miktarı zaten alıyor.şimdi bizim yeni ekim işine gelelimşu anda seramız yeni ekime hazırlanıyor.nasip olursa yeni ürün olarak soğuğa dayanıklı bir hıyar ekeceğiz.fide siparişimizi bayramda önce verdik.10 eylül gibi ekim yapabileceğiz inşallah seramızın tamamını tek çeşit olarak ekiyoruz.5000 adet 2 dönüm hıyar.hasat periyodu olarak aralık sonunu düşünüyoruz havalar nereye kadar müsade eder bakacağız,ısıtma sistemi kurmayı şimdilik düşünmüyoruz.çünkü bu yerde sabit değiliz geciciyiz burda antraman yapıp termal bir bölgeye gitmeyi düşünüyoruz. onun için daha sonra marul ekimiyle yola devam etmeyi düşünüyoruz.

mrduran beğendi.
akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025