View Single Post
Eski 16-06-2011, 22:09   #94
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Fideler üçüncü gününde ve keyifleri yerinde. Boyları oldukça uzadı, ilk salkım çiçeklerini açtılar bile. Bu arada söylemeyi unuttum. Damacanada temiz su dolu. Besin deposunda fidelerin emdiği ve buharlaşma ile eksilen besin eriyiği temiz içme suyu ile tamamlanacak. Böylece depodaki su seviyesi sabit kalacak ve bu sayede düşen EC miktarı direkt olarak bitkinin kullandığı gübre miktarı olarak ölçülebilecektir. EC değeri belili bir değere düşünce de manuel olarak A ve B stoklarından ilave edilerek besin eriyiği ilk ayarlanan değere getirilecektir. Keşke benimde bir sera bekçim olsa ve otomatik olarak A ve B stoklarını dozlasaydı bende rahat etseydim.

Bu arada damacanada eksilen sudan fidelerin tükettiği su miktarını gözleme imkanım olacak. Bu tüketim hızına göre deponun diğer köşesine bir adet damacana daha ilave edebilirim. Belkide tatile giderken emniyetli olsun diye ikinci damacanayı ilave ederek giderim. Bu arada besin deposuna sürekli temiz su takviye edildiği için belirli bir süre sonra fideler EC değeri çok düşük bir su ile idare edecekler ama en azından geçen yaz olduğu gibi kavurucu yaz sıcaklarında hayatta kalmayı başarırlar herhalde.

Eklenen Resimler

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön