View Single Post
Eski 24-08-2012, 23:21   #313
Turbey
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Sayın Akçay...

Foruma yeni üye oldum. Ama sizin bu bölümü başından beri izliyordum. Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam iki dönümlük bir sera kurdunuz. Bir dönümünü topraksız tarım için ayırmıştınız. Yanlışım varsa beni düzeltin lütfen. Aşağı yukarı yüz bin lira bir masraf yaptınız. Bunun içinde arazi bedeli yoktu sanırım. Isıtma yoktu. İlk üretiminizde 7500 kg lık domates hasat ettiniz. Tabii burada işçilik, besin, fide gibi üretim masrafları ne kadardır bilmiyorum.

Merak ettiğim bu ilk tecrübenizde umduğunuzu buldunuz mu? ileriki dönemlerde dönüm başına 25-30 ton üretim yapılabilir mi? Ayrıca seranızda sürekli işin başında bulunacak bir kişi gerekli mi? Böyle olunca sera yeri yerleşim bölgesinin yakınında olmalı diye düşünüyorum da. Ayrıca bu işi yapan büyük firmalar jeotermal kaynakların olduğu yerlerde seralarını kuruyor. Isıtma maliyet açısından çok önemli bir konu. Siz ısıtma sistemizi de kuracaksınız sanıyorum. Maliyetiniz yüksek olmayacak mı? Aslında fazla soru ile sizi sıkmak istemiyorum. Ancak bu işi zamanla profesyonelce yapmayı düşünen arkadaşlarımız var. Dolayısıyla sizin yaşadığınız tecrübeler bizler için ders niteliği taşıyabilir. Neticede pahalı bir yatırım. Size iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.

Turbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön