Sn.Gazeteci28, arpacığı yeşil soğana dönüştürürken ortalama olarak ağırlığı yaklaşık dört katına çıkarmışsınız. Bu kulağa iyi bir sayı gibi gelmekle beraber, resimleri görünce ortaya bir hayal kırıklığı çıkıyor.
Pazarda satılan soğanlar bizim durgun suda yaptıklarımızdan çok daha gürbüz. Ben de evdeki yemeklik büyük soğanların filizlenenlerini Kudret Bey'in 3'lü besin sistemiyle yeşil soğan yapıyorum. Sonuçları sizinki kadar hayal kırıcı olmasa da, soğanlar gürbüz olmuyor. Dün EC'yi 1.7'den 3.0'a çıkarttım, bakalım ne olacak. Sanki EC'yi yükseltirsek daha iyi sonuç alırız gibime geliyor. İsterseniz siz de yükseltin. Bence biraz da seyreltin.
Yüksek ısı da olumsuz etki yapabilir. Soğanın sıcağı sevdiğini sanmıyorum.
|