21.06.2011 günü Hyponica' da yerleşik 3 Adet Pembe Domates fidesi üzerinde arta kalan 8-10 Adet yeşil domatesleri hasat ederek fideleri söktüm. Çünki artık yaz tatili için hazırlık yapmam gerekli. Saksıda bekleyen Yer Kirazlarına ben tatildeyken yaşayacak ortam sağlamalıyım. Hemde domatesin her türünde denediğim akan su kültürünün Yer Kirazı denemesinde de performansını merak etmiyor değilim.
Bu yüzden sisteme 2 Adet Fethiye' den Sn. şans43' ün hediyesi fide ile Sn. mtugrul33' ün hediyesi 2 adet minik yer kirazı fidesini akan su sistemine transfer ettim. Şimdilik durumları iyi görünüyor. Umarım besin tankındaki su ile yaz tatilini geçirebilirler. Kontrolsüz bir ortamda iki aylık bir macera bizi bekliyor. Döndüğümde nasıl bir manzara ile karşılaşacağım bende merak ediyorum.
Çünki bu arada yeni domates fidelerim içinde besin deposu daha büyük ve damacana ilaveli sistemimle aynı aotamda beni bekleyecekler. Tek dileğim ben dönene kadar sularının yetmesi ve kontrolsüz EC ve pH yükselmelerine karşı ölmeden ben gelene kadar dayanabilmeleri.

Yeni sistemdeki domatesler hızla büyüyorlar. İkinci salkımdaki çiçekler de açtı. Yalnız nedendir bilinmez birici salkımlarda döllenme olmadı. Umarım bundan sonraki salkımlar da domates gördükten sonra tatile giderim.