Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gazeteci28
Sayın katsu öyle bir konuya değindi ki bana göre (siz katılır mısınız bilmem) zurnanın zırt dediği nokta. Topraksız tarım denildi tartışıldı, denemeler yapıldı, besin eriyikleri hazırlandı, içerikleri hesaplandı.
Arkadaşlar bir konuyu es geçmişiz. Bitki besin elementlerini tüketiyor. Hangi elementi ne kadar tükettiğini, elementlerin ne kadar eksildiğini nasıl anlayabileceğiz?
Diyelim ki potasyum eksildi. Suyun EC değerleri ise normal. Ama potasyum eksikse bunu nasıl tespit edeceğiz?
Dijital ve manual (PH kağıtları gibi) test kitleri var. Hastahaneler ve akvaryumcular kullanıyor.
Suda eksilen elementleri ekonomik bir şekilde tespit edebilirsek, bitkilerin element formülleri de kendiliğinden oluşacaktır.
Topraksız tarım için önemli bir başlık olup yeni bir başlık açarsanız iyi olur. Tabii ki uygun görürseniz. (ben kendime ambargo koydum yeni bir konu açmıyorum. Gazetecilikten dolayı meslek hastalığımız nüksediyor çenemiz düşüyor)
|
Sanırım marul
vb yetiştiren arkadaşlar böyle erken bozulma gibi bir sorunla karşılaşmadılar. Bu benim soğana özel olabilir mi bilmiyorum ama genel olarak böyle bir sorun varsa biz birşeyleri kesin olarak yanlış yapıyoruz demektir.
Sayın gazeteci28 gecenin ikisinde ne potasyumu düşünüyosun abicim. Yat uyu