View Single Post
Eski 22-09-2012, 18:21   #327
sincom
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-09-2012
Çok güzel bir çalışma olmuş

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçay Mesajı Göster
evet arkadaşlar sorularınıza elimden geldiğince genel olarak cevap vereyim.biliyorsunuz bu sene bizim antrman senemizdi halen devam ediyor yıl henüz bitmedi. öncelikli amacımız besin reçetemizi oturtmaktı. bunu başardığımızı sanıyorum. hasat ettiğimiz üretim miktarına bakarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz 1 dönüm seradan 30 ton domates almak çok mümkün hatta fazlasıhesap aslında basit.örnek 1 kök domates yaklaşık olarak hasat süresince ortalama 35-40 döl veriyor her döl 5 adet salkım olursa ve her domates 120-150 gr arası dersek 35x600gr=21 kg eder 1 dönümde en az 2500 kök olduğunu varsayarsak 2500x21kg=55200kg eder.şu anda birçok topraksız modern seralar bu miktarı zaten alıyor.şimdi bizim yeni ekim işine gelelimşu anda seramız yeni ekime hazırlanıyor.nasip olursa yeni ürün olarak soğuğa dayanıklı bir hıyar ekeceğiz.fide siparişimizi bayramda önce verdik.10 eylül gibi ekim yapabileceğiz inşallah seramızın tamamını tek çeşit olarak ekiyoruz.5000 adet 2 dönüm hıyar.hasat periyodu olarak aralık sonunu düşünüyoruz havalar nereye kadar müsade eder bakacağız,ısıtma sistemi kurmayı şimdilik düşünmüyoruz.çünkü bu yerde sabit değiliz geciciyiz burda antraman yapıp termal bir bölgeye gitmeyi düşünüyoruz. onun için daha sonra marul ekimiyle yola devam etmeyi düşünüyoruz.
Sayın akçay çalışmalarınız için öncelikle sizi tebrik ederim...Çok güzel iş başarmışsınız ben foruma yeni üyeyim 17/01/2011 den başlayarak bütün yazılarınızı gelişmelerinizi dün okudum hatta içimden dedimki keşke 2010 da başlamış olsaymışta bu sene ye kadar 55 ton domates aldığınıda yazdığını görmüş olsaydım dedim...Tabi nasip inşallah oda olur...

Abi bu arada hemşeri sayılırız (abi dedim %90 benden büyük olduğunuzu düşünüyorum umarım kızmazsınız ) ben salihli ilçesindenim 2 hafta önce okusaydım forumu asker arkadaşımın yanına gelmiştim akhisara sizide ziyaret etmek isterdim tabi nasip....

Abi size sorum şu maliyetiniz ısıtmasız bir sera için 95 bini bulduğunu yazdınız..Bu haldeyken 55 ton ürün alınabileceğini söylüyosunuz...Ben kabataslak bir hesap yapmak istiyorum izninizle
55 ton * 2 da. = 110 biz bunu 100 hesaplasak ortalama 1 tl den mi satılıyor bilmiyorum ama 1 tl den desek 100 bin yapar işçi maliyeti gübre su elektrik v.s yede 30 bin düşsem size 70 bin kalır ve ikinci yılda kar a geçiren bir iş diye hesaplarım ...Tabi ne sektöre girmişliğim nede hale 1 kg domates satmışlığım olmadığı için kabataslak hesap bu...Doğrusunu siz bizzat yapmış birisi olarak bize anlatmanız mümkünmü abi ?

Cevabın için şimdiden teşekürler saygılar kolay gelsin abi.

sincom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön