agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2011, 00:28   #1
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Pembe Domates' lerin yerine Yer Kirazı (Altın Çilek)

21.06.2011 günü Hyponica' da yerleşik 3 Adet Pembe Domates fidesi üzerinde arta kalan 8-10 Adet yeşil domatesleri hasat ederek fideleri söktüm. Çünki artık yaz tatili için hazırlık yapmam gerekli. Saksıda bekleyen Yer Kirazlarına ben tatildeyken yaşayacak ortam sağlamalıyım. Hemde domatesin her türünde denediğim akan su kültürünün Yer Kirazı denemesinde de performansını merak etmiyor değilim.

Bu yüzden sisteme 2 Adet Fethiye' den Sn. şans43' ün hediyesi fide ile Sn. mtugrul33' ün hediyesi 2 adet minik yer kirazı fidesini akan su sistemine transfer ettim. Şimdilik durumları iyi görünüyor. Umarım besin tankındaki su ile yaz tatilini geçirebilirler. Kontrolsüz bir ortamda iki aylık bir macera bizi bekliyor. Döndüğümde nasıl bir manzara ile karşılaşacağım bende merak ediyorum.
Name:  DSCN6531.jpg
Views: 1051
Size:  51.6 KB
Çünki bu arada yeni domates fidelerim içinde besin deposu daha büyük ve damacana ilaveli sistemimle aynı aotamda beni bekleyecekler. Tek dileğim ben dönene kadar sularının yetmesi ve kontrolsüz EC ve pH yükselmelerine karşı ölmeden ben gelene kadar dayanabilmeleri.
Name:  DSCN6528.jpg
Views: 1450
Size:  65.0 KB
Yeni sistemdeki domatesler hızla büyüyorlar. İkinci salkımdaki çiçekler de açtı. Yalnız nedendir bilinmez birici salkımlarda döllenme olmadı. Umarım bundan sonraki salkımlar da domates gördükten sonra tatile giderim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026