agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2010, 08:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gazeteci28 Mesajı Göster
Sayın katsu öyle bir konuya değindi ki bana göre (siz katılır mısınız bilmem) zurnanın zırt dediği nokta. Topraksız tarım denildi tartışıldı, denemeler yapıldı, besin eriyikleri hazırlandı, içerikleri hesaplandı.

Arkadaşlar bir konuyu es geçmişiz. Bitki besin elementlerini tüketiyor. Hangi elementi ne kadar tükettiğini, elementlerin ne kadar eksildiğini nasıl anlayabileceğiz?

Diyelim ki potasyum eksildi. Suyun EC değerleri ise normal. Ama potasyum eksikse bunu nasıl tespit edeceğiz?

Dijital ve manual (PH kağıtları gibi) test kitleri var. Hastahaneler ve akvaryumcular kullanıyor.

Suda eksilen elementleri ekonomik bir şekilde tespit edebilirsek, bitkilerin element formülleri de kendiliğinden oluşacaktır.

Topraksız tarım için önemli bir başlık olup yeni bir başlık açarsanız iyi olur. Tabii ki uygun görürseniz. (ben kendime ambargo koydum yeni bir konu açmıyorum. Gazetecilikten dolayı meslek hastalığımız nüksediyor çenemiz düşüyor)
Sanırım marul vb yetiştiren arkadaşlar böyle erken bozulma gibi bir sorunla karşılaşmadılar. Bu benim soğana özel olabilir mi bilmiyorum ama genel olarak böyle bir sorun varsa biz birşeyleri kesin olarak yanlış yapıyoruz demektir.

Sayın gazeteci28 gecenin ikisinde ne potasyumu düşünüyosun abicim. Yat uyu

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 17:48   #2
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu Mesajı Göster
Sanırım marul vb yetiştiren arkadaşlar böyle erken bozulma gibi bir sorunla karşılaşmadılar. Bu benim soğana özel olabilir mi bilmiyorum ama genel olarak böyle bir sorun varsa biz birşeyleri kesin olarak yanlış yapıyoruz demektir.
Sn.Katsu, ben de soğan ve marulda bu sorunla karşılaştım. Buzdolabında saklamama rağmen çok çabuk soldular. Domateste bu sorun yok. Marul ve soğanları durgun suda yaptım, domatesleri perlit içinde damlama yaptım. Belki bu sorun sadece durgun suda yaşanıyor.

Ayrıca marul göbek de yapmıyor, yapraklar dağınık oluyor. Sn.Envor'un akan suda yaptığı iceberg marul denemesinde de pek sıkı bir göbek olmamıştı.

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025